söndag 6 oktober 2019

Favorit i repris: Sparskolan

Idag var det riktigt kallt på morgonen och vinterjacka, mössa och vantar har tagits fram för ytterligare en säsong. Jag gillar verkligen inte denna årstid. Luften är torr och obehaglig att andas, det är kallt och huden blir torr och det behövs en himla massa kläder bara för att gå ut en sväng på tomten. Vår stora härliga uteplats gapar tom och är stängd för i år. Nu får hela familjen klämma in sig i 23 m2 allrum, vilket är en mindre trivsam upplevelse när man är några stycken. Det blir inte bättre av att tv-apparaten också står endast nån meter från matsalsbordet, så har vi gäster på besök och barnen vill se lite på tv, ja då blir det svårt att samtala med normal volym. Någon form av förändring måste ske, då huset från början verkade vara ritat av Djävulens Arkitekt AB.

Man har utgått ifrån en planlösning som säkert fungerade bra på 80-talet då den som lagade mat skulle gömmas undan i köket och tvättrum (lite fint kallat för grovkök vår planritning) och matlagning av någon anledning hörde ihop. Jag tänker snarare så att kök och matrum borde höra ihop, och då har jag inte ens arkitektutbildning. Det enda jag vet är att det blir ett himla spring varje gång man ska hämta något från köket, då man nu måste springa från allrummet, genom hallen och in i köket. Något måste hända, annars blir jag tokig.



Tyvärr verkar det inte speciellt enkelt att gör några enkla förändringar i planlösningen, då varenda vägg som bör flyttas genomsyras av vattenrör, elledningar, säkringsskåp och värmerör. Den enda ljuspunkten i det hela är att huset har krypgrund, vilket borde innebära att dessa grejer kan ledas om till den plats där de borde placerats från början? Säkert till en helt ofantlig kostnad. Känner du någon som är arkitekt eller pluggar till arkitekt och som behöver en riktig utmaning, hör av dig! 

Vi har fått en del frågor via mail som handlar om sparande och hur man får ner kostnaderna till samma låga nivåer som vi har. Ni som har varit med sedan start kanske minns den sparskola som vi skrev för några år sedan. Mycket av det som står där är fortfarande aktuellt, så jag har helt enkelt dammat av dessa tre blogginlägg och erbjuder dem här för våra nya läsare:




Vi har inte gjort någon sparskola kring andra utgifter som kläder och transport, då dessa känns betydligt enklare att komma i mål med än ovan tre kategorier. Förhoppningsvis skall dessa tre lektioner hjälpa dig ytterligare att bli en riktig supersparare och möjliggör kanske att ytterligare några tusenlappar kan överföras till ditt sparkonto istället för till någon webbshop eller girig el-leverantör.

Har du några andra önskemål till ämnet sparskola? Tveka inte att höra av dig!

33 kommentarer:

  1. Jag förstår dilemmat med planlösningen. Vi fimpade TV-n i vardagsrummet och skapade ett dedikerat TV-rum vilket gjorde massor för trevnaden. TV ersattes med en kamin.

    Frun är arkitekt och en rätt skicklig sådan. Hör av dig om ni vill att hon kastar ett öga på´t.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hejsan IGMR och tack för kommentar!

      Det låter ju toppen om någon som faktiskt vet vad den gör tar sig en titt. Jag har haft några hobbyarkitekter som kikat på det men antingen säger de "sälj och bygg nytt" eller "kommer kosta minst en miljon". Förvänta er ett mail inom kort :)

      Radera
    2. Glömde fråga... vad gör ni i vardagsrummet? Är det typ för spel, läsa en bok i en hörna och/eller äter ni där?

      Radera
    3. Det är bara att maila på :)

      I vardagsrummet står ett stort bord som tjänstgör som matbord och pysselbord, oftast det senare. Runt det bordet brukar vi hänga och rita, skriva, pärla och annat. Det finns även en soffa och två fåtöljer framför kaminen och där hänger vi mest och lyssnar på musik och läser.

      Sonen tittar en del på TV men mest på helgen innan vi orkat upp. Annars försöker vi att göra annat. Nu under VM har det dock blivit en del tittande.

      Radera
  2. Vet att jag snackar om att köpa röd stuga i skogen. Men om jag följer "minsta motståndets lag" kan det stället bli väl underhållen 70-tals villa med mexitegel och källare, dvs pappas hus och mitt föräldrahem, när det blir dags att flytta ner till Småland.

    Problemet med det huset är bl a ett "finrum" som jag under 46 års tid tillbringat totalt långt under 100 timmar i. Finrummet är stort och ljust och dominerar övervåningen, men ligger separat med egen dörr från hallen. Det skulle jag göra om till vardagsrum i sin rätta bemärkelse om det blir det huset.

    Egendomligt vad preferenserna har ändrats precis som du skriver.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Smålänningen och tack för kommentar!

      Ja, jag minns i huset jag växte upp, där låg det ett vardagsrum låångt från kök. Där inne satt vi några gånger om året när det firades födelsedag. Resten av året åt vi i köket, som förvisso var ca 30 m2 och avdelat med en bardisk. Tv tittade vi på i allrummet som låg i mitten av huset mellan kök och vardagsrum.

