lördag 18 januari 2020

Kort om det nya året samt några läsarfrågor

Nu är vi snart färdiga med januari månad och inte en snöflinga i sikte. Själv tycker jag bara det är skönt att slippa det vita eländet och längtar till sommar och bad. Den Lilla Snålgrisen tycker dock att snö är kul, speciellt att bygga stora snögubbar och åka pulka utför en hög backe.

I vår värld har det inte hänt speciellt mycket nu under det nya året. Vi drabbades alla av en eländig förkylning och under ca en vecka var vi alla hemma på ett eller annat sätt för att återhämta oss. Tack och lov slapp vi tyngre medikamenter i form av penicillin utan det var "Mormors Dunderkur" med honung och ingefära som gällde. 

På aktiefronten är allting som det ska vara, dvs gröna siffror. Vi har gjort en del mindre inköp i bolag som:
 • Axa
 • HiQ International
 • Macerich
 • Tanger Outlets
 • Resurs Holding

Vi köper lite då och då, och gärna när ett bolag tappar >3% på en dag, vilket var fallet för båda Axa och Resurs Holding. Dessa två bolag tror vi mycket på och Resurs Holding känns undervärderad med ett P/E < 10. Det är ett problem när det finns så många bra bolag att investera i, men samtidigt begränsat med kapital. Jag får motvilligt erkänna  att vi har norpat aningen på vår kredit, och ligger i skrivande stund på 5,5% belåning. Detta är såklart ingen större fara, men man vill ju spara lite krut till en större nedgång. Dessvärre verkar börsen bara tuffa på utan större motgångar, inte ens den iranske generalens "bilolycka" med efterföljande raketattack från Iran mot amerikanska baser samt ett av iranskt luftvärn nedskjutet civilt flygplan räckte för att få börsen att grina illa. Det är inte ofta det trillar in post i Snålgrisarnas elektroniska brevlåda, men då och då är det folk som hör av sig med diverse frågor och funderingar, jag tänkte härmed svara på några frågor som kanske är av allmänt intresse:

Fråga från Mammon_32: Hur ofta får man tillbaka källskatt från Avanza från utländska innehav?

Svar: Tack för din fråga! Det tar ca 3 år för Avanza att få tillbaka och betala ut utländsk källskatt. Snålgrisarna har idag ca 30000 kr i en utestående fordran gällande just källskatt. I år, 2020 ska vi få tillbaka ca 6000 kr, det är summan av den källskatt som vi betalade under 2017. Avanza betalar ut källskatten under slutet av Januari.

Fråga från Stefan: Du har en ganska hög direktavkastning i portföljen jämfört med flera andra bloggare som har mest utdelningshöjare med ganska låg DA. Varför gör ni så?

Svar: Tack Stefan för din fråga! Vi lägger flera timmar varje månad på att läsa artiklar och analyser från olika källor, t.ex. Seeking Alpha, där folk som är experter på både REITs och BDCs gör sitt bästa för att hitta värde i nedtryckta bolag som av olika skäl har hög DA. Då och då snubblar man över något intressant prospekt som vi tycker kan vara värt att satsa en slant i. Senast valde vi Macerich, som är ett bolag som äger och hyr ut fastigheter, främst köpcentrum, och som är väldigt nedtryckt av den globala epidemi som var svept över köpcenter i allmänhet. Många analytiker anser att detta bolaget mer eller mindre var svepts med av det allmänna tycket att köpcenter-reits är något man ska akta sig för. Visst, de har en ganska hög utdelningsandel, men samtidigt flera stora omstruktureringar på gång gällande köpcenter som ska lanseras under Q1 2020, vilket de flesta tror kan öka deras kassaflöde ganska rejält. Deras fastighetsportfölj består av en hel del s.k. "A-class malls", alltså köpcenter i fina välbesökta områden. Man ska med detta sagt aldrig köpa ett bolag endast baserat på vilken DA bolaget har. Man måste förstå varför ett bolag har den DA det har, samt om man tycker risken med detta är acceptabel. Eftersom vi är utdelningsinvesterare som söker kassaflöden, kommer vi inte att investera i (förvisso väldigt fina) bolag med låg eller ingen DA.

Fråga från Myntverket82: Varför satsar ni inte på att ha samarbeten med olika företag? Andra bloggare tjänar ju mycket pengar på detta.

Svar: Tack för frågan! Svaret är ganska enkelt. Genom att gå in i ett samarbete med ett annat företag förbinder jag mig att göra något mot att jag får betalt för detta. Till exempel förväntas jag skriva artiklar om deras tjänster eller på annat sätt göra positiv reklam. Då detta kan te sig som en lockande extrainkomst går den emot allt vad att känna sig "fri" betyder. Bloggen blir därmed som ett jobb, där jag förväntas skriva artiklar för att få betalt, annars avbryts samarbetet. Både jag och Fru Snålgris har redan heltidsarbeten och är inte i behov av ytterligare kneg. Jag tycker också att annonser på bloggar förfular och förstör helhetsintrycket, och vill skona mina läsare från detta. Den dagen vi säger upp oss från våra jobb vill jag fortsätta med bloggen som den är idag, en källa till förströelse och information, helt utan något tvång, och där jag skriver endast när lusten faller på istället för när någon annan kräver detta.

