söndag 29 april 2018

Portföljutveckling April 2018

Ledigheten har aldrig varit så efterlängtad som nu. Björkarna börjar få musöron och fåglarna kvittar och Snålgrisarna har tagit fram sina shorts. Våren är äntligen här!

April månad har bjudit på en väldig variation, både när det gäller vädret och även när det gäller aktieinnehaven. Flera av Snålgrisarnas innehav har fått rejält med stryk, t.ex. JM, Bilia, Dedicare och AT&T. Vid dessa mindre fall har det då passats på att köpa lite nyare innehav. Inget av dessa bolag närmar sig konkursen och har presenterat helt okej rapporter i mitt tycke, men Mr Market har valt att sälja vilket har skapat köptillfällen. På det stora hela har portföljen ökat bra i värde:


Vi blev omkörda av index undre andra halvan av April men en ökning med 5,38% är helt okej tycker jag. Börsen har åkt berg-och-dalbana under hela 2018 och denna månaden är inget undantag även om det nu börjar hända saker uppåt. Det har varit kul att se att även våra REITs har börjat ta fart, jag tänker då främst på Sabra Healthcare REIT och Uniti.

Även om intresset för börsen inte har varit på topp på senare tid har det gjorts några små affärer:

Inköp

Köpt 70 st AT&T

Köpt 100 st HiQ International AB

Köpt 40 st EPR Properties

Köpt 60 st Brookfield Renewable Partners

Köpt 50 st Swedbank

Köpt 100 st Nordea Bank

Köpt 100 st Ares Capital

Köpt 100 st Bilia

Köpt 100 st SEB A

Köpt 50 st JM

Köpt 20 st Exxon

Köpt 40 st Main Street Capital

Försäljningar

Sålt 100 st Akelius Pref (Vill minska i preffar)

Sålt 200 st New Mountain Finance Corp (Vill diversifiera BDC, köpte in Ares Capital, vilka jag tror kan gynnas av högre räntor i USA pga stort innehav av skuldbrev med rörlig ränta)


I övrigt har ekonomin tuffat på, vilket kan behövas för det kommer stora utgifter framöver, en semesterresa till värmen ska betalas samt restskatten.

Äger du några amerikansk BDCer som t.ex. Prospect Capital, Main Street Capital etc?  De är fina månadsutdelare med finfin direktavkastning... men det gäller att välja rätt i mängden. 

4 kommentarer:

  1. Hej, vad är anledningen till att du vill minska i preffar?
    Annars har jag 8 av dina 12 inköp även på min påfyllningslista! Får nog ta en närmre titt på dina övriga bolag, för lite inspiration. Aktier har jag handlat sedan urminnes tider, är däremot nybörjarbloggare men försöker skriva så gott det går....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Toscananext och tack för din kommentar!

      Minskar i preffar på grund av att

      1) Jag har ganska många av dem
      2) De höger inte sin utdelning
      3) Flertalet av dem är inte med i Avanzas superlån, undantag Klövern Pref. Detta är en viktig parameter om man vill belåna sin portfölj.

      Bryr mig inte så mycket om stigande räntor framöver, då preffarna borde bli billigare och får därmed högre DA.

      Radera
  2. Du får gärna skriva ett inlägg/liten analys om dem månadsutelarna lät intressant.

    Mvh Marcus

    SvaraRadera
  3. Njut av krediten, det snabba lånet, garanterat på 72 timmar och fortsätt välja ditt nya livsprojekt. Vi erbjuder lån till alla seriösa personer i behov: offentliga och privata företag med en räntesats om 3%. Våra överföringar är försäkrade av banken för transaktionssäkerhet. Tack för att du kontaktade oss för mer information.

    E-post ( georges.matvinc@gmail.com )

    WhastApp: +33 756924191

    SvaraRadera