      Idag är köket en central plats, hade vi kunnat koppla ihop det med allrummet så hade det blivit perfekt, och vi hade sparat många steg samt att man slipper "vänta jag ska bara hämta..." som man alltid får säga om man pratar om nåt men sen måste hämta nåt bestick eller tillbehör i köket. Är det öppet kan samtalet fortsätta utan att man tappar kontakten. Det käänns som om man förr hade nån sorts uppassare som ingen behövde prata med som var den som sprang fram och tillbaka och gjorde allt detta som idag hela familjen gör. Vårat hus är från 2004 så det är inte så lastgammalt kan jag tycka. Vi köpte det främst för läget, huset tänkte vi att vi kan modernisera allt eftersom. Skulle studerat de tekniska ritningarna lite bättre först.

      Radera
  3. Tror tyvärr att de allra flests hus kommer med ett flertal brister, alla är olika o tänker olika. Om jag orkat och vågat hade jag velat bygga enligt egna ritningar, dock lätt att även då göra fel tror jag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Kalkyl och tack för kommentar!

      Jo, så är det ju, men det som grämmer mig är att vi blev förälskade i läget och tomten, och huset var tillräckligt bra för att bo i, men där vi såg en oerhörd förbättringspotential. Nu har det visat sig att i princip alla förbättringar vi har tänkt göra, möts av nån sorts hinder i form av något dyrt som måste dras om eller flyttas. Men så är det, allt detta var synligt vid visning så vi har bara oss själva att skylla. Sen visste vi betydligt mindre om hus då än vad vi gör idag.

      Radera
  4. Sen återkoppling på detta inlägg men... Det sägs ju att först 3e huset blir rätt... Ryser vid bara tanken.

    SvaraRadera
  5. Jag heter Anna Erickson från Stockholm - Sverige, jag är högskolelärare av yrke. Detta är en mycket glad dag i mitt liv att dela med dig här ute hur jag fick min sanna kärlekspartner tillbaka. Dr.Oduduwa hjälpte mig med magiska kärleksförtryck att få tillbaka min ex pojkvän efter 2 års separation han är hemma till mig. Jag rekommenderar att alla kan få samma hjälp av honom kontakta honom via: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
    Jag rekommenderar uppriktigt Dr.Oduduwa att kontakta denna spiritualist - Stava för att få tillbaka ditt ex
    återställa ryggförlust kärleksförhållande
    förena bruten
    magisk kärleksförtroll för att få tillbaka
    sluta skilsmässa
    Älskar stava för att undvika att fuska par
    Älskar stava för att stoppa uppdelningen

    (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)

    SvaraRadera
  6. Hej, säsongs hälsningar till alla mina vänner jag är här för att berätta lite om hur jag fick min hsnabd tillbaka med hjälp av en stor man som heter baba Amiso. Jag heter Alice Lucas, form, Alingsås, Sverige. Efter 12 års äktenskap har min man och jag varit i en gräl eller den andra tills han äntligen lämnade mig och flyttade till Kalifornien för att vara med en annan kvinna. Jag kände att mitt liv var över och mina barn trodde att de aldrig skulle se sin far igen. Jag försökte vara stark bara för barnen men jag kunde inte kontrollera smärtan som plågar mitt hjärta, mitt hjärta fylldes av sorg och smärta eftersom jag verkligen var kär i min man. Varje dag och natt tänker jag på honom och önskar alltid att han skulle komma tillbaka till mig, jag var verkligen upprörd och jag behövde hjälp, så jag sökte efter hjälp online och jag stötte på en webbplats som föreslog att Dr.Amiso kan hjälpa till att få tillbaka artiklar snabbt. Så jag kände att jag skulle prova honom. Jag kontaktade honom och han berättade för mig vad jag skulle göra och jag gjorde det då han gjorde en Love spell för mig. 48 timmar senare ringde min man verkligen till mig och sa till mig att han saknar mig och barnen så mycket, så fantastiskt !! Så det var så han kom tillbaka samma dag, med massor av kärlek och glädje, och han bad om ursäkt för sitt misstag och för den smärta han orsakade mig och barnen. Sedan den dagen var vårt äktenskap nu starkare än tidigare, allt tack vare Dr.Amiso. han är så kraftfull och jag bestämde mig för att dela min berättelse på internet att Dr.Amiso verklig och kraftfull stångskärare att jag alltid kommer att be för att leva länge för att hjälpa sina barn i en tid av problem, om du är här och du behöver din Ex tillbaka eller din man flyttade till en annan kvinna, vill känna igen i världen eller cancerfrågan, vill gifta sig med älskaren efter ditt val eller skilsmässor, hälso- eller äktenskapsproblem, jobbfrämjande och framgång, vad som helst, gör inte ge upp, inte mer gråta, kontakta denna kraftfulla stavning nu. Här är hans personliga e-postadress på: herbalisthome01@gmail.com

