lördag 4 januari 2020

Snålgrisarnas nyårskrönika del 3 - Det nya året

Då var nyårsafton förbi. Här på gatan var det ganska lugnt. Några grannar sköt av lite raketer vid tolvslaget och festen fortsatte långt in på småtimmarna. Vi har några hundra meter till närmsta granne, och musiken från deras väldigt stora inglasade altan ekade mellan grantopparna. Vi själva gick och lade oss någon gång vid halv ett, mest på grund av att vi alla har känt oss lite småförkylda. Inget röj här inte, en ganska stillsam kväll med smörgåstårta, en flaska fint vitt vin kvällen till ära och diverse sällskapsspel.

Vi fick lite utdelningar under december månad, dock inte riktigt lika mycket som prognosen förutspådde, då ett antal utländska bolag valde att dela ut i januari istället.Trots det fick vi ca 10000 kr från ett antal bolag som valde att lätta på börsen lagom till den stora helgen. Det tackar vi för, och dessa slantar har naturligtvis återinvesterats. Vi har även passat på att ta in en nykomling i byggbolaget Peab. Följande bolag har vi ökat i under december månad:


 • Macerich
 • Investor B
 • Peab
 • Cibus Real Estate
 • Telia
 • HiQ
 • NP3 Pref
 • ALM Equity Pref


Det är en salig blandning av gamla trotjänare som Investor och Peab till några chansingar som Macerich och HiQ, två bolag som är ganska nedkörda med avseende på sin aktiekurs men som fortsatt har ett bra kassaflöde och inte visar några tecken på ekonomisk instabilitet. ALM och NP3 är svenska fastighetsbolag som får ses som en ersättare till Akelius som dessvärre löste in sin preferensaktie under december. Jag gillar detta med stabila kassaflöden, och vad är bättre än fastighetspreffar för att uppnå detta? Jag hoppas och tror på att Telia äntligen ska få lite fart på sina affärer under året som kommer, då de har bytt vd till förra Tele2-chefen Allison Kirby. Denna aktie är i många avseenden tråkigt stabil, och vi får se vad de har planerat gällande årets utdelning.

Ja, utdelningar är lite av ett sorgligt kapitel för 2020 då flera av de bolag vi har stora innehav i redan har aviserat sänkningar. Detta gäller bankerna Nordea och Swedbank, samt försäkringsbolaget och stora Nordea-ägaren Sampo. Dessa sänkningar jag har med sorgsen min tagit med i prognoserna för 2020 och det var en hel del tusenlappar som försvann på ett ögonblick. Det gäller dock att inte gråta över spilld mjölk och istället ta nya tag med andra bolag och låta bankerna långkoka under något år. Deras aktiekurs är så pass nedpressad att om man tittar på deras vinst kontra deras pris verkar de vara grymt undervärderade. Nu passade även Riksbanken på att höja ränta något, vilket är positivt för bankernas vinst. Förhoppningsvis är detta bara en tillfällig svacka i utdelningspolicyn och min förhoppning är att vi om några år får se ökande aktiekurser och höjda utdelningar. Lärdomen är att inte investera för mycket vare sig i ett specifikt bolag eller en specifik sektor. Dock var det få som kunde förutspå denna "skandal", och vi som då hade ganska mycket svensk bank i portföljen drabbades såklart extra hårt. Detta blir ytterligare en lärdom att ta med sig in i det nya året.

Vad hoppas vi ytterligare på under det nya året? Ja det finns såklart mycket att göra för våra kära folkvalda politiker. Jag hoppas att 2020 blir året då man tar det svenska folkets oro på allvar, och täpper till många av de kryphål som finns i de svenska välfärdssystemen som många av våra nya medborgare inte är sena med att utnyttja. Det är dags att ta av skygglapparna och sluta se vissa av de eskalerande samhällsproblemen som "allmänna" trots att de i princip bara förekommer och begås av vissa typer av människor. Det är lite som att man skulle dela ut flygblad på Lidingö med budskapet "sluta skjut raketer på blåljuspersonal". Man ska såklart lägga resurserna där de behövs, och där ska man inte vara rädd för att slå till med full kraft. Polisen har med all rätt fått mycket kritik för senaste tidens raketskjutningar i "utanförskapsområden" där ungdomar av företrädesvis utländsk härkomst samlas för att kasta stenar eller skjuta raketer på blåljuspersonal, och polisen mer eller mindre står handfallna och ser på. Man har helikoptrar, drönare, hundar och piketen. Dessa personer som begår dessa brott är minst lika farliga för samhällets stabilitet som vilken förhärdad gangsterledare som helst. De påvisar med sina "pojkstreck" att de är de som bestämmer och har kontrollen, och inte polisen.