Sista frågan kommer från Sara: Jag tycker det är svårt att komma igång att spara och har löst om robotrådgivare som Lysa och Avanza Auto. Vad tycker ni om dom?

Svar: Hej Sara och tack för din fråga! Jag tycker att s.k. "robotrådgivare", alltså programvara som finns hos t.ex. Avanza som föreslår ett antal produkter baserat på vad du svarar kring tidshorisont, riskvillighet etc är extremt överskattade. Jag förstår inte den hybris som finns för produkter som t.ex Lysa, som var och varannan bloggare höjer till skyarna. Anledningen är att jag föredrar att hålla saker och ting enkelt, samt att inte ge bort mina pengar till mellanhänder i onödan. För vårat långsiktiga barnsparande har jag helt enkelt satt upp ett automatiskt månadssparande hos Avanza där vi sparar i billiga indexfonder såsom Avanza Zero, Global, Emerging Markets samt en del Spiltan Aktiefond Investmentbolag. Detta tog mig ca 10 minuter att göra och krävde ingen form av rådgivning eller månadsvisa kostnader. Vill jag minska risken kan man ju vara lite flott och köpa en billig räntefond samt att vikta om portföljen en gång om året om något innehav har vuxit sig större än tänkt. Detta är verkligen ingen raketvetenskap och varje tänkande individ är helt kapabla till detta själv. De flesta av oss sätter upp sparande för lång sikt, antingen till vår pension eller till våra barn. För kortare sikt är det enklast att använda ett högräntekonto eller madrassen. Finns det någon läsare som kan upplysa mig om varför vi behöver produkter som Avanza Auto eller Lysa är jag väldigt tacksam. För mig känns det bara som att dessa produkter är tänkta att fylla deras skapares fickor. Sen låter såklart "robotrådgivning" väldigt coolt, och det ger såklart en känsla av lugn och fröjd att en robot gör jobbet. Tänk då efter lite vad du egentligen får för de avgifter du betalar...

Det var allt för denna gången. Alla är välkomna att höra av sig med frågor, vi besvarar dem antingen direkt via mail eller här på bloggen.

19 kommentarer:

 1. Jag väljer Lysa för att jag helt enkelt inte kan låta bli att skruva på min setup. Naturligtvis ta Lysa betalt i form av 0,24% i avgift varje år. Är man lika disciplinerade som du och fru snålgris är så behöver man ingen fondrobot. Det jag vill åt med Lysa, speciellt med lite ränta är att när börsen går bra så hamnar aktiedelen i övervikt och den autobalanserar genom sälja aktier (sälj dyrt) och köper ränta. När börsen krashar, så blir räntedelen högre och därför då säljs räntepapprena och man köper aktier billigt. Då uppnår man det som småspararna är sämst på, sälja dyrt och köpa billigt.

  Robotrådgivning ger jag inte mycket för. Inte heller AI, då det egentligen är bara ett frågeformulär man fyller i. Jag är endast efter autobalanseringen och att man håller risken mer eller mindre konstant. Köper man endast en global fond och glömmer sen. Då behöver du varken autobalansering eller fondrobot. Köper du olika aktiefonder och de utvecklas olika, så förändras även viktningen om man inte pallar att balansera om manuellt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej prius och tack för komentar!

   Nja jag vet inte om vi är speciellt diciplinerade utan detta med att balansera om portföljen känns nog mer som överkurs, men det tar mig ca 20 minuter en gång om året. Detta värderar jag högre än att behöva betala dessa 0,24%.

   Intressant att den säljer när det är dyrt och köper när det är billigt. Går det att se hur bra algoritmerna har lyckats med detta historiskt? Normalt sett är det omöjligt att förutse börsen, även om det går att göra ett hyfsat försök med teknisk analys. Ofta vet man ju inte att börsen "kraschar" förrän det är ett faktum och då är det för sent att göra något av det. Fråga vår gode vän Kavastu som lade sig likvid i början av 2019 då hans analyser förutspådde en börskrasch, där missade han en uppgång på närmare 30%...

   Radera
 2. "där vi sparar i billiga indexfonder såsom Avanza Auto, ..." antar att du menar Avanza ZERO här?