    SvaraRadera
  7. Jag är här för att hjälpa dig lösa dina andliga och fysiska problem med hjälp av de förfäder krafter som jag verkligen ärvt från min farfar. Jag kan hjälpa dig att återförenas med ditt ex, återställa dina äktenskapsproblem, bota för HIV {AIDS} och alla typer av sjukdomar, jag kan också hjälpa dig att återfå din förlorade älskare och också kassera följande stavningar som skilsmässa, äktenskapspell, bindande staveform, sluta med fusk, skyddsform, hämnd och dödsstava. Du kan kontakta min e-post idag via: okosunhomeofsolution@gmail.com eller whatsapp +2348159058141

    SvaraRadera
  8. Jag skulle vilja dela mitt vittnesbörd med dig från alla människor i världen. Sandra från England Bara the Finder, jag gifte mig med min man för två år sedan och vi började ha problem hemma, slutade att sova i samma säng om de små saker som alltid kommer hem sent på kvällen, dricker för mycket och sover alltid med andra kvinnor på sidan. Jag har aldrig älskat någon annan än honom i mitt liv. Han är fadern till mitt barn, och jag vill inte tappa honom eftersom vi har arbetat så hårt tillsammans för att bli det vi har idag. för några månader sedan är han nu anpassad till att leva med mig och baby, att vara ensamstående förälder kan vara svårt ibland, så jag har ingen
    Jag vände mig och var trasig. mitt hjärta ringde min mamma och förklarade allt för henne, min mor berättade om dr. de andra tre och ett halvt åren, och det var ett mirakel, de kom tillbaka till varandra. Han skickades till Dr.pellar, på hans e-postadress: drpellar@gmail.com
    och för att förklara för honom allt som han hade lovat mig att inte oroa mig för, att han skulle bli fascinerad och få saker att återgå till det sätt vi älskar så mycket igen, och det var en annan kvinnlig anda som kontrollerade min man. mitt problem kommer att lösas inom två dagar om jag tror att jag sa ok. Så han gav mig besväret, och två dagar senare återvände min kärlek för att be mig om förlåtelse. det är därför jag bestämde mig för att dela mina erfarenheter med alla som har problem med att kontakta Dr.pellar frigjorde många bilar på hans e-post: drpellar@gmail.com
    (1) Om du vill få ditt ex.
    (2) om du alltid har dåliga drömmar.
    (3) Vill du bli befordrad till ditt kontor?
    (4) Vill du att kvinnor / män ska springa efter dig?
    (5) Om du vill ha ett barn.
    (6) Vill du bli rik?
    (7) Vill du binda din man / hustru
    din för alltid?
    (8) Om du behöver ekonomisk hjälp.
    (9) Växtvård
    (10) vinner lotteriet

    SvaraRadera
  9. TACK TILL STOR Dr.Sango för att lösa Mina problem med hans e-post är spellspecialistcaster937@gmail.com
    Jag heter Miss Fatima. Jag var gift med min man i 5 år. Vi bodde lyckligt tillsammans i år, inte förrän han åkte till Australien på affärsresa där han träffade den här tjejen och sedan dess hatar jag mig och barnen och älskar henne ensam, så när min man kom tillbaka ur vägen sa han att han inte gjorde det Jag vill inte längre se mig och mina barn, så han körde oss ur huset och åkte till Australien för att träffa den här andra kvinnan. både jag och mina barn var så frustrerade och jag stannade hos min mamma och jag skulle inte bete mig bra eftersom min mor gifte sig med en annan man efter att min far dog så att mannen som gifte sig inte behandlade henne väl och mina barn var så förvirrade. och jag letade efter ett sätt att få min man hem för jag älskar honom och jag respekterar honom så mycket att en dag när jag bläddrade på min dator såg jag mannen som Dr.Sango hjälpte till att få sin fru tillbaka för honom, vittnesbörd som delades på internet av många flickor och jag var så imponerad att jag trodde att jag försökte.
    Till att börja med var jag rädd, men med tanke på vad mina barn och jag gick igenom kontaktade jag Dr.Sango och gjorde allt han bad mig göra med tro och han sa till mig att hålla mig lugn bara i 24 timmar som min man skulle ge mig tillbaka till min största överraskning Jag fick ett samtal från min man häromdagen och frågade om barnen och jag ringde Dr.Sango och han sa att hans problem löstes av min son. så jag kom tillbaka till min familj efter en lång stress av att stoppa den onda damen, med all den hjälp från Dr.Sango, jag vill att ni alla ska gå med mig i det här forumet tack så mycket Dr.Sango och jag också råd för alla i sådana eller liknande problem eller problem som han behöver för att kontakta honom på sin e-post spellspecialistcaster937@gmail.com han är lösningen på alla dina problem och svårigheter i livet.
    SPECIALISERAD I NÄSTA SERIEN.
    (1) Om du vill ha din tidigare återvändande.
    (2) om du alltid har dåliga drömmar.
    (3) Om du vill bli befordrad till ditt kontor.
    (4) Om du vill att kvinnor / män ska springa efter dig.
    (5) Om du vill ha ett barn.
    (6) Om du vill bli rik.
    (7) Om du vill binda din man / hustru för alltid.
    (8) Om du behöver ekonomisk hjälp.
    (9) Hur du är lurad och vill återvinna dina förlorade pengar.
    (10) om du vill avsluta skilsmässan.
    (11) om du vill skilja dig från din man.
    (12) om du vill att dina önskemål beviljas.
    (13) Graviditet för att bli gravid
    (14) Se till att du får problematiska rättsfall och skilsmässa oavsett scen
    (15) Sluta äktenskapet eller förhållandet från separationen.
    (16) om du har några sjukdomar som (H OCH V), (cancer) eller någon sjukdom.
    (17) om du behöver böner för ditt barn eller för dig själv.
    (18) du vill bota diabetes, herpesmedicin, HIV- och AIDS-medicin, bröstcancermedicin och cancerläkemedel,
    igen, se till att kontakta honom via e-post på spellspecialistcaster937@gmail.com han är lösningen på alla dina problem och svårigheter i livet.

