måndag 11 mars 2019

Höjd källskatt för norska aktier, vad ska man göra?

Då har vi tagit steget in i mars och givetvis blev det ett bakslag från senare tidens väldigt varma väder. Det är antagligen naivt att tro att våren kan börja så tidigt som i slutet av februari, men man kan ju alltid drömma. I övrigt är det full fart på jobb och förskola, ingen rast och ingen ro.

Det har surrat en hel del både på diverse facebook-grupper och bloggar kring den höjning av källskatt från 15% till 25% som Norge har gjort från och med årsskiftet. Förvirringen har stundtals varit total i och med att de två största aktieplattformarna Avanza och Nordnet har gått ut med till synes helt olika bud kring vad man som kund ska göra.Avanza har lagt upp ett nytt inlägg på sin FAQ som går att hitta här. Där skriver de bland annat:

"För att du även fortsättningsvis bara ska betala 15 % utländsk källskatt på utdelningar i norska värdepapper behöver du inkomma med nedanstående dokumentation." 

Redan här börjar det bli mystiskt, för jag fick utdelning både från Ocean Yield och Mowi under mars 2019 och där drogs det endast 15% i källskatt enligt Avanzas egna gränssnitt. Det som Avanza menar med "nedanstående dokumentation" är två st blanketter, en från Avanza och ett hemvistintyg från Skatteverket. Detta ska sedan skickas med snigelpost till Avanza. Krångligt!

Nordnet har även de skrivit i ämnet norsk källskatt på sin blogg som ni hittar här. Där skriver de att:

"Du som äger norska aktier kan ansöka om återbäring för att slippa betala den så kallade källskatt som nu höjs från 15 till 25 procent... ...Har du istället dina aktier i en kapitalförsäkring sköter vi som försäkringsbolag detta åt dig."

Detta låter ju mycket smidigare. Det verkar som om man hos Nordnet inte alls behöver hålla på med krångliga blanketter, utan Nordnet tar hand om detta helt automagiskt. Eller hur är det egentligen?

Jag skrev ett meddelande till Avanza och frågade hur landet egentligen ligger, och bad om ett förtydligande kring varför de uppfattas som betydligt mer osmidiga jämfört med sin konkurrent. Idag kom svaret:

"...anledningen till att vi begär in dokumenten är för att öka våra chanser till full avräkning av källskatten. Att öka chanserna till avräkning tror jag är uppskattat bland samtliga av våra kunder så om vi istället gjort det motsatta och inte hade begärt in dokumenten och tagit risken att få mindre avräkning utan att meddela våra kunder då hade i alla fall jag sett det som en sämre service än den du hänvisar till.

Du är välkommen att göra som du vill med dokumenten då det inte är ett krav att skicka in dem, men som framgår på hjälpsidorna så gäller detta "Annars riskerar du att bli dubbelbeskattad genom att betala 25 % utländsk källskatt."

Huruvida du faktiskt blir det eller inte kan vi inte svara på idag då avräkning av utländsk källskatt sker tre år senare inom ramen för Kapitalförsäkring."


Ja vad ska man säga om detta svaret? Jag tolkar det som om att denna fråga om källskatt är betydligt mer invecklad än vad båda parter vill ge sken av på sina respektive hjälpsidor. Det var väldigt mycket "kanske", "kan inte svara på", "risk att få" samt "öka chansen" i textmassan jag fick.

Herr Snålgris kan bara konstatera att detta med källskatt är ett stort mörker. Nordea betalar tillbaka hela källskatten inom några veckor, Nordnet gör på sitt vis och Avanza gör på sitt vis, och jag vet inte varför i hela friden Avanza bara drar 15% av utdelningen i källskatt vid utdelningstillfället? Borde man inte i så fall dra 25% om det är dessa man ska"försöka" få tillbaka om tre år? Om man nu inte lyckas med detta, kommer jag då att få en restskuld på de resterande 10%? Varför är Nordnet så pass ko-lugna i frågan att deras kunder inte behöver lyfta ett finger? Mystiken tätnar verkligen...

Jag kommer ta det säkra för det osäkra och skicka in dessa blanketter till Avanza. Är du kund hos Nordnet uppmanar jag dig att kolla upp med dem om vad som egentligen gäller, för jag finner det föga troligt att de lyckas med något som Avanza och andra banker kräver en massa blanketter för.

Finns det någon av denna bloggens läsare som har ny visdom att sprida i frågan, är denne välkommen att göra ett försök i kommentarsfältet nedan

53 kommentarer:

 1. Skitbra inlägg Snålgrisen, det ska du ha stort tack för!

  Jag sitter själv på ett knippe Atea-aktier och var inte medveten om förändringen. Skönt att dessa ligger på Nordnet som fortsatt verkar vara bäst på att sköta administrationen kring utländska innehav. Keep up the good work!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan tioårsplanen. Ja man kan ju undra, jag har hört att SEB även kräver att man fyller i lite dokument så att källskatten kan begäras tillbaka korrekt. Kanske är det bäst du tar kontakt med Nordnet och dubbelkollar? Avanza verkar anse att de är det bolag som gör mest "rätt" i frågan i alla fall...

   Radera
  2. Kanske inte skadar att slänga iväg frågan ändå. Jag gör så och hojtar om de kommer med nya besked.

   Radera
  3. Obs att Nordnet verkar sköta det åt dig om du har aktierna i en kapitalförsäkring. Om inte...

   Mvh

   Egon

   Radera
  4. Hej Egon Investor och tack för kommentar!
   Ja det verkar som om de gör detta, men hur det praktiskt är möjligt låter jag vara osagt. Har kollat hur Nordea Investor hanterar detta och där får man ansöka om detta helt själv via norska skatteverket. Ingen liknande service som Avanza har...

   Radera
  5. Kärleksspell är väldigt enkelt och inga biverkningar, jag fick min ex att älska mig igen med kärleksspell, om du är svårt att få din man / fru att älska dig igen, kärleksspell är den lösning du behöver för att göra det hända. Du kan kontakta Dr Ekpen idag för att kasta kärleksspell för dig eftersom det fungerar för mig och jag vet också att det kommer att fungera för dig också. Kontakta honom på ekpentemple@gmail.com eller whatsapp +2347050270218.

   Radera
  6. Jag kan inte tacka Dr EKPEN TEMPEL tillräckligt för att hjälpa mig återställa glädje och sinnesfrid i mitt äktenskap efter många frågor som nästan leder till skilsmässa, tack gud för att jag menade Dr EKPEN TEMPEL vid rätt tidpunkt. Idag kan jag säga till dig att Dr EKPEN TEMPLE är lösningen på det problemet i ditt äktenskap / förhållande, med Dr EKPEN TEMPLE kärleksförtryck kommer du säkert att le mer i din relation. Kontakta honom på (ekpentemple@gmail.com)

   Radera
  7. Jag är här för att sprida de goda nyheterna till hela världen om hur jag fick tillbaka min före detta man. Jag blev galen när min man lämnade mig och mina två barn för en annan kvinna förra månaden, men efter att min vän presenterade mig för Dr Kumar stor budbärare av Kala helande hem, jag berättade mitt problem för honom om hur min före detta Man lämnade mig och mina två barn. Han sa bara till mig att jag har kommit till rätt ställe om jag kommer att få mitt hjärtebegär utan någon bieffekt . Han berättade för mig vad han behöver från mig för att besegra och jag ger om för honom och han sa till mig att vänta efter 24 timmar kommer min man att ringa mig. Till min största överraskning ringde min man till mig och bad om förlåtelse för att ha levt mig och barnen och han kom hem för gott. Jag är så glad och överväldigad att min man är tillbaka till mig och jag måste säga detta till hela världen för att låta någon där ute som har äktenskap och förhållandeproblem kontakta Dr Kumar på hans personliga e-post: spellcasttemple@gmail.com eller WhatsApp honom på +2347051705853 och få alla dina problem lösta. Inget problem är för stort för honom att lösa.

   Radera
 2. Gäller det även KF på Avanza alltså? Jag som trodde jag var smart som körde allt på KF och därigenom slapp krångel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej frihetsmamman och tack för din kommentar!
   Ja detta gäller i allra högsta grad aktier i ett KF hos Avanza. Jag tycker också det verkar "speciellt" att behöva fylla i blanketter, beställa intyg från skatteverket (som man dock kan maila och be om) och sen snicka iväg med snigelpost, men så är det enligt svaret från Avanzas kundtjänst, som jag inte har någon anledning att misstro då de brukar veta vad de pratar om. Olika banker verkar se på detta på olika sätt.