Det är därför anmärkningsvärt att man hela tiden får läsa att "ingen person är gripen". En attack mot polisen ska ses om en attack mot staten själv och ska besvaras med tillbörlig kraft. Uppviglarna ska gripas, åtalas och utvisas efter avtjänat straff. Till slut har man förhoppningsvis dränerat dessa ghetton på trubbelmakare och kvar är vanligt hederligt folk som vill vara en del av det svenska samhället. Denna åsikt är tyvärr tvärt emot vad den sittande S+MP regeringen tycker. Det är fortfarande saft och bullar och ett samtal till socialtjänsten som gäller. När ska man inse att detta inte fungerar? Man knäcker inga gäng med silkesvantar utan med spikklubbor och tårgas samt en enkel biljett härifrån.

Jag hoppas även att man på allvar tar hand om de stora luckor som finns gällande arbetskraftsinvandring och samordningsnummer. Dessa system läcker ju som såll och har utnyttjats av kriminella till den grad att man borde sätta lås och bom på systemen i sin helhet och kasta bort nyckeln. Samtliga personer som vill ha ett nytt samordningsnummer borde infinna sig på polisstationen med godkänt id, vilket är föreslaget av Moderaterna. Naiviteten hos myndigheterna är total, och detta vill jag slippa läsa mer om under 2020. Ytterligare en förhoppning är att myndigheterna under 2020 får möjlighet att samköra sina register, för att på bästa sätt avslöja och beivra bidragsbrott eller fusk med dubbla identiteter. Något som jag till sist inte vill höra talas om från regeringens håll är tal om skattehöjningar. Inte förrän ovan punkter är åtgärdade, och vi förhoppningsvis har sparat ett antal miljarder i felaktiga bidrag eller kriminalvård för återfallsförbrytare som borde lämna landet.

Vad se du fram emot under 2020?

25 kommentarer:

 1. Del 3 innehöll ju bra information som myndigheterna direkt kunde ta till sig, tror att alla utom förövarna i detta land vill ha ordning som punkt 1 på dagordningen. Rättsystemet behöver förnyas o polisens makt ska återinföras, tycker att det räcker att polisen ser en förövare för att vederbörande ska sys in. Förbaskat trams med rättegångar, överklaganden osv när polisen tar någon på bar gärning. Inför också indragning av medborgarskap när brott över viss kaliber utförts. Inget kontroversiellt, bara sunt o rimligt förnuft!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kalkyl och tack för kommentar!

   Mja jag tror nog att vi har ett bra rättssamhälle som det är med rättegångar etc. Polisen gör ofta fel och det är bra att få sin sak prövad i en domstol. Dock bör man vässa till lagarna lite då och då så att de hänger med i samhällsutvecklingen. T.ex. bör utvisning vara obligatoriskt vid alla grövre brott eller för återfallsförbrytare och man måste för jösse namn kunna plocka svenska medborgarskap från de som sitter på dubbla stolar.

   Håller med, det borde vara sunt förnuft.

   Radera
 2. Önskningarna 2020 är att samhället äntligen sätter hårt mot hårt, att mina utdelningar ökar och att familjen har det bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som bra önskningar, vi får då hoppas att sittande regering inte bara önskar saker de också utan faktiskt verkställer dessa utan inblandning från högre väsen såsom tomtar eller anden i flaskan.

   Radera
 3. Hej Snålgrisen,
  Jag säger bara amen och håller med dig till 110%. Skulle kunna skriva spaltmeter om detta men ingen av våra folkvalda verkar vilja se sanningen med vitögat!

  Vad har gymnasielagen givit förutom en satans massa godtyckligheter?

  Varför har man höjt pensionsåldern? Politikerna säger att vi blir äldre och det kanske vi blir men den stora skillnaden är att förre skattebetalare ska mätta fler, svårare än så är det inte. Alla ser det utom S, MP och näbbgäddan Lööf. Jag blir så trött!!!!

  Sedan har vi dom som verkligen vill göra rätt för sig tex en familj där jag bor, båda jobbar, ena sonen på gymnasium och den andra på KTH. Slitit som satan, pratar språket men då hade arbetsgivaren betalat 50:- för lite till mannen i familjen, 50:- under minimi lönen under 5 månader dvs 250:- för lite. Den familjen åkte ut med dunder och brak. Vad fan ör det för samhälle vi lever i?

  // Malte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Malte och tack för kommentar!