    SvaraRadera
  10. Snälla, min kära vän, jag är ledsen för att ha läst det här inlägget, jag ser bara hennes sätt att hjälpa vem som kommer att behöva den hjälp jag har. se till att du läser detta mitt vittnesmål till slutet att det är en livshistoria eftersom det är ett vittnesbörd som jag kommer att berätta för alla att höra. Jag var gift i 3 år, och för det fjärde året av mitt äktenskap, tog en annan kvinna bort min älskare, och min man lämnade mig och mina barn, och vi led i två år tills jag träffade en plats där en man med namnet Ytterpräst Dr.Sango hjälpte jag bestämde mig för att försöka hjälpa honom att föra sin älskare hem och lita på mig för att bara skicka honom min bild och hans detaljer till honom och den mannen och efter två dagar när han sa till mig såg jag bilen jag gick in i hus och såg att det var min make och han kom till mig och barnen och det är därför jag är glad att se var och en av er i liknande möte med den här mannen eftersom jag inte kan svära ditt liv. Ett väldigt starkt stavspel och dess stava fungerar mycket bra utan biverkningar om du vill ha mer information om prästen Dr.Sango Lider du verkligen i ditt förhållande nu? Vill du att högpräst Dr.Sangos ingripande i din relation ska hjälpa till att reparera din relation? kontakta honom idag via hans e-postadress: spellspecialistcaster937@gmail.com
    om du har några problem i följande fråga
    (1) Om du vill ha din tidigare återvändande
    (2) om du alltid har dåliga drömmar.
    (3) Du vill bli befordrad till ditt kontor.
    (4) Om du vill ha en baby.
    (5) Örtvård
    (6) Du vill bli rik.
    (7) Du vill binda din man / hustru för alltid.
    (8) Om du behöver ekonomisk hjälp.
    (9) Låt människor lyda dina ord och uttrycka din önskan
    (10) E.T.C Case Solution
    Kontakta dem på ditt spellspecialistcaster937@gmail.com e-templ
    och lösa alla dina problem

    SvaraRadera
  11. Jag vill agera din testament
    Jag heter Sheri från USA
    Det måste vara det vittnesbörd som alla måste läsa, jag är här för att hela världen ska veta om mannen som räddade mitt förhållande, och den här stora mannen heter Dr.Pellar. Det gjorde ett bra jobb för mig att ta med min ex-älskare som lämnade mig och lovade att han aldrig skulle komma tillbaka till mig igen. Tack vare detta insåg jag att att ge detaljer om Dr. Pelar har gett många fördelar till världen för dem som har brutit hem eller förhållanden för honom, som hjälper dig att reparera detta trasiga förhållande eller ditt äktenskap. Du kan kontakta honom via hans e-postadress: drpellar@gmail.com Kontakta honom så ser du hur ditt problem kommer att lösas inom 24 timmar. Han är också specialiserad på följande nummer
    (1) Du vill ha ditt ex.
    (2) Du vill bli befordrad till ditt kontor.
    (3) Du vill åtföljas av män / kvinnor.
    (4) Du vill ha ett barn.
    (5) Du är en entreprenör och du vill vinna kontrakt
    (6) Du vill att din man ska vara din för alltid
    (7) Du behöver andlig hjälp.
    (8) Du har blivit lurad och vill återta dina förlorade pengar.
    (9) Avsluta skilsmässa
    (10) Angivande av pengarritualen
    (11) Vinn valet
    om du behöver hjälp kontakta Dr. Pellar via e-post och han är den som räddade mitt äktenskap och nu är jag verkligen glad att nu hans e-postadress är drpellar@gmail.com