   Radera
  2. Tack för svar! Då får jag fixa det i och med att jag har en del Orkla.

   Radera
  3. Jag är här för att sprida de goda nyheterna till hela världen om hur jag fick tillbaka min före detta man. Jag blev galen när min man lämnade mig och mina två barn för en annan kvinna förra månaden, men efter att min vän presenterade mig för Dr Kumar stor budbärare av Kala helande hem, jag berättade mitt problem för honom om hur min före detta Man lämnade mig och mina två barn. Han sa bara till mig att jag har kommit till rätt ställe om jag kommer att få mitt hjärtebegär utan någon bieffekt . Han berättade för mig vad han behöver från mig för att besegra och jag ger om för honom och han sa till mig att vänta efter 24 timmar kommer min man att ringa mig. Till min största överraskning ringde min man till mig och bad om förlåtelse för att ha levt mig och barnen och han kom hem för gott. Jag är så glad och överväldigad att min man är tillbaka till mig och jag måste säga detta till hela världen för att låta någon där ute som har äktenskap och förhållandeproblem kontakta Dr Kumar på hans personliga e-post: spellcasttemple@gmail.com eller WhatsApp honom på +2347051705853 och få alla dina problem lösta. Inget problem är för stort för honom att lösa.

   Radera
 3. Har inga norska aktier, men detta gör mig inte direkt mer sugen att köpa norskt. Även danskt har väl hög källskatt. Funkar det likadant? Dvs oklart läge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Smålänningen och tack för kommentar

   det är 27% skatt på dansk utdelning och detta måste man ansöka om att få tillbaka via danska skatteverket om jag förstått saken rätt (har inga danska aktier själv).

   Lundaluppen skriver lite om det här http://lundaluppen.blogspot.com/2017/01/dansk-kallskatt-steg-for-steg.html

   Radera
  2. Jag är här för att sprida de goda nyheterna till hela världen om hur jag fick tillbaka min före detta man. Jag blev galen när min man lämnade mig och mina två barn för en annan kvinna förra månaden, men efter att min vän presenterade mig för Dr Kumar stor budbärare av Kala helande hem, jag berättade mitt problem för honom om hur min före detta Man lämnade mig och mina två barn. Han sa bara till mig att jag har kommit till rätt ställe om jag kommer att få mitt hjärtebegär utan någon bieffekt . Han berättade för mig vad han behöver från mig för att besegra och jag ger om för honom och han sa till mig att vänta efter 24 timmar kommer min man att ringa mig. Till min största överraskning ringde min man till mig och bad om förlåtelse för att ha levt mig och barnen och han kom hem för gott. Jag är så glad och överväldigad att min man är tillbaka till mig och jag måste säga detta till hela världen för att låta någon där ute som har äktenskap och förhållandeproblem kontakta Dr Kumar på hans personliga e-post: spellcasttemple@gmail.com eller WhatsApp honom på +2347051705853 och få alla dina problem lösta. Inget problem är för stort för honom att lösa.

   Radera
 4. Hej snålis!

  Jag skrev om detta ungefär när det blev officiellt rent skattemässigt. Det är ju som vanligt att regeringar ändrar saker utan att tänka till ordentligt först.

  Det spelar egentligen inte så stor roll om du har Avanza eller Nordnet då det är NORSKA skatteverket som har ändrat sina skatteregler.

  Sedan finns det ju ett "dubbelbeskattningsavtal" mellan Norge och Sverige som gör att man tar "50% av intäkten vardera. Problemet som nu sker då norska skatten ökar till 25% istället för 15% är att svenska staten är lika dumma i huvudet som vanligt och vill fortfarande ha in sina 15%. D.v.s 25%+15%.

  Det är därför du måste skicka in blanketter till NORSKA staten för att visa att du betalar skatt i SVERIGE också. Då får du tillbaks den delen av norska skatten för att täcka upp för din svenska skatt.

  Jag har aldrig påstått att politiker är särskilt smarta och det visar dem än en gång...

  I vilket fall som helst så drabbar detta den som juridiskt förvaltar dina värdepapper. I en KF så löser din "mäklare" problemet åt dig eftersom dem inte vill betala för mycket källskatt.

  ISK och Aktie-depå blir det lite jobbigare eftersom du betalar "skatt" där aktien hör hemma. Även om ISK är "skattefritt" i Sverige så är det definitivt inte det om du skattar i utlandet.

  Det är ju lite komplext med utlänska innehav och ännu mer komplext inom "norden". Men i princip kan du bara få tillbaks den delen som du betalt för mycket i utlandet genom att bevisa att du skattar 25% i norge och 15% i Sverige.

  Det är 30% som tas ut i "dubbelbeskattning" mellan Sverige och Norge varav man tar 15% till vardera land. Nu drar man 25% i Norge och 5% i Sverige och sedan kommer idiotiska skattesverige och vill ha ytterligare 10% (15% enligt dubbelbeskattningen) och det är dem extra 10% som vår kära regering tar helt i onödan - dem får du tillbaks från Norge om du är juridisk förvaltare.

  Detta syns inte förrän i deklarationen.

  Eftersom majoriteten av er förmodligen använder ISK så blir ni ju inte drabbade av svenska skatteverket, men ni kommer fortfarande få betala 25% skatt i Norge istället för 15%. Så ni måste absolut skicka in blanketter till Skatteetaten i Norge för att få tillbaka 10%!

  Så man skall definitivt skicka in dem här blanketterna till norska Skatteetaten om man inte vill bli dubbelbeskattad.

  Så summa summarum..... vill man pröjsa en liten förvaltningsavgift till sin mäklare så välj att äga norska aktier i en KF med allt vad det innebär.

  Tänk bara på att ISK betalar du ingen källskatt på utdelningar medan du gör det på en KF. Så i en KF skulle du betala 30% skatt och slippa administrationen/blanketten....på en ISK blir det 25% skatt på norska aktier och du får tillbaka 10% om du gör administrationen/skickar in blanketten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Friviautdelning och stort tack för ett riktigt uttömmande svar som gör mig och antagligen många fler mycket klokare. Synd att jag inte hittade din bloggpost när jag googlade, den hade lärt mig ett och annat. Dock undrar jag fortfarande om detta gäller även KF? Avanza vill ju ha dessa papper oavsett om det är ISK eller KF.

   Då kan man ju säga så att det är väldigt snällt av Avanza att sköta detta åt oss, även om man då måste skicka in lite papper till dem. Jag kollade hur Nordea gör, och där måste man skicka in pappren till norska skatteverket istället.

   Hur Nordnet gör verkar fortfarande vara en gåta, jag har inte sett någon ytterligare info än den de skrev på sin blogg där de gav intrycket om att allt verkar vara frid och fröjd.

   Radera
  2. Hej Snålis! Det var så lite så, det är rätt komplext med skatter och jag använder en vanlig Depå så man har lärt sig med åren...

   Alltså rent skattemässigt så gäller ju reglerna även en KF men eftersom det är din mäklare som då gör vad dem kan för att hålla skatten nere så slipper du ju bry dig...

   Så jag antar att det enklare svaret blir: Nej, i KF slipper du som privatkund att bry dig :)!

   Hur mäklarna väljer att lösa det är väl ännu lite oklart och jag tror säkerligen vi kommer att få se en ändring under året på hur dem hanterar det.

   Skattereglerna säger ju faktiskt att du måste skicka det direkt till norska skatteverket eftersom det trots allt är dem som måste veta om att du även skattar i Sverige. Så det är logiskt att anta att det måste till skatteverket i Norge....om det sedan vänder hos en mäklare först eller inte tror jag är upp till varje mäklare.

   Om din fråga var hur Nordnet gör med KF och Norska utdelningar så vet jag inte svaret exakt, däremot har dem varit tydliga med att man måste göra detta själv för en vanligt ISK och Depå.

   Jag har själv aldrig sparat i KF p.g.a avgifterna så har aldrig satt mig in rent juridiskt/tekniskt i exakt hur dem bokförs och fungerar. Men skillnaden är ju att försäkringsbolaget står som ägare av tillgångarna och det innebär att Du som privatkund slipper en del administration.