   Ja denna skribent hade också kunnat skriva en bok i ämnet, men detta är ingen politisk blogg så det överlåter jag till andra :)

   Gymnasielagen är och förblir ett svårtolkat hafsverk med väldigt otydligt syfte och som inte har tillfört något vettigt till någon. Men snabbt gick det! Tänk om det hade gått lika snabbt att införa skarpare lagar mot attack mot blåljuspersonal etc. Tyvärr är politikerna väldigt kvicka att berömma godhetsknarkande (likt gymnasielagen) medan de som har lite is i magen och tänker ett steg längre belönas med påhopp om att de är rasister. Gissningsvis är svenska folket trötta på detta med tanke på hur bra det går för SD.

   Jag tror att sittande regering har gjort vissa ansträngningar för att råda bot på detta med "kompetensutvisningar". Det fungerar ju inte att utvisa kompetenta personer på teknikaliteter medan förbrytare som inte tillför landet ett dugg får stanna kvar. Ett medborgarskap ska vara något värdefullt, men Sverige väljer istället att dela ut dessa som gratis lösnummer av Metro. Epic fail att det sedan saknas stöd i lagstiftningen för att kunna återkalla dessa medborgarskap.

   Vi lever i ett samhälle som är svagt på väg utför när det gäller lag och ordning, men som jag tror har goda möjligheter att återhämta sig. Merparten av alla svenska medborgare vill trots allt göra rätt för sig, det gäller att låta hammaren falla på de som väljer ett liv i utanförskap. Då ska det bli konsekvenser, i alla fall om man önskar stöd från staten. Jag bryr mig i ärlighetens namn inte om folk väljer att jobba eller lära sig svenska språket, men de ska då inte få något gratis stöd från samhället heller, t.ex. i form av tolkar eller icke akut sjukvård. Det ska vara tydligt vilken väg man väljer, och konsekvenserna av detta val. Där har vi långt kvar.

   Radera
 4. Hallå Snålgrisen! En fråga, har Avanza åter handel med brookfield xyx LP? Verkar så, har helt missat att de åter öppnat för dessa!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjenare!

   Nej det har jag inte sett. Du får fortfarande felmeddelande "detta värdepappret går endast att sälja" om du försöker köpa. Hade såklart varit snyggast att ta bort köp-knappen helt istället för att blocka först när du försöker lägga ordern.

   Radera
 5. Hej Snålgrisen, frågan uppstod eftersom jag kunde trycka köp, inget meddelande... Har frågat Avanza o de säger att det inte går tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kalkyl!

   Där ser man jag testade bara i Android-appen, kanske är det annorlunda på andra plattformar.

   Radera
 6. Hej Snålgrisen

  Intressant och välskrivet inlägg! Håller med dig till 100 %!

  Det där med utdelningar...eeeh.. Har större poster i Kinnevik och Nordea. Kinnevik har slopat sin ordinarie utdelning och Nordea kommer att sänka utdelningen. Men men, precis som du skriver, så gäller det att ta nya tag. Jag har som mål för det året att försöka bygga upp en stabil månadsutdelnings-portfölj.

  Önskar dig en trevlig helg!
  /Hon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan Hon och tack för kommentar!

   Kul att du gillar det jag skriver! Ja det är surt när bolag som man tror är stabila gör sådana ändringar. Men så kommer det tyvärr att vara, därför är det viktigt att sprida riskerna till ett antal olika bolag, så att om de flesta ligger kvar och några höjer, då blir det inte lika smärtsamt om något enstaka bolag säljer. I år är det extremt då i princip alla svenska storbanker utom SHB har planer på sänkningar.

   Radera
 7. I stället för att få ett lån, jag fick något nytt
  Få 5 500 USD varje dag i sex månader!

  Se hur det fungerar

  Vet du att du kan hacka till vilken ATM-maskin som helst med ett hackat ATM-kort ??
  Skaffa dig innan du ansöker, raka affärer ...

  Beställ ett tomt ATM-kort nu och få miljoner inom en vecka !: kontakta oss
  via e-postadress :: {Universalcardshackers@gmail.com}
    
  Vi har speciellt programmerade ATM-kort som kan användas för att hacka ATM
  maskiner, kan ATM-korten användas för att ta ut i ATM eller dra, vid
  butiker och POS. Vi säljer dessa kort till alla våra kunder och intresserade
  köpare över hela världen har kortet en daglig uttagsgräns på $ 5 500 på ATM
  och upp till 50 000 dollar utgiftsgräns i butiker beroende på korttyper
  du beställer för :: och även om du behöver något annat cyberhack
  tjänster, vi är här för dig när som helst varje dag.