    SvaraRadera
  12. Snälla, min kära vän, jag är ledsen för att ha läst det här inlägget, jag ser bara hennes sätt att hjälpa vem som kommer att behöva den hjälp jag har. se till att du läser detta mitt vittnesmål till slutet att det är en livshistoria eftersom det är ett vittnesbörd som jag kommer att berätta för alla att höra. Jag var gift i 3 år, och för det fjärde året av mitt äktenskap, tog en annan kvinna bort min älskare, och min man lämnade mig och mina barn, och vi led i två år tills jag träffade en plats där en man med namnet Ytterpräst Dr.Sango hjälpte jag bestämde mig för att försöka hjälpa honom att föra sin älskare hem och lita på mig för att bara skicka honom min bild och hans detaljer till honom och den mannen och efter två dagar när han sa till mig såg jag bilen jag gick in i hus och såg att det var min make och han kom till mig och barnen och det är därför jag är glad att se var och en av er i liknande möte med den här mannen eftersom jag inte kan svära ditt liv. Ett väldigt starkt stavspel och dess stava fungerar mycket bra utan biverkningar om du vill ha mer information om prästen Dr.Sango Lider du verkligen i ditt förhållande nu? Vill du att högpräst Dr.Sangos ingripande i din relation ska hjälpa till att reparera din relation? kontakta honom idag via hans e-postadress: spellspecialistcaster937@gmail.com
    om du har några problem i följande fråga
    (1) Om du vill ha din tidigare återvändande
    (2) om du alltid har dåliga drömmar.
    (3) Du vill bli befordrad till ditt kontor.
    (4) Om du vill ha en baby.
    (5) Örtvård
    (6) Du vill bli rik.
    (7) Du vill binda din man / hustru för alltid.
    (8) Om du behöver ekonomisk hjälp.
    (9) Låt människor lyda dina ord och uttrycka din önskan
    (10) E.T.C Case Solution
    Kontakta dem på ditt spellspecialistcaster937@gmail.com e-templ
    och lösa alla dina problem

    SvaraRadera
  13. Jag vill agera din testament
    Jag heter Sheri från USA
    Det måste vara det vittnesbörd som alla måste läsa, jag är här för att hela världen ska veta om mannen som räddade mitt förhållande, och den här stora mannen heter Dr.Pellar. Det gjorde ett bra jobb för mig att ta med min ex-älskare som lämnade mig och lovade att han aldrig skulle komma tillbaka till mig igen. Tack vare detta insåg jag att att ge detaljer om Dr. Pelar har gett många fördelar till världen för dem som har brutit hem eller förhållanden för honom, som hjälper dig att reparera detta trasiga förhållande eller ditt äktenskap. Du kan kontakta honom via hans e-postadress: drpellar@gmail.com Kontakta honom så ser du hur ditt problem kommer att lösas inom 24 timmar. Han är också specialiserad på följande nummer
    (1) Du vill ha ditt ex.
    (2) Du vill bli befordrad till ditt kontor.
    (3) Du vill åtföljas av män / kvinnor.
    (4) Du vill ha ett barn.
    (5) Du är en entreprenör och du vill vinna kontrakt
    (6) Du vill att din man ska vara din för alltid
    (7) Du behöver andlig hjälp.
    (8) Du har blivit lurad och vill återta dina förlorade pengar.
    (9) Avsluta skilsmässa
    (10) Angivande av pengarritualen
    (11) Vinn valet
    om du behöver hjälp kontakta Dr. Pellar via e-post och han är den som räddade mitt äktenskap och nu är jag verkligen glad att nu hans e-postadress är drpellar@gmail.com

    SvaraRadera
  14. mitt namn är Bekteshi Jehona, bosatt från Lund, jag är medicinsk sjuksköterska av yrke. Min man skilde mig från mig senast två år, han flyttade ut för att träffa en annan kvinna, jag grät varje kväll när jag kommer ihåg att min dotter frågar mig när är pappa tillbaka hem, jag älskar min man så mycket och vi har en flicka på 9 år gammal. Jag kontaktade så många stavspelare förra året ingen kunde få tillbaka min man, de krävde alla massor av pengar från mig, jag gav upp kärleksförtrycket tills förra veckan, jag gick på besök hos min vän hemma, sa jag till min vän allt som händer med mig och jag delar min hjärta smärta till min vän Michelle, hon presenterade mig för en mäktig Dr.oduduwa från tropiska afrikanska länder, som har en svart magisk kraft som raderar alla onda trollformler som förstör mitt äktenskap. Min man var under en ond förtrollning från en annan kvinna som fick min man att skilja sig från mig. Min man med namnet Erickson återvände hem till mig just igår och ber om ursäkt med tårar i ögonen gråtande sade att han var mycket ledsen för att ha skadat mina känslor och med skilsmässedokument som han skickade till mig, beklagade han och sa att han inte var på rätt sätt. det är sant att min man var under en ond förtrollning från en annan kvinna eftersom hon hävdar att min make daterade hennes år tillbaka innan hon gifte sig med mig. Oduduwa hjälper mig lösa mitt äktenskapsproblem. ikväll äter jag och min man med vår dotter middag tillsammans i grand moms house. Jag är väldigt glad och använder detta medium för att uppskatta Oduduwa kärlek stavkrafter. Jag rekommenderar starkt Oduduwa Love spell spellista, om du har liknande äktenskapsproblem skicka e-postmeddelande till Dr.Oduduwa personlig kommunikation via dr.oduduwaspellcaster@gmail.com
    +2347017150110

    SvaraRadera
  15. FANTASTISK TESTIMONI AV HUR JAG FÅR MITT LÅN?
    Mitt namn är Kristýna Vojtech. Jag hittade ett leende tack vare Mr. Ibrahim Martins, jag fick ett lån på 100.000 € och två av mina kollegor fick också lån av denna Damme utan problem med en ränta på 3%. Jag råder dig att inte lura någon om du verkligen vill ansöka om lån för ditt projekt och något annat. Jag publicerar det här meddelandet eftersom Mr. Ibrahim Martins, gjorde mig bra med det här lånet. Det var genom en vän jag träffade denna ärliga och generösa Damme som tillät mig att få detta lån. Så jag råder dig att kontakta honom och han kommer att tillfredsställa dig för alla tjänster som du kommer att be honom. kontakta e-post lendercities.mlc01@outlook.com
    Mobil / whatApp +919582259838 --- +15123729576)