   Men det finns ju faktiskt ingenting som säger att dem MÅSTE sköta detta utan dem kan ju faktiskt inte bry sig och istället betala mer skatt än nödvändigt....se det som en god tjänst att dem fixar det.

   Har dem dragit gränsdragningen att du måste tala om för dem, av skattetekniska skäl, att du får avräkna 10% mot norska aktier så får man nog göra som dem säger eftersom du själv inte äger aktierna i en KF så tror jag inte det hjälper att du skickar till skatteetaten.

   Men jag vidhåller trots allt att det här hade man ju kunnat lösa hur enkelt som helst med lite vettig skattepolitik.

   Jag själv överväger att testa med mina ynka Orkla-aktier i år och se hur smidigt det egentligen var. Går det dåligt så ryker dem och så blir det inga fler norska aktier.

   Anledningen till att du kan få 0% i skatt på en KF beror på andra skattetekniska skäl som man inte får tillgång till som privatperson...ägaren (förvaltaren/mäklaren) kan flytta runt pengarna mellan diverse länder och begära avräkning av utländsk källskatt utanför Sverige/Inom EU.

   Det finns goda anledningar till att detta tar 2-3 år eftersom du skattar 2019, 2020 deklarerar företaget där du har din försäkring...slutet av 2020 är deras slutskatt klar....början 2021 kan du eventuellt få tillbaks dina pengar.

   Precis som i en vanlig deklaration d.v.s. Nåja....för mycket krångel - ville bara få med så att folk förstår vad som händer när man blir dubbelbeskattad :)!

   Radera
 5. Hej vänner, jag är Antonio Laura från Heidelberg, jag är en sjuksköterska som arbetar på Capio Saint Görans sjukhus-Sverige. För några dagar sedan läste jag online-postad kommentar på en relationsrådgivningsblogg. en kvinna från München-Italiensk baserad journalist avslöjar hur hon permanent Cured Weak Erection & Quick Ejaculation inom tre veckor efter att hans fru lämnade honom på grund av sjukdomen medan hon fortfarande läste sin historia sa hon ... mannen som hjälpte henne att uppnå allt detta heter Överstepräst Oduduwa tar tillbaka sin exkvinna efter separation. Jag har tur att kopiera Dr.Oduduwa personlig kontaktadress för att kommunicera med honom personligt för hjälp (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
  Jag kommunicerar med samma präst Oduduwa på grund av mina utmaningar i äktenskapslivet behöver hjälp mirakulöst.
  För sju månader sedan såg min man Anderson rakt mot mitt ansikte och sa att det var mellan oss att vi var färdiga med vårt äktenskap, han tog bort min son Felix och reser vårt land för att bo i Spanien, sedan dess har jag försökt att ringa och skicka meddelanden till honom via telefoner, sociala medier och e-post men helt blockerade min linje från att nå honom, jag var så frustrerad och behövde hjälp att åtminstone prata med vår son Felix, jag läste att be om ursäkt även när vi båda vet att han har felit mig, han tog min son bort från mig i över 7 månader inga ord inget brev. denna situation dödade mig varje dag jag var deprimerad och jag behövde desperat akut hjälp och lösning för att lösa detta problem så jag kontaktar e-postadressen till Dr.Oduduwa som jag tror att han bara kan hoppas
  för att hjälpa mig att ta tillbaka min make hemma med min son tillbaka. DrOduduwa försäkra mig om att han kan hjälpa mig med att ta honom hem, jag lyda och följa hans instruktioner steg för steg, 2 dagar Efter att Droduduwa hade lunchat en Magic Love-stavning på min vägnar i sitt tempel ringde min man Anslund mig på mobiltelefon för att be om ursäkt, han var ledsen för allt han gjorde för att skada mina känslor och han återvänder hem till mig med son Felix, jag är så glad idag att jag har återställt min familj och min man och jag älskar varandra mer än någonsin tidigare nu. Tack vare Dr.Oduduwa kärleksspell för att få tillbaka min mans hem. Jag och min kärlekspartner är alltid tacksamma för Oduduwa-biståndet.
  Jag lovar att dela mitt goda vittnesbörd om att berätta om världen om Droduduwa förmåga att återställa äktenskapet tillbaka till livet, jag insåg att det skulle vara bra att dela ut här som jag vet att det kommer att inspirera andra också som jag finner i mig nyligen, Jag är medveten om att det fungerar för mig, min man återvänder hemma inom sju dagar älskar stavningsproceduren.
  Oduduwa har en lösning för att lösa följande kärleksproblem
  * Love Spells Win-Back Ex älskare
  * Framgång och främjande magisk stavning
  * Lycklig charm - BUSINESS STAR
  * avdelningar - SKYDD HÖG
  * förbannelseupplösning, andlig rensning från ond ande.
  * Traditionella rötter och örter för att bota sjukdom, Cure to Cancer Disease, Cure HIV
  * Fruktbarhet magi - FRUITS OF WOMEN har barn.
  * Dekretiserande magi, SPEL LOTTERI & VINSPEL SPEL
  här kan du skicka meddelande till Oduduwa för att hjälpa dig direkt lösning inom 42 timmar
  Oduduwa personlig e-postadress (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  SvaraRadera
 6. Hej vänner, jag heter Andrea Maria, från Stockholm - Sverige. Jag läser bra kommentarer om ditt bra jobb, jag är väldigt glad för er alla, eftersom jag har funnit samma lycka i mig själv, bara några veckor sedan läste jag ett bra vittnesbörd på liknande bloggwebbplats på mitt arbetskontor, en kommentar som gjorts av en dam Jennifer från Madrid sa hon en stor man från Africana nation som heter Dr.Oduduwa kunde ta tillbaka sin ex pojkvän efter 12 månaders uppbrott. Jag var motiverad, jag försökte kontakta samma Oduduwa via: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) för brådskande lösning för att återställa mitt äktenskap i ca 2 år jag har separerats. Omedelbart skickar jag ett mailmeddelande till Dr.Oduduwa, jag fick omedelbart svar, han berättade för mig att han kan hjälpa mig, han sa att mitt fall är för enkelt för honom att hantera eftersom han har löst liknande fall under åren. Jag gav det ett försök, för jag har inget att förlora från att försöka. han krävde fotobilder och jag köpte ljus och andra stavningsmaterial som krävdes för ett framgångsrikt resultat. För två dagar sedan, som var tisdagmorgon efter att kärleksspelldelen aktiverats, fick jag ett telefonsamtal från min exmanns man, han pratade så snällt med mig och ber om ursäkt för att jag bryter med mig att det var djävulens handarbete och han kände sig väldigt förlåt, jag förlåter honom och tackar honom för att komma tillbaka. det var chockerande och en stor överraskning. jag kunde aldrig föreställa mig att det kommer att fungera så fort fram till igår morgon kom min man man tillbaka hem för att träffa mig och våra två underbara barn vi är alla glada som en familj.
  Dr.Oduduwa har stora magiska stavningskraft för att lösa följande: ...
   1) älska stava del för att vinna spel
  2) Återställ tillbaka Lost Love Spells
  3) Skilsmässa Spells
  4) Makens förtroende makar
  5) bindande stavning för att bo tillsammans för alltid
  6) Breakup Spells (avsluta förhållandet)
  7) Magiska rötter och örter för stark uppståndelse och långvarigt kön
  8.) Magisk stavning främjas i ditt jobbkontor
  9) Magiska stava för att få en bebis. (kvinnlig frukt av livmodern)
  Obs! Jag var desperat att få tillbaka min ex kärleksman, det fungerar mer snabbare bara desperata som söker ett brådskande resultat för att återställa äkta kärlek och fred i äktenskapsförhållandet att kontakta DrOduduwa omedelbart. (Dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  SvaraRadera
 7. Hej, jag vill dela mitt underbara vittnesbörd Efter att ha varit i relation till mannen i åratal bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom bad jag honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavbrottet och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt på andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningsgivaren som hjälpt mig med mitt eget problem. email: babaidadawiseman01@gmail.com
   Du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

  Love Spells
  Tjäna bra pengar eller vinn en lotteri.
  Uppnå framgång i affärer.
  Andliga problem.
  Vinn domstolsfall.
  Leta efter din livspartner.
  Få ett bra betalt jobb.
  Få kontroll över ditt äktenskap.
  Ta emot tjänst och få attraktion från människor.
  Få tillbaka förlorade pengar.
  Läka dig av alla sjukdomar. både härdbara och obotliga.
  Lös graviditetsproblem och välsigna dig med spädbarn etc ...