  Jag sparar ungefär 5% i Lysa som komplement, där får jag tag i fonder som jag inte får tag i annars. Tycker robotar är bra på så vis att du inte behöver tänka alls, tror det passar majoriteten av oss. Lysa har jag också tänkt använda lite som ett projekt, skulle det visa sig att mitt eget sparande avkastar bättre än Lysa på 5 års sikt (december 2024) så kommer jag sluta med det. Om inte så kan jag tänka mig att föra över allt till Lysa. Verkar vara smidigt också som ekonomiskt fri, att den automatiskt säljer dyra andelar och för över önskad summa till din bank.

  Mer passivt än så som ekonomiskt fri går inte känns det som. Även med utdelningsaktier måste man hålla lite koll för att få ett jämnt flöde över månaderna, och med Avanza måste du själv sälja av andelar och sedan föra över pengarna till din bank.

  Sedan kanske aktier är ens intresse även som ekonomiskt fri, och då ska man ju värna om detta :-)

  /Arbetsplanen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan Arbetsplanen och tack för din kommentar!

   Ja det är Zero vi menar, har korrigerat det lilla tryckfelet :)

   Ja som du säger är det ju bekvämt att inte behöva tänka själv. Det viktigaste är väl att gemene man förstår vad man får för pengarna man ger bort till tredje part. Att städa är enkelt men orkar man inte detta går det ju bra att leja bort tjänsten. Att sätta upp ett barnspar på Avanza är busenkelt, och med ett fåtal fonder får du en oerhörd spridning av risk i tusentals bolag. De flesta av oss behöver inte mer än så.

   Det ska som sagt bli intressant att se hur en "robotportfölj" hanterar kommande börsnedgångar, och huruvida den står sig mot en manuellt uppsatt portfölj.

   Helt rätt utdelningsaktier är verkligen inte för vem som helst och kräver både kunskap och tid.

   Radera
 3. Jag erbjuder personliga, affärs- och fastighetsprogram och mitt huvudsakliga fokus är att hjälpa kunder att säkra det kapital de behöver för sina projekt med lågt intresse. Lånebelopp från 2000 USD med gynnsamma villkor och amorteringsscheman upp till 20 år. Jag gillar att arbeta med: Multifamily, lager, hotell, resorts, köpcentrum, detaljhandel, kontor, industriell, blandad användning, filmproduktion, grön energi, förnybar energi, guldgruvor, flygplatser, assistansbostäder, cannabis, speciella situationer, fixa & Flip och utrustningsfinansiering. Mina program möjliggör omedelbara lånebeslut "utan att göra en kreditkontroll". Kontakta vår mail pennymarkloanservices@gmail.com för mer information

  SvaraRadera
 4. När jag hittade Dr. Ogume som bor i Turkiet var jag i desperat behov av att föra tillbaka min exälskare. Han lämnade mig för en annan kvinna. Det hände så snabbt och jag hade inget att säga i situationen alls. Han dumpade mig bara efter 3 år utan förklaring. Jag kontaktar Dr. Ogume genom hans kontakt och han berättade för mig vad jag behöver göra innan han kan hjälpa mig och jag gjorde vad han berättade för mig, efter att jag gav vad han ville, han kastade en kärlek för att hjälpa oss att komma ihop igen. Strax efter att han gjorde sin förtrollning började min pojkvän smsar igen och kände mig hemsk för det han gjorde mig igenom. Han sa att jag var den viktigaste personen i hans liv och det vet han nu. Vi flyttade in tillsammans och han var mer öppen för mig än tidigare och han började spendera mer tid med mig än tidigare. Ända sedan Dr Ogume hjälpte mig är min partner väldigt stabil, trogen och närmare mig än tidigare. Jag rekommenderar starkt Dr. Ogume till alla som behöver hjälp. E-post: ogumenspellcaster@gmail.com. du kan kontakta honom för något av följande problem:

  SvaraRadera
 5. Livet kan vara knepigt och tro mig, livet har spelat många knep på mig, jag tror aldrig på voodoo eller stavningskastningar även om jag har läst några böcker om dem. En speciell man som heter Dr Ajayi bevisar för mig att voodoo / spell-casting är verkligt och existerar. Jag heter Sarah och jag är 45 år med tre barn och en kärleksfull man som make. i 8 goda månader var jag i ett deprimerat tillstånd eftersom min man vaknade en viss morgon och lämnade huset med några av sina kläder utan någon förklaring, jag väntade på att han skulle komma hem den dagen men han var inte någonstans att hitta, jag ringde och sa att han inte längre var intresserad av vårt äktenskap igen eller barnen, detta förde kylda på min hud och jag var i chock eftersom jag inte kan komma ihåg att vi hade några problem, jag fick senare reda på att han var med en annan kvinna, alla samtal och ansträngningar för att få honom att komma hem igen var ett misslyckande, han uppträder som om han aldrig har känt mig förut. Jag läste en artikel på en webbplats när jag såg ett vittnesbörd om en kvinna som hävdar att Dr Ajayi hjälpte henne att lösa sina familjeproblem och hon tappade hans kontakt. Jag valde kontakten och meddelade stavmästaren Dr Ajayi, jag förklarade mina problem för honom, han sa att jag inte borde oroa mig för att allt kommer att gå bra. Jag tvivlar på det men bestämde mig för att ge det ett skott. Jag fick höra vissa saker att göra som jag gjorde, vet du att 3 dagar efter trollformningen på en morgon hörde jag en bank på dörren, det var min man som stod utanför, han sa att han inte visste vad han gjorde och kan inte ens komma ihåg hur lång tid har varit ute i huset, jag är väldigt glad att få min man tillbaka och alla tack för Dr Ajayi, stava caster, sedan jag kontaktar honom, har mitt liv gått smidigt och jag vill ha folk där ute går igenom mitt tidigare villkor för att få en snabb hjälp och det är därför jag delar mitt vittnesbörd. Så om du går igenom någon form av livssvårigheter, kontakta Dr Ajayi via e-post: drajayi1990@gmail.com eller Whatsapp: +2347084887094 och du är glad att du gjorde det.