  Här är våra prislistor för ATM-kort:

  Kort som tar ut $ 50000 per dag kostar $ 200 USD
  Kort som tar ut 10 000 USD per dag kostar 850 USD
  Kort som tar ut $ 35.000 per dag kostar $ 2.200 USD
  Kort som tar ut $ 50 000 per dag kostar 5 500 USD
  Kort som tar ut $ 100 000 per dag kostar 8 500 USD

  tänka på innan du ansöker, raka affärer !!!

  Priset inkluderar fraktkostnader och avgifter, beställ nu: kontakta oss via
  e-postadress :::::: {Universalcardshackers@gmail.com}
  WhatsApp ::::: + 31687835881

  Besök vår webbplats för mer information: https://7anonymoushackers.wordpress.com
  ®

  SvaraRadera
 8. Jag erbjuder personliga, affärs- och fastighetsprogram och mitt huvudsakliga fokus är att hjälpa kunder att säkra det kapital de behöver för sina projekt med lågt intresse. Lånebelopp från 2000 USD med gynnsamma villkor och amorteringsscheman upp till 20 år. Jag gillar att arbeta med: Multifamily, lager, hotell, resorts, köpcentrum, detaljhandel, kontor, industriell, blandad användning, filmproduktion, grön energi, förnybar energi, guldgruvor, flygplatser, assistansbostäder, cannabis, speciella situationer, fixa & Flip och utrustningsfinansiering. Mina program möjliggör omedelbara lånebeslut "utan att göra en kreditkontroll". Kontakta vår mail pennymarkloanservices@gmail.com för mer information

  SvaraRadera
 9. Livet kan vara knepigt och tro mig, livet har spelat många knep på mig, jag tror aldrig på voodoo eller stavningskastningar även om jag har läst några böcker om dem. En speciell man som heter Dr Ajayi bevisar för mig att voodoo / spell-casting är verkligt och existerar. Jag heter Sarah och jag är 45 år med tre barn och en kärleksfull man som make. i 8 goda månader var jag i ett deprimerat tillstånd eftersom min man vaknade en viss morgon och lämnade huset med några av sina kläder utan någon förklaring, jag väntade på att han skulle komma hem den dagen men han var inte någonstans att hitta, jag ringde och sa att han inte längre var intresserad av vårt äktenskap igen eller barnen, detta förde kylda på min hud och jag var i chock eftersom jag inte kan komma ihåg att vi hade några problem, jag fick senare reda på att han var med en annan kvinna, alla samtal och ansträngningar för att få honom att komma hem igen var ett misslyckande, han uppträder som om han aldrig har känt mig förut. Jag läste en artikel på en webbplats när jag såg ett vittnesbörd om en kvinna som hävdar att Dr Ajayi hjälpte henne att lösa sina familjeproblem och hon tappade hans kontakt. Jag valde kontakten och meddelade stavmästaren Dr Ajayi, jag förklarade mina problem för honom, han sa att jag inte borde oroa mig för att allt kommer att gå bra. Jag tvivlar på det men bestämde mig för att ge det ett skott. Jag fick höra vissa saker att göra som jag gjorde, vet du att 3 dagar efter trollformningen på en morgon hörde jag en bank på dörren, det var min man som stod utanför, han sa att han inte visste vad han gjorde och kan inte ens komma ihåg hur lång tid har varit ute i huset, jag är väldigt glad att få min man tillbaka och alla tack för Dr Ajayi, stava caster, sedan jag kontaktar honom, har mitt liv gått smidigt och jag vill ha folk där ute går igenom mitt tidigare villkor för att få en snabb hjälp och det är därför jag delar mitt vittnesbörd. Så om du går igenom någon form av livssvårigheter, kontakta Dr Ajayi via e-post: drajayi1990@gmail.com eller Whatsapp: +2347084887094 och du är glad att du gjorde det.

