lördag 25 januari 2020

Utdelningar Januari 2020

Då har årets första månad passerat. Det har varit full rulle på alla fronter och det är nu skönt att ta det lugnt på lördagskvällen med en kall öl och lite bloggande. Vi drömmer om att kunna vara ute i trädgården och har faktiskt grillat korv en gång på grillen. Man kan faktiskt göra en hel del ute nu när det är runt 7-8 grader, ganska vindstilla och skön sol som lyser upp tillvaron. Det känns verkligen inte som vinter. Vädergudarna verkar dock ha planer på att stöka till lite nästa vecka med temperaturer ner mot nollan och en hel del nederbörd.

På utdelningsfronten har det rullat på bra. Vi har fått in lite över 13000 kr, vilket vi tackar och bockar för.


Vi har köpt lite smått i Resurs Holding, Macerich samt HiQ och AXA. När en aktie dippar brukar jag köpa på mig en liten skvätt aktier i storleksordningen 5-8000 kr. Man vet ju aldrig om den kommer att dippa mer dagen efter. Vi har haft en rejäl berg-och-dalbana senaste dagarna där portföljvärdet har svängt i storleksordningen 20000 kr per dag. Det märks tydligt att det inte krävs mycket för att börsen ska skaka till, senast var det en förhöjd oro för coronaviruset, som tydligen har spritt sig till Europa.

Årsrapporterna har börjat ramla in och hittills har tre av våra innehav höjt sin utdelning, dessa är:

 • Brookfield Renewable (+5%)
 • Investor (+7,6%)
 • Castellum (5,6%)


Det är inga stora höjningar, men det blir några hundralappar extra och inflationen täcks in. Märk väl att den slutgiltiga utdelningen fastställs på årsstämman, men jag tycker att det som anges i årsrapporten stämmer ganska väl med slutresultatet.

I politiken tjafsas det till höger och vänster. Stefan Löfven gjorde ett (för omväxlingens skull) mycket klokt uttalande kring att invandringen måste ner till väldigt låga nivåer för att klara integrationen, men direkt kommer deras så kallande samarbetspartner i regeringen, MP, och dementerar att detta verkligen inte är regeringens åsikt. Vips, ändras det från "statsminister" till "partiledare" på facebookinlägget. Jag skräder verkligen inte orden när jag säger att detta är den i särklass sämsta regering vi har haft i modern tid. Regeringen Bildt var inget vidare, men denna är sju resor sämre. Mycket av skulden för detta lägger jag på Miljöpartiet. De verkar helt oförmögna att se de utmaningar som finns i verklighetens Sverige, och sätter käppar i hjulen för varje nyktert förslag att dra åt tumskruvarna kring bidragsfusk och kriminalitet. Nu får vi glädjas åt mer importerad kolkraft när man med en rösts övervikt väljer att stänga kärnkraftsreaktorerna i Ringhals. Visst, Sverige exporterar netto per år mer el än vad vi producerar, men det är under vintern det behövs reservkraft i form av ren energi, då ingen förutom Miljöpartiet tycker att det är en bra idé att sparka igång gamla kolkraftverk för att rädda industrin.

Apropå utmaningar i samhället tycker jag att veckans Uppdrag Granskning ger en ganska tydlig bild av vad som är snett i dagens Sverige. Uttalandet "systemet bygger på tillit" gällande EU-sjuksköterskors legitimation är en bra sammanfattning varför mygel och korruption samt fusk med bidrag i olika former ber ut sig mer och mer. Hade man ändrat detta till "systemet bygger på kontroll och tillsyn" hade saker och ting fungerat mycket bättre och vi hade sluppit miljarder i bidragsläckage till personer som inte ens bor i landet längre, eller sjuksköterskor eller läkare från Rumänien eller Somalia med påhittade meriter. I mitt yrke kontrollerar vi varje potentiell anställd noga, speciellt folk utanför Sverige, då dessa är svårare att kontrollera via tidigare arbetsgivare. Det tar ca en timme att ställa lite kontrollfrågor samt be om ett arbetsprov. Detta är tydligen för ansträngande för de överarbetande HR-tjänstemännen inom Regionerna. I stället väntar man på att det sker ett allvarligt tillbud som kanske kostar en patient livet, och först då agerar. Detta är ett helt obegripligt sätt att tänka som jag hoppas det blir ändring på inom en snar framtid. Tyvärr hoppas jag nog för mycket, vilket UG gjorde väldigt klart när de körde en liten fejkad filmsnutt därtjänstemän fått sparken, lagar hade ändrats och fuskande vårdpersonal hemskickad eller sparkad. Istället konstaterade de att i verkligheten hade i princip ingenting hänt. De fuskande anställda jobbade kvar och hade till och med fått mer avancerade tjänster. Alla anmälningar hos IVO och Polisen hade lagts ner. Jag var tvungen att stänga av programmet och gå en runda, så irriterade och förbannad var jag. Vad är det för fel på folk? Fusk och mygel ska beivras och stoppas till varje pris, annars har vi snart en bananrepublik där ingenting fungerar och systemet läcker skattepengar som aldrig förr.