  Kontakta den här stora mannen om du har något problem med en bestående lösning
  genom babaidadawiseman01@gmail.com
  WhatsApp: +2348136951551

  Tacka mig senare

  SvaraRadera
 8. Hej !
  Letar du efter ett lån för att starta om din verksamhet eller för ett projekt, eller att köpa en lägenhet, men banken ställer villkor som du inte kan respektera? Inga fler bekymmer, jag är en person och jag beviljar lån upp till 100.000.000 KR till alla personer som kan respektera mina villkor och att återbetala mig. Räntan är 3% per år. Eller behöver du pengar av andra skäl? Vänligen kontakta mig bara via e-post eller whatsapp för mer information.

  E-post: simondurochefort@gmail.com
  Whatsapp: +33 7 56 94 93 46

  SvaraRadera
 9. Njut av krediten, det snabba lånet, garanterat på 72 timmar och fortsätt välja ditt nya livsprojekt. Vi erbjuder lån till alla seriösa personer i behov: offentliga och privata företag med en räntesats om 3%. Våra överföringar är försäkrade av banken för transaktionssäkerhet. Tack för att du kontaktade oss för mer information.

  E-post ( georges.matvinc@gmail.com )

  WhastApp: +33 756924191

  SvaraRadera
 10. Min ex-man slutade vår relation för 6 månader sedan efter att jag anklagade honom för att ha sett en annan kvinna och förolämpa honom. Jag vill ha honom tillbaka i mitt liv, men han vägrade att ha någon kontakt med mig. Han ändrade sin linje, blockerar mig från att skicka honom e-post och ringa honom. Jag var så förvirrad och vet inte vad jag ska göra. Så jag räcker till Internet för att få hjälp och jag såg ett vittnesbörd om hur denna kraftfulla stavskärmhjälp hjälper människor att få tillbaka sitt ex. Så jag kontaktar stavskäraren vars namn är Dr Ilekhojie och förklarar mitt problem för honom och han kastade en förtrollning för mig och försäkra mig om att mitt ex kommer tillbaka till mig, och till min största överraskning den andra dagen som min ex kom och knackade på min dörr och ber mig förlåta honom. Jag är så glad att min kärlek är tillbaka igen. Än en gång tack Dr Ilekhojie, du är verkligen begåvad och begåvad. Skicka e-post till Dr Ilekhojie, han är det enda svaret på dina problem. Han kan vara till stor hjälp och jag kommer inte att sluta publicera hans namn för det bra arbete han gjorde för mig och folk pratar fortfarande om honom på Internet. e-post: gethelp05@gmail.com eller Whats App honom på +2348147400259

  SvaraRadera
 11. Hej herr fru
  När man står inför ett problem är det alltid en lösning.
  Jag är en specifik långivare, specifik och seriös.
  Jag erbjuder finansiella lån på 5 000 till 8 000 000 euro till alla seriösa människor som verkligen behöver det, med en ränta på 3% per år. Jag är tillgänglig för att tillfredsställa mina klienter inom två dagar efter mottagandet av begäran.
  Om du är intresserad, tveka inte att kontakta mig på min e-post: Mrfrankpoterloanoffer@gmail.com

  SvaraRadera
 12. mitt namn är nåd från Seattle WA. Jag har varit skilsmässa i 2 månader efter att ha varit gift i 3 år. min man lämnade mig och gick tillbaka till sin ex fru som faktiskt lämnade honom för sin ex make. hon lämnade sin man och kom sedan för att förstöra mitt äktenskap, jag och våra fyra barn är ledsna och deprimerade och tittar på dörren och fönstret varje dag och väntar och tror att min man skulle komma till sinnet ... men det gjorde han aldrig. Vad? min syster som bor i Kalifornien berättade för mig om en psykisk som heter +1(505)900-0853 eller emil agadagaspiritualhome@gmail.com denna stavcaster gjorde en trollformel för mig som fungerade inom 24 timmar. min man kom tillbaka nästa dag och vägrar att gå tillsammans tills jag förlåt honom. Jag ringde polisen på honom och han började gråta att han vill ha mig tillbaka att han är ledsen för att ha försummat sin familj för en kvinna som lämnade honom för en annan man. det har gått fyra dagar nu och han vill fortfarande ha mig tillbaka eller så skulle han inte äta alls. han sa att han skulle svälta och dö om jag inte tar tillbaka honom. det här spelljudandet är fantastiskt, jag är så glad att min man vill komma tillbaka med alla medel. Jag älskar det här stavhjulet för att hjälpa min familj.

  SvaraRadera
 13. Jag är fru CONDILLA VINCENT från USA, jag vill dela ett vittnesbörd om mitt liv för var och en. Jag var gift med min man VINCENT, jag älskar honom så mycket att vi har varit gift i sju år med två barn. När han gick på semester till Frankrike, hänvisade han till en kvinna som heter Ashley, han sa till mig att han inte längre var intresserad av vårt äktenskap. Jag var så förvirrad och letade efter hjälp att jag inte vet vad jag ska göra förrän jag träffade min vän Maria och berättade för henne mitt problem. Hon berättade för mig att inte oroa mig för att hon hade ett liknande problem tidigare och presenterade mig för en man som heter Dr. OMON som kastade en förtrollning på sin ex-pojkvän och förde honom tillbaka efter tre dagar. Maria ber mig att kommunicera med Dr. OMON. Jag kontaktade honom för att hjälpa mig föra tillbaka min man och han ber mig att inte oroa mig för att hans förfäder gudar kommer att kämpa för mig. Han berättade för mig att han efter tre dagar skulle gå med mig och min man. Efter tre dagar ringde min man till mig och berättade för mig att han letade efter saker med mig igen; Han förvånade mig när jag såg honom och började gråta förlåtelse. Just nu är jag den lyckligaste kvinnan i världen för vad den här fantastiska Dr. OMON har gjort för mig och min make. Du kan kontakta hans e-postadress: (omonbabalola@gmail.com). Eller whatsapp .. han i det här numret. (+2348134046638) Kontakta honom om problem som:
  (1) Om du vill att ditt ex ska komma tillbaka
  (2) Om du alltid har mardrömmar.
  (3) Du vill bli befordrad på ditt kontor.
  (4) Om du vill ha ett barn.
  (5) växtbaserade läkemedel
  (6) Du vill bli rik.
  (7) Du vill binda din man / hustru för att vara hans för alltid.
  (8) Om du behöver ekonomisk hjälp.
  (9) Låt människor lyda dina ord och göra vad de vill.
  (10) ETC-boxslösning
  Kontakta honom igen på (omonbabalola@gmail.com) eller whatsApp .. på detta nummer. (+2348134046638). och bli välsignad

  SvaraRadera
 14. Jag heter Anna Erickson från Stockholm - Sverige, jag är högskolelärare av yrke. Detta är en mycket glad dag i mitt liv att dela med dig här ute hur jag fick min sanna kärlekspartner tillbaka. Dr.Oduduwa hjälpte mig med magiska kärleksförtryck att få tillbaka min ex pojkvän efter 2 års separation han är hemma till mig. Jag rekommenderar att alla kan få samma hjälp av honom kontakta honom via: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
  Jag rekommenderar uppriktigt Dr.Oduduwa att kontakta denna spiritualist - Stava för att få tillbaka ditt ex
  återställa ryggförlust kärleksförhållande
  förena bruten
  magisk kärleksförtroll för att få tillbaka
  sluta skilsmässa
  Älskar stava för att undvika att fuska par
  Älskar stava för att stoppa uppdelningen

  (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)

  SvaraRadera
 15. Min fru lämnade mig och åkte på semester med sin ex-älskare och de senaste fyra månaderna har jag inte hört eller sett henne. Jag visste aldrig att jag skulle uppleva ett sådant hjärtslag från min fru efter 12 års äktenskap med 3 barn. Min chef på jobbet märkte att jag inte kunde koncentrera mig längre på min arbetsstation som jag brukade tidigare. Han erbjöd mig en pratstund för att diskutera med honom och jag berättade för honom vad jag gick igenom. Efter att jag har förklarat för min chef, svarade han till Lord Zakuza, som är en stavsamling. Jag blev ansluten till Lord Zakuza på hans WhatsApp-linje på +17405739483 efter att jag talade med min chef och han sa till mig att min situation kommer att lösas inom 24 timmar med hans kraftfulla trollformulär. Jag följde alla hans instruktioner och jag trodde och hade tro på honom. Han förberedde en kärleksförtrollning för mig som fick min fru tillbaka inom 24 timmar och nu har vi båda levt bra mer än vi brukade. Jag vet inte om någon här ute behöver hjälp men här är Lord Zakuza WhatsApp-linje +17405739483 om du behöver hjälp i ditt kärleksliv.