  SvaraRadera
 10. Hej vänner, jag talar uppriktigt ... det kräver hårt arbete, engagemang och engagemang för att göra ett framgångsrikt äktenskapsförhållande varaktigt under en livstid, här är mina sanna levande vittnesbörd om gudomliga bevis till god magisk kärlek spell lösning jag fick från Dr.oduduwa (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) kärleksläkardoktorn, som hjälpte mig att återställa mitt äktenskap från separationen för några dagar sedan. Mitt namn är Jehona Bekteshi från Stockholm. Efter så mycket kärlek i relation med min make i mer än fyra års äktenskap slutade han mig och han tappade mitt hjärta. Jag gjorde allt för att få honom tillbaka, jag har kontaktkommunikation med några andra spellcaster online men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, jag frågade honom med allt jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog för mig att jag föredrar att kontakta en riktig stavmästare som kunde hjälpa mig att kasta en magisk kärlekskarm för att föra min man hem, men jag är den typ som aldrig tänkt på magisk charm kunde Hjälp, jag hade inget annat val än att prova, jag skickar ett meddelande till Dr.oduduwa e-postadress jag kopierade från en vänner bloggsida postade stavkrasch och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar som min ex make man kommer att återvända till mig innan tre dagar är förbi, Dr.Oduduwa hjälpa mig kastade förtrollningen magiska kärlek spell med användning av foton bild och namn jag skickade till honom och förvånansvärt under den andra dagen, det var runt 04:00. Min ex man ringde mig på mobiltelefon för att be om ursäkt för mig, jag blev så förvånad, jag svarade samtal och allt han sa var att han var så ledsen för allt gjort fel för att skada mig att han var mycket ångerfull och omvände sig, nu vill han ha mig att återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom vilket var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon vet att jag har ett förhållande problem, jag skulle vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med en snabb, snabb lösning för att få tillbaka min kärleksman hem, allt mitt problem är över.
  Alla som går igenom relationskris eller svårigheter måste skicka meddelande till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat kärlekskrisen som följer; ...
  Kärlek magiska trollformler ring för att hitta sann kärlek
  magisk kärlek återvända stava böner för att föra tillbaka ex kärlekspartner
  Skilsmässor (talisman ring för kärlek dominans och kärlek kraft)
  Anslutning till nya find love trollformler
  Örter och rötter botar mot cancer / HIV-stavning.
  Uppdelningsförhållanden Staver
  Att föra tillbaka en tidigare älskande pojkvän med ljusstake bön
  Du vill bli befordrad på kontoret / Lottery spell magisk ring
  Du måste tillfredsställa din fru på sexbädden (älskar superkraft)
  Dr.Oduduwa kärlek stavning incantation bön är praktisk och du kan förstå varje steg för att få kärlek spell fungera. det finns inga avgifter i samband med böner om du har problem för en hållbar lösning, skicka ett meddelande till honom via; dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera
 11. Hej vänner, det här är mitt vittnesbörd. vi är gifta i 5 år och tillsammans i 9 år. vi var separerade i 4 månader. Han vill ut och är inte villig att rädda vårt äktenskap. Vi har varit ett fantastiskt par (åtminstone trodde jag detta) och argumenterar sällan. Månader innan han lämnade hemmet var han så inaktiv och sov mycket. Jag insåg att han hade en känslomässig affär med någon och han bekräftade att han var lockad av henne. Sedan sa han att han inte är kär i mig längre och inte kan leva med mig. Jag tigger, grät och så vidare i månader. Jag behövde hjälp så mycket och jag vill att min man ska återvända till mig. Jag surfade på internet när jag såg ett vittnesbörd om damen om hur Dr Ajayi, den stora stava caster som hjälpte till att bota fibroid och hon kunde få ett eget barn som i vända återställd fred i hemmet. hon tappar hans kontakt och jag kopierade det, till att börja med var jag skeptisk när det gäller att kontakta men jag behöver verkligen en varaktig lösning på mitt problem så jag skickar ett meddelande till honom om han förklarade min situation. Han sa att jag skulle vara säker på att min man kommer tillbaka till mig om jag skulle göra som han instruerade, jag gjorde allt han berättade för mig att göra och på den fjärde dagen fick jag en ursäktande text från honom som säger att han inte vet vad som kom över honom, den kvällen kom han hem igen och bad för alla hans felaktigheter och sedan dess har vår kärlek och äktenskap varit starkare. Jag vill tacka den stora stavspelaren Dr Ajayai för hans bra jobb och för att göra sig glad igen i livet. Om du upplever samma äktenskapliga problem eller om du har andra problem som trycker på dig, kontakta Dr Ajayi idag via e-post: Drajayi1990@gmail.com eller Whatsapp-nummer: +2347084887094. Han kan utföra alla slags förtrollningar du kan tänka på, jag är ett levande vittnesbörd.