    SvaraRadera
  16. Ahojte, všetci, pozornosť! Ak niekoho milujete a záleží vám na tej osobe, urobíte všetko pre to, aby ste boli s tou osobou, moja bývalá priateľka ju tak veľmi milujem, keď sme ich rozišli, nikdy o nej neprestávam myslieť, musím urobiť niečo, aby som ju dostala späť, to bolo, keď som začal čítať články o tom, ako sa vrátiť späť milenec, to bolo, keď som videl doktora Lomi, koľko ľudí hovorí o tom, ako privádza späť svojho milenca, kontaktoval som doktora Lomi na WhatsApp, vysvetlil som mu všetko a obsadil kúzlo na moju bývalú priateľku, ktorá mi ten istý deň zavolala a začala mi prosiť, a dnes sme opäť spolu, miluje ma a chichot ma viac, ako predtým, kontaktujte doktorku Lomi dnes na WhatsApp čísle +2349034287285 alebo môžete mu poslať e-mailom; lomiultimatetemple@gmail.com je to najlepšie kúzlo, ktoré môžete kontaktovať kvôli pomoci.

    SvaraRadera
  17. Ibland går vårt liv genom tuffa tider men vi bör försöka hålla kvar. Om du letar efter ett sätt att reparera eller förbättra ditt äktenskap är jag glad att du har hittat DR WALE, och jag föreslår starkt att du kommer i kontakt med honom. Här dokumenterar jag mina ansträngningar att söka försoning med min man som förvånade mig mycket när han skilde mig efter ett år tillsammans. Vi har haft konflikter, men jag trodde aldrig att det skulle få honom att överge mig men allt tack vare den fantastiska DR WALE som hjälper mig att få tillbaka min make till mig. Du kan kontakta honom på WhatsApp +2347054019402 E-post: drwalespellhome@gmail.com

    SvaraRadera
  18. Jag är så glad att mitt trasiga äktenskap har återställts. Vi gjorde nyligen upp, även om det var svårt. Det har gått mer än en månad nu, och allt känns som att det har återgått till det normala. Han har börjat behandla mig bättre, och det har varit en läkningsprocess för oss båda. Den mardröm som hade varat i nästan tre år innan vi släppte upp är äntligen över. Det är som om vi blev kär igen. Vi har båda lagt det förflutna bakom oss och försöker gå framåt - och för första gången på länge ser framtiden mycket ljusare ut. Jag kan inte uttrycka med ord hur tacksam jag är DR Wale! Det är som att vi äntligen har återupptäckt de sakerna om varandra som fick oss att bli kär i första hand. Allt oroande och stress har helt enkelt försvunnit. Tack DR Wale för att du räddade mitt trasiga äktenskap och tog min man tillbaka till mig !. Jag och min man bor tillsammans lyckligt igen .. Allt tack vare DR Wale. Om du har några problem kontakta DR Wale nu och jag garanterar dig att han hjälper dig att kontakta honom via drwalespellhome@gmail.com eller WhatsApp +2347054019402

    SvaraRadera
  19. Jag vill informera världen om att det finns en riktig och effektiv online trollformulär som är kraftfull och äkta, Dr Fayosa, han hjälpte mig nyligen att återförena mitt förhållande med min ex make som lämnade mig, jag kontaktade Dr Fayosa, han kastade en kärlek stava för mig, och min före detta man som sa att han inte vill ha något att göra med mig igen och lämnade mig över 3 år, ringde mig och började tigga mig att komma tillbaka till honom, han är tillbaka nu med så mycket kärleks passion och vård, jag är glad att låta alla veta att en trollformell har befogenheter att läka och återställa trasiga förhållanden och föra tillbaka dem. Till alla som läser den här artikeln och behöver hans hjälp kan Dr Fayosa också erbjuda vilken typ av hjälp som, lösa skilsmässoärenden, domstolsärenden, döden, andligt skydd, tack, kontakta Dr Fayosa via e-post: (Fayosasolusionhome@gmail.com) eller direkt på whatssapp +2348151918774

    SvaraRadera
  20. KONTAKTA DR.JAJA FÖR DIN LÖSNING VIA E-post: (jajaspellcasterstemple1@gmail.com)
    Kära vänner online, jag heter Kristina är från sverige. Jag måste ge detta mirakulösa vittnesbörd, som fortfarande är otroligt för mig än nu. Jag hade problem med min man för två år sedan, vilket ledde till att vi gjorde slut. När han gjorde slut med mig var jag inte mig själv igen, jag kände mig så tom inom mig, min kärlek och ekonomiska situation blev värst, tills en nära vän till mig (Maria) berättade för mig om en trollformler som hjälpte henne i samma problem han heter också DR. JAJA, så jag mailade honom på jajaspellcasterstemple1@gmail.com trollformaren och jag berättade för honom om mitt problem och jag gjorde vad han bad mig att göra, för att göra den långa historien kort. Innan jag visste vad som hände ringde min man mig och berättade att han skulle komma tillbaka till mig om bara två dagar och jag var så glad över att ha honom tillbaka. Vi har två barn tillsammans och vi är nöjda med oss ​​själva. Tack till Dr. JAJA för att du räddade mitt förhållande och för att du också räddade andras egna. fortsätt ditt goda arbete Dr JAJA, om du är intresserad av att kontakta honom och vittna om denna välsignelse som jag eller om du går igenom ett hårt liv och du behöver hjälp med ett sådant problem kan du kontakta hans e-post: jajaspellcasterstemple1@gmail eller
    Whatt-sapp/ring honom +79267733498 Tack.