  SvaraRadera
 16. Jag är Laura Dalek från (ALABAMA), När jag så småningom hittade vittnesmål om den här stavspelaren Dr Ilekhojie, hur han hjälpte många människor att få sina älskare och trasiga hem tillbaka, kontaktade jag honom också för att jag var absolut desperat efter att få min älskare tillbaka. Livet utan min älskare var en riktig röra för mig och mina barn. Jag ville ha en dramatisk förändring och jag trodde att kärleksstava kunde vara lösningen. Efter att ha diskuterat resolutionen med Dr Ilekhojie gav han mig hopp om att han kommer att återställa min relation. Jag kände mig säker på att han faktiskt skulle få min älskare att återvända hem och det gjorde han! Det är fantastiskt vad den här stora stavmästaren har gjort för mig, hans hjälp är ovärderlig! Jag vet inte vad jag skulle ha gjort utan Dr Ilekhojie. Han gör sitt jobb så bra att han är organiserad och mycket funktionell. så glad att min älskare återvänder hem. Om du behöver hjälp, kontakta honom just nu genom dessa detaljer nedan: E-post: gethelp05@gmail.com WhatsApp +2348147400259

  SvaraRadera
 17. God dag alla, det här är mitt vittnesbörd om Dr. Fasoyas bra arbete som hjälper mig, jag är Alberto Grace från Spanien. make som lämnade mig ut de senaste 3 åren, så småningom med den här mannen på en bloggsida som bokförts av en eller är klient för hjälp, min man gav ut alla tecken på att han hade en affär men jag valde att leva i förnekelse och ignorera dem. Han behandlade mig dåligt och slutade visa mig den kärlek och tillgivenhet som fick mig kär i honom i första hand

  Jag förklarade allt för honom och han berättade för mig om ett stavaggregat som han hade hört talas om och han gav mig en e-postadress för att skriva till stavavläggaren för att berätta för honom om mina problem på bara två dagar var min man tillbaka till mig, jag bara för att säga tack uppriktiga och sanningsamma stavmästare, sir allt du berättade för mig har skett och tack herr, snälla, jag vill berätta för alla som letar efter någon lösning på deras problem, jag råder dig att vänligen kontakta detta stava caster, han är verklig, han är mäktig och oavsett vad stava caster berättar är vad som kommer att hända, eftersom allt det stavmästaren berättade för mig kom till. Du kan vänligen kontakta honom på:

  E-postadress är (fayosasolusionhome@gmail.com) eller direkt på

  Whatsapp +2348151918774

  SvaraRadera
 18. Hej mina kollegor online Jag är Monica Gilbert från Frankrike, jag vill använda detta medium för att tacka Dr Ajayi den stora spell spellisten för att han tog tillbaka min man. min man lämnade mig för sin exflickvän som han hade innan han gifte sig med mig det är en svår situation för mig jag ringde och bad honom att komma tillbaka han vägrade att han sa att han inte älskar mig längre jag försökte alla möjliga sätt att få honom tillbaka förgäves uppförde han sig som en person under manipulativ kontroll. Jag berättade för min vän vad jag passerade och hon gav mig Dr Ajayi WhatsApp-nummer: +2347084887094 och hon förklarade för mig hur Dr Ajayi hade förberett en ört för att hon skulle bli gravid efter 15 års äktenskap utan livmodern. Jag var i behov av hjälp så jag kontaktade Dr Ajayi genom whatsApp-numret som min vän gav mig, och jag sa till honom mitt problem, han berättade vad jag skulle göra som jag gjorde när han instruerade och han kastade en kärleksförtryck som gav tillbaka min make inom 72 timmar. Om du behöver hjälp med att få din älskare tillbaka eller något annat livsproblem, kontakta Dr Ajayi via e-post: drajayi1990@gmail.com WhatsApp: +2347084887094

  SvaraRadera
 19. Hej vänner, det här är mitt vittnesbörd. vi är gifta i 5 år och tillsammans i 9 år. vi var separerade i 4 månader. Han vill ut och är inte villig att rädda vårt äktenskap. Vi har varit ett fantastiskt par (åtminstone trodde jag detta) och argumenterar sällan. Månader innan han lämnade hemmet var han så inaktiv och sov mycket. Jag insåg att han hade en känslomässig affär med någon och han bekräftade att han var lockad av henne. Sedan sa han att han inte är kär i mig längre och inte kan leva med mig. Jag tigger, grät och så vidare i månader. Jag behövde hjälp så mycket och jag vill att min man ska återvända till mig. Jag surfade på internet när jag såg ett vittnesbörd om damen om hur Dr Ajayi, den stora stava caster som hjälpte till att bota fibroid och hon kunde få ett eget barn som i vända återställd fred i hemmet. hon tappar hans kontakt och jag kopierade det, till att börja med var jag skeptisk när det gäller att kontakta men jag behöver verkligen en varaktig lösning på mitt problem så jag skickar ett meddelande till honom om han förklarade min situation. Han sa att jag skulle vara säker på att min man kommer tillbaka till mig om jag skulle göra som han instruerade, jag gjorde allt han berättade för mig att göra och på den fjärde dagen fick jag en ursäktande text från honom som säger att han inte vet vad som kom över honom, den kvällen kom han hem igen och bad för alla hans felaktigheter och sedan dess har vår kärlek och äktenskap varit starkare. Jag vill tacka den stora stavspelaren Dr Ajayai för hans bra jobb och för att göra sig glad igen i livet. Om du upplever samma äktenskapliga problem eller om du har andra problem som trycker på dig, kontakta Dr Ajayi idag via e-post: Drajayi1990@gmail.com eller Whatsapp-nummer: +2347084887094. Han kan utföra alla slags förtrollningar du kan tänka på, jag är ett levande vittnesbörd.

  SvaraRadera
 20. Jag tror aldrig på ett kärleksförhållande förrän jag träffade en vän som berättade för mig allt om Dr.Pellar som kom med sin ex-pojkvän, även när hon berättade för mig att jag inte trodde henne eftersom jag trodde att hon skulle ha samma falska cykel också att ta bort mina pengar. Även om jag gav henne möjligheten att förklara allt hon har att säga om Dr.Pellar, sa jag till henne att det finns många fuskare som vill ta våra pengar och jag kommer aldrig att bli offer för dem, även om min fästman bör gifta sig med mig. mig några månader bort, jag väntade tålmodigt på en annan kille men jag älskade honom så mycket. Hon sa till mig att den här Dr.Pellar inte är falsk att han har rätt och han har hjälpt många att återfå sin kärlek, jag frågar henne hur fungerar den här stavningen och vilka krav måste jag ställa innan han kan kasta min kärlek roll-on mig? Hon sa till mig att jag skulle maila honom till drpellar@gmail.com och jag borde säga honom vad jag vill. Jag skickade faktiskt honom och sa till honom att jag behövde den tidigare killen igen och sa till honom att det var min vän som ledde mig till honom, varför tvivlar jag på hans arbete? Han sa att hans arbete är 100% säkert och säkerställer att ingen någonsin kom till sitt tempel och är samma sak. Jag var otydlig över hans ord, berättade han för mig, och jag tänkte på hur jag vet detta om allt vi pratade om tidigare. Han sa innan han kunde kliva på mig att jag var tvungen att tro och lita på honom och lämna andra stavningschack och vänta tålmodigt på mig att om jag kan säga att göra allt detta kommer jag att få tillbaka mitt barn om 72 timmar. Jag sa okej, jag lovar att arbeta med dig ensam, sedan gav han mig formuläret att fylla som jag gjorde och skicka det till honom med mina bilder och bilder av min tidigare älskare. Han svarade mig 30 minuter senare och berättade för mig att hans gudar behövde något för att stava på mig och mitt problem är mycket enkelt om jag kan erbjuda dessa saker. När jag frågade honom hur kan jag få det här och hur kan jag skicka det till honom för att kasta kärlekspelet, sa han till mig att jag inte borde oroa mig för att säljaren skulle vara i mitt eget land. få det för mig. Då frågar jag honom hur mycket kostar det att köpa alla dessa produkter? Han berättade för mig vad jag skickade honom med fullt förtroende. Efter en timme senare ringde han till mig och berättade att mitt problem var löst så jag väntar i 72 timmar på att min kärlek skulle be för mig som jag gjorde enligt hans ord när det var cirka 6 på de kommande tre dagarna, min man ringde mig och han sa att han är hemma, han vill träffa mig snabbt. Jag sa till honom att han hoppades att allt var bra att han sa ja när jag sa till honom att han kunde komma, min tidigare kille kom tillbaka till mig och bad förlåtelse för att han visste vad som kom över honom. Nu är jag så glad att jag har återhämtat min älskare igen och vi planerar vår smekmånad snart, jag ringde Dr.Pellar och tackade honom väldigt mycket och frågade honom vad jag skulle göra för honom som ett tack, han sa att jag skulle glömma och behålla min pengar som han inte är ute efter pengar utan att hjälpa människor som behöver hjälp där ute, allt han behöver göra är att ge fler vittnesbörd om honom så att människor där ute som behöver hjälp också skickar honom varför en dag för att ge mitt vittnesbörd. Må din goda herre fortsätta att välsigna honom och ge honom lång livstid och visdom. DETTA ÄR Dr.Pellar E-postadress drpellar@gmail.com