  SvaraRadera
 12. TACK Dr Isikolo för att restaurera min lycka och min familj tillsammans. WHATSAPP +2348133261196.
  Hej, jag är Rosa Antoine. Efter att jag har varit i ett fackförbund som kallas äktenskap med min make i flera år, misshandlade han och förstörde kärleken vi delade och lämnade mig. Jag gjorde allt för att komma tillbaka till honom men allt var förgäves, jag ville ha honom så illa tillbaka för jag älskade honom. så jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag skulle kontakta en stavhjul som hjälpte henne att skicka en trollformel som fick henne gravid och föra tillbaka sin man. Jag hade inget annat val än att prova det. Jag skickade med trollstavstjärnan som heter Dr Isikolo på whatsapp och han försäkrade mig att det inte fanns några problem och att allt kommer att gå bra. Han berättade för mig allt som krävdes som jag presenterade och så han kastade trollformeln för mig och förvånansvärt efter 48 timmar kallade min man mig aplogizing för allt som kom som en enorm och överväldigande glädje. Jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hade hänt att han ville att jag skulle återvända till honom. Han sa också att han älskade mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. så alla som behöver hjälp vid alla slags problem kan också kontakta den här riktiga och väldigt äkta spellaster på isikolosolutionhome@gmail.com. Du kan också Whatsapp honom på +2348133261196 kontakta denna fantastiska man idag och få dina problem löst 100%.

  SvaraRadera
 13. Jag är Antonio Laura från Stockholm, jag tror att vittnesbörd är ett verkligt liv som bevisar mäktiga goda verk i verkligheten som gör människor lyckliga och finner fred i äktenskapsförhållanden som jag har hittat samma i mitt äktenskap, idag är jag väldigt glad att dela mitt vittnesmål här ute för att alla ska kunna läsa och också lära sig att dra nytta av det. Jag läste ett vittnesbörd från blogginlägg från olika människor över hela världen och pratade bra om mannen Dr.Oduduwa Love-spell caster, jag tappade hoppet på spellcasters på grund av mina tidigare erfarenheter, jag kontaktade kommunikation från andra stav-casters. Jag älskade stava charm tidigare för att föra tillbaka min ex man hem men fungerade inte bra, förrän för några dagar sedan gav jag Dr.Oduduwa det sista försöket att föra tillbaka min kärleksman tillbaka till mig, jag meddelar Dr.Oduduwa på hans personliga e-post för att lösa min äktenskapskris.
  Jag älskar min man så mycket, jag vill ha honom tillbaka till mig och våra två barn. Jag vill att mina barn ska växa upp med sin pappa och vara lyckliga som en familj.
  Jag skickar e-postmeddelande till Oduduwa-adress, några ögonblick senare fick jag svar från dr.oduduwa, jag var så glad eftersom e-postmeddelandet var giltigt.
   Jag förklarade alla mina relationsproblem till Dr.Oduduwa, jag ber om hans hjälp för att föra tillbaka min kärleksman man hem och återvända kärlek och förtroende.
  Dr.Oduduwa gav mig sitt arbete 100% löfte mig med försäkringsgaranti resultat efter att ha lanserat magiska kärleksförtryck för att få tillbaka min kärleksman Antionio hem, sa han att mitt fall är lätt för honom att lösa. han förklarade alla Love-spell-processerna och rutinerna för mig och han berättade om materialen att köpa för att stämma lunchen inkantationsbön,
  Jag följde noggrant alla instruktioner. Så tidigt på morgonen, det är nästa dag efter Oduduwa lunch Kärleks-magi-förtrollning för min räkning, min ex man taht har inte ringt mig på över två månader, ringde mig nästa dag, på morgonen ringer min mobiltelefon med ett okänt nummer, så jag tog upp samtalet och se, åh jag var så förvånad i mer än 2 månader nu har jag inte fått textmeddelanden, inga samtal och inget mail skickat till mig. Wow jag är väldigt glad idag, plötsligt precis som Oduduwa lovade mig. Jag är överväldigad av glädje och glädje i mitt hjärta som delar detta vittnesmål här i dag, min kärleksman Antonio på väg tillbaka hem för att träffa mig dagen efter,
  Jag använder detta medium för att säga ett stort tack till den stora mannen Dr.Oduduwa som utan detta inte skulle ha varit möjligt.
  Alla som läser denna artikel här ute genom äktenskapskris, och för dem som delar hemliga tårar av hjärtsvängningar, idag är alla dina problem över, bara ett enkelt e-postmeddelande till den stora Dr.Oduduwa Love Spell Temple i dag (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)
  Mina böner är att vi alla förtjänar att vara lyckliga i vår kärleksförhållande och äktenskap, oavsett vad som händer i våra äktenskap, vi bör alltid försöka göra rätt sak och uppskatta det vi har. kämpa för att ditt äktenskap ska fungera med alla nödvändiga medel och tillgänglig hjälp finns här för dig nu.
  Jag har denna kraftfulla avsikt att dela detta fantastiska vittnesmål här ute kommer det att motivera att hjälpa så många unga eller gamla par att lösa sina äktenskapsproblem.
  När två människor verkligen bryr sig om varandra, kommer de alltid att leta efter ett sätt att få det att fungera, oavsett hur hårt och svårt sättet att lösa problemet är att söka lycka är den verkliga kärnan i existensen.
  Jag vet att Dr.Oduduwa kan vara till god hjälp för dig idag, kontakta hans personliga adress via: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera
 14. Jag läste några vittnesbörd om en kärleksstava av Dr Isikolo om hur han har hjälpt många människor att få tillbaka sina exälskare inom 48 timmar. Med vänlig hälsning tänkte jag bara om det var verkligt och om den här mannen verkligen kunde hjälpa till att få tillbaka min älskare som jag älskar så mycket. Jag bestämde mig för att kontakta honom eftersom jag älskar min pojkvän väldigt mycket och vi har varit isär i ett par månader, jag saknade verkligen så mycket, jag har försökt alla andra sätt att få honom tillbaka men kunde inte. Jag kontaktade Dr Isikolo och han berättade för mig att mitt ex kommer tillbaka till mig under de kommande 48 timmarna, Dr Isikolo släppte honom för att veta hur mycket jag älskade och ville ha honom. Och öppnade ögonen för att föreställa sig hur mycket vi har delat tillsammans. Mitt ex är nu tillbaka till mig igen. Som jag skriver detta vittnesbörd just nu är jag den lyckligaste tjejen på jorden och jag och min pojkvän lever ett lyckligt liv och vår kärlek är nu starkare än hur det var till och med före vår bryt upp. Allt tack till Dr Isikolot för det överdrivna arbete som han har gjort för mig genom att hjälpa mig att komma tillbaka med min ex pojkvän. Jag skulle vilja släppa Dr Isikolo postadress och hoppas att du ser detta vittnesbörd och kontakta honom om du har en älskare som du verkligen vill ha så illa tillbaka, Hans mail: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också Whatsapp honom på +2348133261196.