    SvaraRadera
  21. Har du nogensinde været udsat for et fupnummer? Har du mistet din tegnebog eller penge til falske hackere eller långivere online? Jeg beder dig om at kontakte denne pålidelige hacker og gendannelsesekspert ÆGTE HACKER. Jeg var et offer for falske mennesker, der udgav sig for at være binære optioner og bitcoin-investorer, jeg mistede en sum på $10.000 og 2BTC fra min bitcoin-pung til disse svindlere. Det tog et stykke tid, før jeg indså, at de var falske og følte mig virkelig såret. Så hørte en af mine venner om det og anbefalede mig til GENUINE HACKER, som hjalp mig med at genvinde alt det, jeg mistede. For mere information send en e-mail til GENUINEHACKERS000@GMAIL.COM eller via WhatsApp +1 (260) 218-3592.

    SvaraRadera
  22. Jag heter Vanessa Edwards. Jag visste aldrig att människor kunde vara så snälla, osjälviska och fantastiska förrän DR ISIKOLO hjälpte mig med mina äktenskapsproblem. Min förening med min man var inte upp till ett år när vi började få problem. Det var så ofta att jag föll i depression och fortsatte att kämpa med det och samtidigt lämnade min man mig och lovade att aldrig återvända. Jag visste inte vad jag skulle göra med mitt liv vid den tidpunkten. Jag var tvungen att fortsätta söka hjälp tills DR ISIKOLO kom till min räddning. Efter att han gjort vederbörliga konsultationer stod det klart för mig att min mans ex älskare fortsatte att manipulera honom så att hon kan få tillbaka honom. Jag fick veta vad jag skulle göra av DR ISIKOLO och med all säkerhet måste jag få resultatet efter 2 dagar vilket jag följde och han hjälpte mig och resultatet var så fantastiskt. Nu är min man tillbaka till mig och vi föder vårt första barn i värme och lycka. om du har liknande eller kärleksproblem, smsa bara honom via Viber/WhatsApp +2348133261196 eller maila honom via: isikolosolutionhome@gmail.com eller besök hans hemsida för att läsa mer om honom och hans verk (https://isikolotemple.com)

    SvaraRadera
  23. Hej alla, jag heter Klaudia Kusa. Under ganska lång tid bodde min man i en annan lägenhet på grund av arbetspress och vi var väldigt lyckliga tillsammans trots att han höll sig ifrån oss i några månader. Föga visste jag att en kollega från jobbet redan hade en affär med honom som fick min man att lämna in en skilsmässa mot mig från ingenstans. Jag visste att något var fel eftersom vi aldrig behövde bråka eller bråka så mycket för att få honom att lämna. Jag var traumatiserad och jag söker hjälp för att ta itu med situationen som ledde mig till DR ISIKOLO från beröm som folk gav honom på nätet. Vi diskuterade länge och han berättade allt jag behövde veta om vad som hände och processen för att åtgärda problemen. Han uppfyllde sina löften och fick min man tillbaka till mig och skilsmässaprocessen avbröts. Nu är min man tillbaka hem till oss och vi är lyckliga tillsammans. Det är verkligen fantastiskt hur människor verkligen kan hjälpa andra människor när de är i nöd. Han kan hjälpa dig också. Sms:a honom bara via WhatsApp +2348133261196 eller maila honom via: isikolosolutionhome@gmail.com

    SvaraRadera
  24. TACK DR ISIKOLO SOM KOMMER TILL MIN RÄDDNING PÅ MINA VÄRSTA STUND.
    Hej alla, jag är Anna Carlsson. Min man och jag har kämpat mot äktenskapsproblem under de senaste 6 månaderna och jag visste inte att familjen var hjärnan bakom de problem vi någonsin haft. Problemen eskalerade och han flyttade så småningom ut ur huset. Jag var ensam med min dotter och livet var eländigt utan honom vid min sida. Jag gjorde allt jag kunde för att få slut på problemen men utan resultat. Så jag var tvungen att söka hjälp vilket ledde till att jag kontaktade DR ISIKOLO. Precis som jag alltid har velat hörde han mitt rop och kom mig till hjälp. Han löste problemen vi hade och min man och jag kom tillbaka tillsammans och det förvånar mig fortfarande när jag får resultatet inom 2 dagar som han lovade. Om du har problem med din partner, kontakta honom nu och han kommer inte att svika dig lika bra eftersom han är pålitlig och pålitlig. mejla honom: isikolosolutionhome@gmail.com eller sms:a honom via WhatsApp: +2348133261196