  SvaraRadera
 21. DU MÅSTE LÄSA:
  Hej, jag är Michael Traversa. Efter 3 år med Helena, hon gick upp med mig, jag gjorde allt för att få henne tillbaka, men allt var bortkastat. Jag ville ha henne så mycket på grund av den kärlek jag har till henne, jag bad och lovade henne, men hon vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän, och han föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavskärare som kunde hjälpa mig att skicka en förtrollning för att få tillbaka den, men jag är den typ som aldrig trodde på trollformler förut, jag hade inget annat val än att ge honom ett försök, jag kontaktade stavskärmaren på hans e-post och sa till mig att det inte fanns något problem, att allt skulle gå bra inom 24 timmar, att mitt ex skulle komma tillbaka till mig inom 24 timmar efter att ha spelat besväret stavning, och överraskande, inom 24 timmar var det omkring 16.00 07.02.2020. Helena (min ex) ringde mig, jag blev så förvånad över att jag tog upp telefonen och sa bara att hon var så ledsen över allt och hon gick med på att bo med mig igen. Jag var väldigt glad och gick till henne, så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett relationsproblem kommer att hjälpa en sådan person genom att leda dem till den enda verkliga och kraftfulla casting spell som har hjälpt mig med mitt problem. Kontakta doktor Sango på hans e-post spellspecialistcaster937@gmail.com "Mitt liv är tillbaka !!! Efter 14 år med trasigt äktenskap lämnade min man mig och våra två tvillingar. Jag kände att mitt liv var över, jag begick nästan självmord, jag var känslomässigt deprimerad under väldigt länge, men tack vare stavningskastaren Doctor Sango, som jag träffade online en trogen dag medan jag surfar på internet och letade efter en bra spell-casting som kunde lösa mina problem, stötte jag på många vittnesmål om just detta stavgjutning Vissa vittnade om att han hade återställt sin älskare Ex, andra vittnade om att han återställd livmodern, botade Herpes och andra sjukdomar, andra vittnade om att han kunde kasta en förtrollning för att stoppa skilsmässan och så vidare. Jag kom också över ett särskilt vittnesbörd som rörde en kvinna som hette Sonia, vittnade om hur doktor Sango förde sin älskare Ex på mindre än sju dagar och vändde cancereffekterna av sina små pojkar, och i slutet av vittnesbörden tappade jag Doctor Sango e-postadress. Efter att ha läst alla beslutade jag att prova doktor Sangon. Jag kontaktade honom via e-post och förklarade mitt problem för honom. På bara tre dagar kom min man tillbaka till mig och vi löste våra problem, och vi är ännu gladare än tidigare. Doktor Sango är en riktigt begåvad man och jag kommer inte att sluta publicera honom eftersom han är en underbar man ... Om du har ett problem och du letar efter en riktig casting spell som skulle lösa alla dina problem. Prova när som helst doktor Sango, det kan vara svaret på dina problem. Här är hans kontakt spellspecialistcaster937@gmail.com

  SvaraRadera
 22. "Mitt liv är tillbaka !!! Efter 14 år av trasigt äktenskap lämnade min man mig och våra två tvillingar. Jag kände att mitt liv var över, jag begick nästan självmord, jag var känslomässigt deprimerad under mycket lång tid. Men tack till stavgjutningen Doctor Sango, som jag träffade på nätet en trogen dag när jag surfar på internet och letade efter en bra stavgjutning som kunde lösa mina problem, jag stött på många vittnesmål om just denna stavgjutning. Några vittnade om att han hade återställt sin älskare Ex, andra vittnade om att han återställd livmodern, botade Herpes och andra sjukdomar, andra vittnade om att han kunde kasta en förtrollning för att stoppa skilsmässan och så vidare. Jag kom också över ett särskilt vittnesbörd som rörde en kvinna som heter Sonia, vittnade om hur doktor Sango förde hennes älskare Ex på mindre än sju dagar och omvänt cancereffekterna av hennes små pojkar, och i slutet av vittnesbörden tappade jag doktor Sango e-postadress. Efter att ha läst dem alla bestämde jag mig för att prova doktor Sangon.och förklarade mitt problem för honom. På bara tre dagar kom min man tillbaka till mig och vi löste våra problem, och vi är ännu gladare än tidigare. Doktor Sango är en riktigt begåvad man och jag kommer inte att sluta publicera honom eftersom han är en underbar man ... Om du har ett problem och du letar efter en riktig casting spell som skulle lösa alla dina problem. Prova när som helst doktor Sango, det kan vara svaret på dina problem. Här är hans kontakt spellspecialistcaster937@gmail.com

  SvaraRadera
 23. Mitt namn är merival. Jag vill tacka Dr Ajayi en fantastisk stavbeslag för att hjälpa mig att rädda mitt 10 års äktenskap. min man har alltid varit en bra man tills han plötsligt bytte och började fuska på mig med en dam som heter Anna. Min man slutade komma hem i den utsträckning han övergav mig och våra tre barn. Jag gick till hans familj för att hjälpa mig prata med honom men han vägrade, vid den här punkten visste jag inte vad jag skulle göra mer. tills jag hörde talas om Dr Ajayi kontaktade jag honom och han försäkrade mig att min make kommer att återvända till mig och barnen efter att ha perforrmerat några trollformler, så jag bestämde mig för att prova. Efter några veckor från ingenstans återvände min man hem, han var så nykter och ber om ursäkt för allt han har gjort mot mig och barnen. Allt tack till Dr Ajayi, stavmästaren för att ha räddat mitt äktenskap. om du behöver någon form av andlig hjälp kontakta honom på Viber / whatsapp: +2347084887094 eller e-post: drajayi1990@gmail.com han är 100% pålitlig.