  SvaraRadera
 15. Det är fantastiskt och fantastiskt att DR ISIKOLO tog tillbaka min man till mig. Jag heter Maria Leonardo. Att få min man tillbaka är vad jag minst förväntade mig och aldrig kunde föreställa mig. Jag och min man har varit gift i fem år och vi har levt lyckligt men plötsligt ändrade han sig helt och vände mig från mig men jag visste aldrig vad som hände, och jag försökte fråga honom men han vägrade att berätta för mig vad problemet är, och när tiden gick han sökte en skilsmässa. Jag var så orolig och förvirrad. Under min sökning efter en utväg berättade en vän till mig som hade liknande problem om en stor stavagare som heter DR ISIKOLO som hjälpte henne med sin situation. Jag brukar aldrig tro på trollspel i hela mitt liv för jag trodde aldrig att det skulle fungera men jag försökte ge den här mannen en chans och till min största överraskning fick DR ISIKOLO mig ett positivt resultat och han kunde få min man tillbaka till mig. Efter att stavspelaren gjorde sitt arbete upptäckte jag strax efter 48 timmar att min man blev så kär i mig till skillnad från tidigare. Det här trollspel är inte hjärntvätt men han öppnade ögonen för att se hur mycket jag älskar och behövde honom. Nu är jag en glad kvinna igen och jag vet inte hur jag ska tacka DR ISIKOLO så jag använder denna möjlighet för att berätta för alla som har liknande problem att besöka honom på isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också Whatsapp honom på +2348133261196

  SvaraRadera
 16. HERREGUD!! Detta är verkligen ett chockerande och ett äkta vittnesbörd..Jag besökte ett forum här på internet den 20 AUGUSTI 2020, och jag såg ett underbart vittnesbörd om den här kraftfulla och stora trollformeln som heter Priest Mompha på forumet..Jag trodde aldrig det, för jag har aldrig hört eller lärt mig någonting om magi förut .. Inte en själ skulle ha kunnat påverka mig om magiska trollformler, inte förrän Priest Mompha gjorde det för mig och återställde mitt äktenskap på 8 år tillbaka till mig och tog med min make tillbaka till mig under samma 48 timmar precis som jag läste på internet..Jag blev verkligen förvånad och chockad när min man knäböjde och bad om förlåtelse och för mig att acceptera honom tillbaka .. Jag är verkligen brist på uttryck, och jag inte ' Jag vet inte hur mycket jag ska förmedla min uppskattning till dig Präst Mompha, du är en Gud som skickas till mig och hela min familj .. Och nu är jag en glad kvinna än en gång