    SvaraRadera
  25. Jag tog nästan livet av mig på grund av min man som lämnade mig och slutar välja mina samtal. Han sa att han inte älskar mig längre, jag försökte tigga honom, men han kommer inte att svara mig förrän vi bråkade och gjorde slut i sex månader, sedan inser jag att jag inte kan gå utan honom. Jag försökte allt för att få tillbaka honom men misslyckades. tills jag stötte på den här mannen som heter DR WALE på nätet kontaktade jag honom och berättade allt som har hänt mellan mig och min man innan vi skildes åt. Han frågade mig att inte vara rädd för att allt ska bli bra igen. han sa åt mig att betala för föremål som han skulle använda för att förbereda kärleksförtrollningen åt mig och jag betalade och följde alla råd och instruktioner han gav mig. Efter att ha hjälpt mig att kasta en kärleksförtrollning och se, kom min man tillbaka inom en vecka. När jag bad mig om förlåtelse blev jag så förvånad över att trollformler som DR WALE fortfarande existerar. Om någon här behöver lite hjälp, med all uppriktighet, kontakta DR WALE idag via WhatsApp/Viber: +2347054019402 eller e-post: drwalespellhome@gmail.com
    du är verkligen den bästa DR WALE tack för att du gjorde mitt hem till ett lyckligt hem igen. Jag kan aldrig sluta prata om dig sir. hans är verkligen en fantastisk man du kan kontakta honom för lösning för alla typer av problem som
    (en) lotteri besvärjelse
    (två) ex tillbaka
    (tre) blir gravida
    (fyra) botemedel för alla slags sjukdomar, sjukdomar och infektioner
    Och många andra kontaktar denna stora man idag och får din
    Problem lösta till 100%

    SvaraRadera
  26. KONTAKTA DR ISIKOLO NÄR DU LETAR EFTER EN PÅTROLIG STAVNINGSSTYRNING FÖR ATT HJÄLPA DIG ATT FÅ DITT EX TILLBAKA.
    Goddag alla jag heter Karin Dahlgren. Det var riktigt tungt för mig när min pojkvän lämnade mig för en annan dam. Jag var känslomässigt förstörd och visste inte vad jag skulle göra för att få tillbaka honom. Jag var i nöd i månader och fortsatte att söka hjälp från överallt tills jag fick veta om DR ISIKOLO. Jag kontaktade honom och förklarade mina problem för honom. Han var villig att hjälpa mig och uppmanade mig att följa procedurerna så att han kan återställa kärleken mellan mig och min man och även se till att vi båda var tillbaka till varandra igen. Jag uppfyllde alla krav och han gjorde sitt jobb. Efter 48 timmar fick jag ett sms från min pojkvän som bad om en dejt så att vi kan slänga saker. Nu är vi tillsammans igen och allt tack vare DR ISIKOLO. Han kan hjälpa dig också om du är villig att tro och vara hoppfull. Maila honom bara via: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också WhatsApp honom på +2348133261196.

    SvaraRadera
  27. Jag visste aldrig att jag kunde få tillbaka min fästman tills jag kontaktade Dr Isikolo som hjälpte mig. Jag hade ett fruktansvärt missförstånd med min man och vi gick olika vägar. Jag var nedstämd känslomässigt och visste inte vad jag skulle göra för att hjälpa situationen. Så jag fick veta om Dr Isikolo. Jag kontaktade honom och fick honom att hjälpa till med mina problem. Han berättade för mig allt jag behövde veta och förstod och jag följde procedurerna och han fixade så småningom problemet åt mig och nu är jag och min fästman tillsammans igen och jag vet att vi snart kommer att gifta oss. Det hade inte varit möjligt om Dr Isikolo inte hjälpte mig som utlovat. Resultatet av hans arbete visar sig säkert efter 48 timmar och det är 100% garanterat. Det är synligt för mig att se effekten av resultatet av allt han gjorde för mig och verkligen kärleken och tillgivenheten mellan mig och min fästman är helt återställd och det gläder mitt hjärta att jag inte förlorade honom till någon där ute. Han kan lika gärna hjälpa dig om du vänder dig till honom nu. Sms:a honom på WhatsApp eller Viber honom på +2348133261196 eller mejla: isikolosolutionhome@gmail.com

    SvaraRadera
  28. Jag förlorade mitt äktenskap efter 2 år och det var en hemsk upplevelse för mig. Min fru lämnade mig och min son och allt hände utanför min kontroll och jag visste aldrig att få människor runt omkring mig konstruerade min fru och vände henne mot mig bara för att jag väljer att bygga min familj och fokusera mer på det. Jag var tvungen att söka hjälp eftersom jag vet att jag inte gjorde något för att mitt äktenskap skulle krascha. Dr Isikolo hjälpte mig och mycket avslöjades för mig om vad som hände. Han förtrollade en kärleksåterförening som knöt ihop min fru och jag igen och hela det onda min familj gjorde mot mig avslöjades. Är tacksam för att mitt hem är tillbaka lyckligare än någonsin och all uppskattning går till Dr Isikolo eftersom han verkligen fixade mina problem strax efter 48 timmar. Bara maila honom via: isikolosolutionhome@gmail.com eller sms:a honom på WhatsApp honom på +2348133261196

    SvaraRadera