Apropå skattepengar hörde jag en tråkig nyhet från Region Blekinge. Tydligen hade de skitit i att upphandla tolktjänster för 2019, vilket medförde att kostnaderna för tolkar sköt i höjden från 12 miljoner kronor till hela 18 miljoner kronor. Vad f-n får vi för pengarna? Ja nu vet jag. Inte är det sjukvård i alla fall. Till att börja med är det helt vansinnigt att en så liten region som Blekinge lägger 18 miljoner kronor på tolktjänster, man kan ju undra vilken idiot som godkänt det. Sen har man tydligen en "inköpsstrateg" som man kan anta ska jobba med att koordinera inköp och se till att man får maximal nytta och effekt för varje skattekrona. Denne person sköt vid en intervju bara ifrån sig ansvaret. Visst, vill man göra bort sig fullständigt i media så är det ju upp till var och en, men man blir ju inte gladare av att betala skatt direkt, när den går till sånt här. Till råga på allt hörde jag att denna region  fick höjd "landstingsskatt". Grattis, alla invånare i Blekinge.

Kloka ord som vanligt, Albert...


Ett återkommande tema i allt som inte fungerar i samhället är att folk antingen är fega, bryr sig inte eller smiter från sitt ansvar. Vems fel är det att icke legitimerad vårdpersonal härjar runt och ställer till med elände? Det är såklart personen som anställde vederbörande. Det är inte de medarbetare som tvingas spendera dagen med eländet och som anmäler till "cheferna" utan resultat. Vems fel är det att det i Uppsala på gator och torg står grupper med nyanlända ungdomar och tafsar på tjejer och skriker könsord (enligt Uppsala-polisens egen utsaga)? Det är samhället som uppenbarligen tolererar detta, annars hade dessa individer varit bortkörda och uppläxade för länge sen. Det finns alltid folk som hittar på djävulskap, och kommer alltid att finnas. Det som krävs är att någon markerar vad som är rätt och fel, och där finns det idag stora brister i samhället i helhet. Det går tyvärr inte att skylla allt på "naivitet" och "brist på resurser". Det tåget har gått för länge sen, det borde även Stefan Löfven har insett...

Har du ingripit någon gång när alla andra stod och tittade på?

11 kommentarer:

 1. Fina Utdelningar Snålgrisen!
  Fint med Bonus från TCG B!

  Ang. Landets ledning så blir man lite rädd, det värsta är att jag har svårt att se vem som ska leda landet!

  Ha en skön lördag kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stefan och tack för din kommentar!

   Ja det är alltid kul när bolagen kommer bonusutdelningar.

   Jag hoppas och tror att M+KD+SD kan ta makten till nästa år. Inte för att det är den bästa konstellation man hade önskat utan för att jag tror att det är denna politik som är precis vad landet behöver. Men så är det med medicin, den behöver inte alltid smaka gott för att vara verkningsfull.

   Radera
 2. Dags med kvarterspolis igen, en modell som fungerade bra och skapade trygghet. Nyanlända och nya medborgare borde lära sig att veta hut som nan sa förr, tafsande o ofredande ska direkt ge paddelbiljett hem till långbortistan. Jävla fasoner som accepteras av detta land. Man orkar snart inte ta in mer. Att de flesta politiker försöker bortförklara ett enkelt samband mellan hög invandring och brist på pengar borde leda till avsked, vederbörande är uppenbarligen direkt korkad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kalkyl och tack för kommentar!
   I områden som är belastade av kriminella element hade absolut kvarterspolis fungerat. Problemet är väl vad man ska göra med dessa människor som t.ex. systematiskt snattar i affärer. De är ofta "minderåriga" och blir således ett fall för den tafatta socialen. Det är just sambandet mellan hög invandring från länder med låg eller ingen utbildning som gör att en del av dessa hellre ägnar sig åt kriminalitet än skola och jobb. Det är viktigt att börja prata om elefanten i rummet, som ajg upplever sker nu när kommuner och regioner har ont om pengar. Det verkar som om det är något som bara har hänt, helt utan förklaring. Likadant låter det från Stefan Löfven. Kan man sluta se på invandring och migration som en sorts naturkatastrof man inte kan värja sig mot är detta en bra början i debatten.

   Radera
 3. Som svar på frågan: jag har vid några tillfällen ingripit. Om jag gör det igen vet i tusan, knivar, pistoler, bomber...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej jag drar mig också, just pga att man inte vet vad motståndaren har i byxlinningen. Dessutom verkar många gärningsmän inte ha några gränser för vad som är acceptabelt våld utan man slår tills den andre är mer eller mindre död.