  SvaraRadera
 24. Jag kan inte tacka Dr EKPEN TEMPEL tillräckligt för att hjälpa mig återställa glädje och sinnesfrid i mitt äktenskap efter många frågor som nästan leder till skilsmässa, tack gud för att jag menade Dr EKPEN TEMPEL vid rätt tidpunkt. Idag kan jag säga till dig att Dr EKPEN TEMPLE är lösningen på det problemet i ditt äktenskap / förhållande, med Dr EKPEN TEMPLE kärleksförtryck kommer du säkert att le mer i din relation. Kontakta honom på (ekpentemple@gmail.com)

  SvaraRadera
 25. KONTAKTA EN STOR STAVA CASTER DR JOE FÖR ATT FÅ DIN EX LOVAR TILLBAKA VIA E-POST e-post: zionsolutioncentre@gmail.com eller whatApp nummer +44-7907-629903
  Jag heter Zoe Floris, jag tror aldrig att det någonsin kommer att finnas en lösning på mitt förhållandeproblem med min älskare. min älskare som heter Daan West kastade mig ut ur sitt hus och tog in en annan dam som han nu tycker är bäst för honom. tills jag en dag får ett telefonsamtal från en vän i staden om att min man ska träffa ett datum med en annan kvinna i stan, sa jag till henne att jag också är förvånad, för eftersom Daan West har lämnat mig tänker eller ringer han knappast mig. så efter några dagar ringde min vän Alice mig och berättade att hon har hittat en man som är väldigt mäktig, och att han är en stor herbalist från Afrika, verkligen vet vi alla att afrikaner är välsignade med så mycket växtbaserade krafter som de använder för att hjälpa många människor, så han sa till mig att mannamnet är DR JOE att hon kommer att vidarebefordra sin e-postadress för mig så att jag kan kontakta honom för hjälp, så verkligen skickade hon mig e-postadressen DR JOE och jag kontaktade honom den trogna dagen . han mailade mig efter ett tag att min man kommer tillbaka till mig om jag bara tror på hans arbete, så efter 48 timmar får jag ett telefonsamtal från Daan West, och han började tigga att jag snälla skulle förlåta honom mot allt han hade gjort mot mig .. han bad mig att jag skulle bryta mitt hjärta och han lovar att aldrig släppa taget. nu planerar jag och Daan West att gifta sig så snart som möjligt. vi kommer tillbaka med den stora kraftfulla kärleksförtrollningen och förblindas med DR JOE-förtrollningen, vi är glada och glada. kontakta DR JOE på det här e-postmeddelandet: zionsolutioncentre@gmail.com eller whatsApp-nummer +44-7907-629903

  SvaraRadera
 26. Jag är här för att sprida de goda nyheterna till hela världen om hur jag fick tillbaka min före detta man. Jag blev galen när min man lämnade mig och mina två barn för en annan kvinna förra månaden, men efter att min vän presenterade mig för Dr Kumar stor budbärare av Kala helande hem, jag berättade mitt problem för honom om hur min före detta Man lämnade mig och mina två barn. Han sa bara till mig att jag har kommit till rätt ställe om jag kommer att få mitt hjärtebegär utan någon bieffekt . Han berättade för mig vad han behöver från mig för att besegra och jag ger om för honom och han sa till mig att vänta efter 24 timmar kommer min man att ringa mig. Till min största överraskning ringde min man till mig och bad om förlåtelse för att ha levt mig och barnen och han kom hem för gott. Jag är så glad och överväldigad att min man är tillbaka till mig och jag måste säga detta till hela världen för att låta någon där ute som har äktenskap och förhållandeproblem kontakta Dr Kumar på hans personliga e-post: spellcasttemple@gmail.com eller WhatsApp honom på +2347051705853 och få alla dina problem lösta. Inget problem är för stort för honom att lösa.

  SvaraRadera
 27. Jag är här för att sprida de goda nyheterna till hela världen om hur jag fick tillbaka min före detta man. Jag blev galen när min man lämnade mig och mina två barn för en annan kvinna förra månaden, men efter att min vän presenterade mig för Dr Kumar stor budbärare av Kala helande hem, jag berättade mitt problem för honom om hur min före detta Man lämnade mig och mina två barn. Han sa bara till mig att jag har kommit till rätt ställe om jag kommer att få mitt hjärtebegär utan någon bieffekt . Han berättade för mig vad han behöver från mig för att besegra och jag ger om för honom och han sa till mig att vänta efter 24 timmar kommer min man att ringa mig. Till min största överraskning ringde min man till mig och bad om förlåtelse för att ha levt mig och barnen och han kom hem för gott. Jag är så glad och överväldigad att min man är tillbaka till mig och jag måste säga detta till hela världen för att låta någon där ute som har äktenskap och förhållandeproblem kontakta Dr Kumar på hans personliga e-post: spellcasttemple@gmail.com eller WhatsApp honom på +2347051705853 och få alla dina problem lösta. Inget problem är för stort för honom att lösa.

  SvaraRadera
 28. Mitt ex dumpade mig efter att jag anklagat honom för att ha sett en annan kvinna och förolämpat honom. Jag vill ha honom tillbaka i mitt liv men han vägrade att ha någon kontakt med mig. Han ändrade sin linje blockerade mig från att skicka e-post och Facebook till honom. Jag var så förvirrad och visste inte vad jag skulle göra. Så jag tittade på internet för att få hjälp och jag såg vittnesbörd om hur den här kraftfulla trollformeln hjälpte dem att få tillbaka sitt ex. Så jag kontaktar trollformeln med namnet Dr ADODO och förklarar mitt problem för honom och han kastade en förtrollning åt mig och försäkrade mig i 2 dagar att mitt ex kommer att återvända till mig, och till min största förvåning den andra dagen kom min ex och bankade på min dörr och be mig att förlåta honom. Jag är så glad att min kärlek är tillbaka igen. Återigen tack Dr. ADODO, du är verkligen begåvad och begåvad. du kan skicka e-post till Dr.Adodo på adodospelltemple@gmail.com. Han är det enda svaret på dina problem. Han kan vara till stor hjälp och jag kommer inte sluta publicera hans namn för det goda arbete han gjorde för mig och folk pratar fortfarande om honom på Internet. kontakta honom också på whatsapp +2348107527833

  SvaraRadera
 29. Private Lender Bentex Funding Group Ltd.
  Hälsningar till dig av (BFGL).
  Vi är ett fransk-parisbaserat investeringsbolag som kallas Bentex Funding
  Group Ltd arbetar med att utöka sin portfölj globalt och finansiera
  projekt.
  Vi vill gärna finansiera och investera tillsammans med dig i alla lönsamma
  projekt om du har något genomförbart projekt kan vi finansiera genom att göra ömsesidigt
  investering med dig. Kontakta oss om du är intresserad
  på: bentexgroup@gmail.com för mer information.
  Ser fram emot att höra från dig snarast.
  Med vänliga hälsningar
  Fru Rose Larsson.
  (Personlig assistent)
  Bentex Funding Group Ltd (BFGL)
  509 Rue Jacques Coeur, 75008 Paris-Frankrike
  Paris-Frankrike.Bentex Funding Group Ltd (BFGL)

  SvaraRadera
 30. Hej alla, det här är det mest underbara jag någonsin har upplevt och jag måste dela detta fantastiska vittnesbörd. Jag Vanessa Tobby och jag vill bara säga tack till DR ISIKOLO för att de tog sig tid att hjälpa mig att förtrollas som ger tillbaka min ex-älskare som plötsligt tappade intresset för mig efter sex månaders engagemang men idag är vi gift och gladare än aldrig tidigare . Jag blev verkligen uppslukad och chockad när han gjorde jobbet för mig och på 48 timmar efter återvände Kris till mitt hus och började tigga om förlåtelse och för mig att acceptera honom tillbaka .. Jag saknar ord och jag vet inte hur mycket för att förmedla min uppskattning till dig DR ISIKOLO du är en Gud som skickas för att återställa bruten relation. Han tycker mycket om att hjälpa människor att uppnå sina önskningar, hitta sann kärlek, få tillbaka sina exälskare, stoppa kränkande relationer, hitta framgång, locka lycka, hitta själsfränder och mer. Kontakta honom idag och låt honom visa underverk och förvåning i hans Love Spell System. Han levererar resultat när han är som bäst i verkliga trollformler. Skicka ett mejl: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också Whatsapp honom på: +1(725)240-4536