  E-post: chefpriestmompha@gmail.com
  WhatsApp: 62-852-7546-3810

  SvaraRadera
 17. Min man och jag har varit gift i cirka 10 år nu. Vi var
  lyckligt gift med två barn, en pojke och en flicka. under många månader,
  Jag började märka något konstigt beteende från honom och några veckor
  senare fick jag reda på att min man träffar någon. Han började komma
  hem sent från jobbet, han bryr sig knappast om mig eller barnen längre,
  Ibland går han ut och kommer inte ens hemma på ungefär två
  Veckor. Jag gjorde allt jag kunde för att åtgärda problemet men allt till ingen nytta.
  Jag blev mycket orolig och behövde hjälp. När jag bläddrade igenom
  Internet en dag kom jag över en webbplats som föreslog att Dr Wale
  kan hjälpa till att lösa äktenskapliga problem, återställa trasiga relationer och så
  på. Så jag kände att jag borde prova honom. Jag kontaktade honom och han gjorde en
  stava för mig. några månader senare kom min man till mig och bad om ursäkt
  för de fel han gjorde och lovar att aldrig göra det igen. Alltsedan
  sedan har allt återgått till det normala. Jag och min familj är det
  leva tillsammans lyckligt igen ... Allt tack vare Dr Wale. Om du behöver en
  trollformel som kan ge en trollformel som verkligen fungerar, föreslår jag dig
  kontakta honom. Han kommer inte att göra dig besviken. Detta är hans
  E-post: drwalespellhome eller Whatsapp +2349015141346

  SvaraRadera
 18. Jag är här för att vittna om hur den här kraftfulla trollformeln kallade
  Dr Wale hjälpte mig att fixa mitt förhållande. jag blev hjärtskadad när min
  forlovade sa till mig att han inte längre är intresserad av att gifta sig med mig för att han
  hade en affär med andra kvinnor utanför. Jag grät och snyftade
  varje dag, tills det blev så illa att jag sträckte mig till Internet för
  hjälp, det var när jag läste en recension om Dr Wales fantastiska arbete,
  sedan kontaktade jag honom för hjälp för att få tillbaka min älskare, han hjälpte mig att kasta
  en kraftfull trollformel (försoning kärlek trollformel) och till min största
  överraskning efter några veckor med att göra kärleksstaven min fiancee kom tillbaka
  på hans knän och ber mig att förlåta honom. Nu är vi lyckligt gift och
  allt tack går till Dr Wale för att han hjälpte mig att rädda mitt liv och
  relation. Det var samma Dr Wale som hjälpte en vän till mig att vinna
  befordran i hans arbetsplats. Min vän har jobbat i några
  år utan några framsteg efter att han bekräftat hur Dr Wale hjälpte mig han
  också gav honom ett försök och allt fungerar bra. bara om du
  gå igenom allt du inte är okej med är du välkommen att kontakta Dr Wale
  via hans e-postadress: drwalespellhome@gmail.com eller WhatsApp honom
  på +2349015141346

  SvaraRadera
 19. Tjena! Jag heter Elizabeth James kommer från slovenska. Jag förlorade min man till en annan kvinna efter 4 års äktenskap. Vi hade ett härligt äktenskap men han startade ett förhållande med en medarbetare som jagade honom. Han bor i närheten av sitt arbete och vägrade att prata med mig eller komma hem. Jag var så förstörd och hade svårt att klara. Jag blev mycket orolig och behövde hjälp. När jag surfar på Internet en dag kom jag över en kommentar av Mary som föreslog att Dr JAJA hjälpte henne att lösa sina äktenskapliga problem, återställa trasiga relationer och så vidare. Så jag kände att jag borde prova honom. Jag kontaktade honom och han gjorde en förtrollning åt mig. 48 timmar senare kom min man till mig och bad om ursäkt för de fel han gjorde och lovade att aldrig göra det igen. Ända sedan dess har allt återgått till det normala. Jag och min familj bor tillsammans lyckligt igen ... Allt tack till Dr JAJA. Om du behöver en trollformel som kan ge en trollformel som verkligen fungerar, föreslår jag att du kontaktar honom. Han kommer inte att göra dig besviken. Jag ger dig 100% garanti för att han hjälper dig. Hans e-post jajaspellcasterstemple1@gmail.com

  SvaraRadera