måndag 28 augusti 2017

Utdelningar Augusti

Då har ytterligare en månad nästan kommit till avslut, och i morse kom månadens sista utdelning äntligen in från Prospect Capital Corp (Länk till Avanza). Augusti har inte varit någon vidare utdelningsmånad för Snålgrisarna. Man önskar att det hade varit samma fart som under april-maj, men då krävs det rejält mycket mera kapital. Och man får ju var glad för minsta lilla. Under augusti 2016 fick vi in hela 2354 kr vilket för att under detta årets augustimånad har utdelningarna ökning med hela 142 %. Och dessutom känns det mysigt inombords när någon lägger nästan sex skattade lakan i ens hand. Tack för det! 

I övrigt inte så mycket att nämna. Det har blivit några små inköp som kommer att summeras i månadsrapporten. Vi kommer under några månader framöver hålla på 40% av månadens investeringar, till skillnad från taktiken innan investera allt vid månadsskiftet. Anledningen till detta är att vi vill ha lite kapital för att kunna köpa vid dippar, då börsen kan bli mer volatil under höstmånaderna. Detta går lite stick i stäv med vår tidigare strategi att köpa periodiskt utan att bry oss om hur börsen rör sig, men vi har missat flera fina köptillfällen på grund av denna strategi då vi inte har haft tillräckligt med kassa. Portföljen är redan belånad ca 10% och den nivån är vi nöjda med. Så nu håller vi på 10000 kr varje månad tills dess någon av våra favoritbolag dippar. 

Nu ser vi fram emot septembers utdelningar... som dessvärre enligt prognos blir ännu lägre än de för augusti...

2 kommentarer:

  1. Bra utdelning för att vara Augusti!

    SvaraRadera
  2. Hej Frihetsmaskinen!

    Ja man får ju inte låta onödigt gnällig, 6000 är alltid 6000 och de pengarna är nu investerade i ytterligare aktier som sakta men säkert ökar utdelningarna varje år. Tålamod är en dygd...

    Det viktigaste är att inte köpa strunt för pengarna, inte om man vill få till den berömda ränta-på-ränta effekten.

    SvaraRadera