  SvaraRadera
 31. Jag heter Jennifer Woodward och jag kommer från Kanada. här är mitt korta vittnesbörd om hur jag fick tillbaka min kärlek ... Efter fem års äktenskap fick min man och jag krångla tills han äntligen lämnade mig och flyttade till Kalifornien med en annan kvinna. Jag kände att mitt liv var över och mina barn trodde att de aldrig skulle få se sin fladdermus igen. Jag försökte bara vara stark för barn, men jag kunde inte kontrollera smärtan som plågade mitt hjärta, mitt hjärta var fyllt av sorg och smärta, för jag var verkligen kär i min man. Varje dag och natt tänker jag på honom och vill alltid att han ska komma tillbaka till mig, jag var verkligen upprörd och jag behövde hjälp, så jag letade efter hjälp online och stötte på en webbplats som erbjöd Dr. OGBOKO. kan hjälpa mig att få tillbaka min man med sin erfarenhet och vägledning. Jag kände att jag var tvungen att försöka. Jag kontaktade honom och han berättade för mig vad jag skulle göra och det gjorde jag och jag bar allt in. 48 timmar senare ringde min man verkligen till mig och sa att han saknar mig så mycket och barnen och lovade att aldrig lämna mig och barn igen, så underbart !! Så kom han tillbaka med mycket kärlek och glädje, och han bad om ursäkt för sitt misstag och för. Sedan, från och med den dagen, blev vårt äktenskap starkare än tidigare, allt tack vare Dr. OGBOKO. han är så mäktig och jag bestämde mig för att dela min berättelse online att Dr. OGBOKO är en riktig och kraftfull trollkarl till vilken jag alltid kommer att be om att leva länge för att hjälpa mina barn i tider av problem om du är här och du behöver ditt ex tillbaka eller din man har flyttat in hos en annan kvinna, gråter inte längre, vänd dig till den här kraftfulla mannen och fråga
  nedan - hans kontaktuppgifter ...
  E-post: spellcasterogboko@gmail.com

  SvaraRadera
 32. behöver du ett lån? Maila oss remy.credit111@gmail.com
  Maila oss remy.credit111@gmail.com
  Hej Hur mår du idag?? Behöver du ett brådskande lån nu inom de närmaste 6 - 12timmarna nu utan stress eller fördröjning REMY. CREDIT är här för att lösa alla dina problem idag ger vi ut lån på 2% ränta maila oss nu för dina brådskande lån
  Maila oss vi har ett lån till dig via e-post nu {remy.credit111@gmail.com}
  Maila oss remy.credit111@gmail.com
  Vi har ett lån till dig
  VI HAR SNABBA LÅN TILL DIG ALLA BELOPP DU BEHÖVER vi erbjuder alla typer av lån kom och få ditt lån hos oss inom 6 till 12 timmar lån finns på ditt bakkonto

  REMY.INC

  SvaraRadera
 33. Besök Dr Isikolos webbplats och läs mer om hans fantastiska andliga och kärleksförtrollningar (https://isikolotemple.com)
  Hej allihopa. Jag heter Shernet stan. Jag är här för att tacka den fantastiska Dr Isikolo för att han fixade mina äktenskapliga problem. Mitt äktenskap kraschade på grund av oändliga problem och svårigheter jag hade med min man. Han gick därifrån utan att se tillbaka och jag var ensam i så många månader. Hans familj ingrep och fortfarande ingenting förändrades. Jag förstördes känslomässigt och tappade hoppet om att hitta kärleken igen eftersom han var allt i en man jag någonsin velat ha. Precis som så många andra lärde jag känna DR ISIKOLO när jag började söka hjälp. Vi diskuterade mina problem länge och han försäkrade mig om att få den lösning jag behövde. Jag hade inget val än att följa hans rutiner och han dröjde inte med något. Han gjorde ett kärleksåterföreningsband för mig och min man och kärleken och lyckan vi delade återställdes och han nådde mig exakt efter 48 timmar som DR ISIKOLO lovade. Han är verkligen en underbar hjälpare och han är pålitlig. om du har några problem, bara sms:a honom via WhatsApp +2348133261196 eller maila honom via: isikolosolutionhome@gmail.com

  SvaraRadera
 34. MITT ÄKTENSKAP FUNGERADE IGEN MED HJÄLP AV DR ISIKOLO SOM ÄR DEN ÄRLIGA STAVNINGSSATSER DU KAN HITTA
  Jag är Helena Oscar. Mitt hem har varit fyllt av oändliga problem och misär som ledde till skilsmässan som jag aldrig ville ha med min man. Allt kraschade och vi gick skilda vägar. Jag försökte gå vidare men det var så svårt för mig eftersom jag fortfarande älskade min man och min dotter har alltid gråtit efter att ha fått tillbaka sin pappa. Jag hade inget val snarare än att söka hjälp, vilket ledde till att jag kontaktade DR ISIKOLO efter att ha sett så många bra kommentarer om hans arbete. Han försäkrade mig om att försona mig och min man med hans försoningsbesvär, vilket han gjorde. Jag är glad över att kunna berätta för er alla att kärleken och lyckan har återställts och vi blev tillsammans igen och jag tror att det är för alltid för oss och allt tack vare DR ISIKOLO för att han gjorde så mycket för att rädda min familj. Han är aldrig för upptagen för att hjälpa någon. Så kontakta honom nu om du också behöver hjälp. mejla honom nu via: isikolosolutionhome@gmail.com eller bara sms:a honom via WhatsApp/Telegram: +2348133261196

  SvaraRadera
 35. Behöver du ett akut lån? Vi ger ut privatlån? Företagslån? Bostadslån? Lantbrukslån? Utbildningslån? Debet konsolideringslån? Lastbilslån? Billån? Hotelllån? Refinansiera lån? och fler skollån? Startlån? .Vi erbjuder till 2% ränta! Kontakta oss via: richardcosmos5@gmail.com

  låneerbjudande

  SvaraRadera
 36. Hej, jag är en privat långivare som erbjuder lån under 2 %. Inom affärsområdet ger ofro lån på 5 000 till 500 000 euro. För mer information skriv till mig privat. Kontakta mig på e-post (everydayloanfirm345@gmail.com)

  SvaraRadera
 37. Jag är nöjd med hur jag litade på att Dr Sunny skulle få tillbaka min exman efter nästan ett års separation. Innan jag träffade Dr Sunny sökte jag på många webbplatser och letade efter sätt att få tillbaka min ex man efter att han ville skilja sig från mig utan någon anledning. Jag var förkrossad men Dr Sunny gav mig hopp och försäkran om att han kommer tillbaka till mig. Efter att ha gjort försoningsbesvärjelsen ringde min man efter två dagar och bad att få komma tillbaka hem till mig och våra fyra barn. Dagen efter kom han hem och jag var väldigt glad över att få träffa honom igen. Jag använder den här resursen för att uppskatta Dr Sunny för vad han har gjort för mig och även för att hjälpa så många andra människor. Jag lämnar hans kontakt så att du kan kontakta honom om du har liknande problem. Whatsapp +2348082943805  eller e-post: drsunnydsolution1@gmail.com)

  SvaraRadera
 38. Hallå,

  Vi är certifierade att erbjuda följande typer av lån eller vilken typ av finansiering som helst: Privatlån? Företagslån? Skuldkonsolideringslån? Förbättra ditt hem? Investeringslån? Tillgängliga krediter? Personliga lån? Kommersiella lån? Kombilån? Konsolideringslån? Om du är intresserad, kontakta oss: (richardcosmos5@gmail.com)

  Akut låneerbjudande.

  SvaraRadera
 39. SLUTA GRÅT OCH SÖK EFTER KÄRLEK STAVNINGAR ONLINE SÖK INTE MER EFTER DIN LÖSNING, ÅTERSTÄLL DITT ÄKTENSKAP OCH RELATION NU MED HJÄLP AV DR WALE

  Allt började i maj förra året när min man besökte Schweiz för ett program som varade i två månader, när min man kom hem märkte jag några förändringar i hans karaktär mot mig och barnen, allt jag gör för att göra honom glad blir han irriterad och tjatar slumpmässigt, lämnar hemmet och kommer tillbaka sent, förr söker han efter en kallelse ensam till Schweiz igen, vilket jag gav med tanke på att det skulle göra honom lycklig men till min största förvåning visste jag aldrig att det var slutet på vårt äktenskap om inte DR WALE Äktenskapsräddare, Med vänliga hälsningar, jag var så förkrossad när min man sedan sju år lämnade mig och flyttade till Schweiz för att vara med en annan kvinna. Smärtorna var bara för mycket för mig att bära att jag inte bara orkade längre. Så jag var tvungen att kontakta internet för att få hjälp tills jag fick reda på att DR WALE var den verkliga affären.. Jag hade provat allt jag visste, och med dina besvärjelser, välsignelser och extraordinära magiska krafter gjorde du allt arbetet för mig, vilket du har garanterat mig positivt resultat inom en vecka, min före detta make kom tillbaka till mig och han var ångerfull för allt han har gjort. Och nu är mitt liv balanserat och jag är lycklig igen. Allt tack vare dig sir du kontaktar honom via WhatsApp: +2347054019402 ELLER E-post: drwalespellhome@gmail.com

  SvaraRadera