   Radera
  2. Snålgrisen! Glömde ju berömma utdelningsintäkterna, härliga summor som summerar förträffligt. Trots en betydligt mindre portfölj hade du varit med i mitt "så kan det gå" inlägg om jag hade hittat dina årliga utdelningar på ett enkelt sätt.

   Radera
  3. Intressant, kanske ska ha en sida med lite summeringar över varje år (intäkter, utdelningar utgifter etc), allt detta finns ju i mitt Stora Excelark.

   Radera
 4. Jag erbjuder personliga, affärs- och fastighetsprogram och mitt huvudsakliga fokus är att hjälpa kunder att säkra det kapital de behöver för sina projekt med lågt intresse. Lånebelopp från 2000 USD med gynnsamma villkor och amorteringsscheman upp till 20 år. Jag gillar att arbeta med: Multifamily, lager, hotell, resorts, köpcentrum, detaljhandel, kontor, industriell, blandad användning, filmproduktion, grön energi, förnybar energi, guldgruvor, flygplatser, assistansbostäder, cannabis, speciella situationer, fixa & Flip och utrustningsfinansiering. Mina program möjliggör omedelbara lånebeslut "utan att göra en kreditkontroll". Kontakta vår mail pennymarkloanservices@gmail.com för mer information

  SvaraRadera
 5. När jag hittade Dr. Ogume som bor i Turkiet var jag i desperat behov av att föra tillbaka min exälskare. Han lämnade mig för en annan kvinna. Det hände så snabbt och jag hade inget att säga i situationen alls. Han dumpade mig bara efter 3 år utan förklaring. Jag kontaktar Dr. Ogume genom hans kontakt och han berättade för mig vad jag behöver göra innan han kan hjälpa mig och jag gjorde vad han berättade för mig, efter att jag gav vad han ville, han kastade en kärlek för att hjälpa oss att komma ihop igen. Strax efter att han gjorde sin förtrollning började min pojkvän smsar igen och kände mig hemsk för det han gjorde mig igenom. Han sa att jag var den viktigaste personen i hans liv och det vet han nu. Vi flyttade in tillsammans och han var mer öppen för mig än tidigare och han började spendera mer tid med mig än tidigare. Ända sedan Dr Ogume hjälpte mig är min partner väldigt stabil, trogen och närmare mig än tidigare. Jag rekommenderar starkt Dr. Ogume till alla som behöver hjälp. E-post: ogumenspellcaster@gmail.com. du kan kontakta honom för något av följande problem:

  SvaraRadera
 6. Livet kan vara knepigt och tro mig, livet har spelat många knep på mig, jag tror aldrig på voodoo eller stavningskastningar även om jag har läst några böcker om dem. En speciell man som heter Dr Ajayi bevisar för mig att voodoo / spell-casting är verkligt och existerar. Jag heter Sarah och jag är 45 år med tre barn och en kärleksfull man som make. i 8 goda månader var jag i ett deprimerat tillstånd eftersom min man vaknade en viss morgon och lämnade huset med några av sina kläder utan någon förklaring, jag väntade på att han skulle komma hem den dagen men han var inte någonstans att hitta, jag ringde och sa att han inte längre var intresserad av vårt äktenskap igen eller barnen, detta förde kylda på min hud och jag var i chock eftersom jag inte kan komma ihåg att vi hade några problem, jag fick senare reda på att han var med en annan kvinna, alla samtal och ansträngningar för att få honom att komma hem igen var ett misslyckande, han uppträder som om han aldrig har känt mig förut. Jag läste en artikel på en webbplats när jag såg ett vittnesbörd om en kvinna som hävdar att Dr Ajayi hjälpte henne att lösa sina familjeproblem och hon tappade hans kontakt. Jag valde kontakten och meddelade stavmästaren Dr Ajayi, jag förklarade mina problem för honom, han sa att jag inte borde oroa mig för att allt kommer att gå bra. Jag tvivlar på det men bestämde mig för att ge det ett skott. Jag fick höra vissa saker att göra som jag gjorde, vet du att 3 dagar efter trollformningen på en morgon hörde jag en bank på dörren, det var min man som stod utanför, han sa att han inte visste vad han gjorde och kan inte ens komma ihåg hur lång tid har varit ute i huset, jag är väldigt glad att få min man tillbaka och alla tack för Dr Ajayi, stava caster, sedan jag kontaktar honom, har mitt liv gått smidigt och jag vill ha folk där ute går igenom mitt tidigare villkor för att få en snabb hjälp och det är därför jag delar mitt vittnesbörd. Så om du går igenom någon form av livssvårigheter, kontakta Dr Ajayi via e-post: drajayi1990@gmail.com eller Whatsapp: +2347084887094 och du är glad att du gjorde det.

  SvaraRadera