  SvaraRadera
 6. Hej vänner, jag talar uppriktigt ... det kräver hårt arbete, engagemang och engagemang för att göra ett framgångsrikt äktenskapsförhållande varaktigt under en livstid, här är mina sanna levande vittnesbörd om gudomliga bevis till god magisk kärlek spell lösning jag fick från Dr.oduduwa (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) kärleksläkardoktorn, som hjälpte mig att återställa mitt äktenskap från separationen för några dagar sedan. Mitt namn är Jehona Bekteshi från Stockholm. Efter så mycket kärlek i relation med min make i mer än fyra års äktenskap slutade han mig och han tappade mitt hjärta. Jag gjorde allt för att få honom tillbaka, jag har kontaktkommunikation med några andra spellcaster online men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, jag frågade honom med allt jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog för mig att jag föredrar att kontakta en riktig stavmästare som kunde hjälpa mig att kasta en magisk kärlekskarm för att föra min man hem, men jag är den typ som aldrig tänkt på magisk charm kunde Hjälp, jag hade inget annat val än att prova, jag skickar ett meddelande till Dr.oduduwa e-postadress jag kopierade från en vänner bloggsida postade stavkrasch och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar som min ex make man kommer att återvända till mig innan tre dagar är förbi, Dr.Oduduwa hjälpa mig kastade förtrollningen magiska kärlek spell med användning av foton bild och namn jag skickade till honom och förvånansvärt under den andra dagen, det var runt 04:00. Min ex man ringde mig på mobiltelefon för att be om ursäkt för mig, jag blev så förvånad, jag svarade samtal och allt han sa var att han var så ledsen för allt gjort fel för att skada mig att han var mycket ångerfull och omvände sig, nu vill han ha mig att återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom vilket var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon vet att jag har ett förhållande problem, jag skulle vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med en snabb, snabb lösning för att få tillbaka min kärleksman hem, allt mitt problem är över.
  Alla som går igenom relationskris eller svårigheter måste skicka meddelande till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat kärlekskrisen som följer; ...
  Kärlek magiska trollformler ring för att hitta sann kärlek
  magisk kärlek återvända stava böner för att föra tillbaka ex kärlekspartner
  Skilsmässor (talisman ring för kärlek dominans och kärlek kraft)
  Anslutning till nya find love trollformler
  Örter och rötter botar mot cancer / HIV-stavning.
  Uppdelningsförhållanden Staver
  Att föra tillbaka en tidigare älskande pojkvän med ljusstake bön
  Du vill bli befordrad på kontoret / Lottery spell magisk ring
  Du måste tillfredsställa din fru på sexbädden (älskar superkraft)
  Dr.Oduduwa kärlek stavning incantation bön är praktisk och du kan förstå varje steg för att få kärlek spell fungera. det finns inga avgifter i samband med böner om du har problem för en hållbar lösning, skicka ett meddelande till honom via; dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera
 7. Hej vänner, det här är mitt vittnesbörd. vi är gifta i 5 år och tillsammans i 9 år. vi var separerade i 4 månader. Han vill ut och är inte villig att rädda vårt äktenskap. Vi har varit ett fantastiskt par (åtminstone trodde jag detta) och argumenterar sällan. Månader innan han lämnade hemmet var han så inaktiv och sov mycket. Jag insåg att han hade en känslomässig affär med någon och han bekräftade att han var lockad av henne. Sedan sa han att han inte är kär i mig längre och inte kan leva med mig. Jag tigger, grät och så vidare i månader. Jag behövde hjälp så mycket och jag vill att min man ska återvända till mig. Jag surfade på internet när jag såg ett vittnesbörd om damen om hur Dr Ajayi, den stora stava caster som hjälpte till att bota fibroid och hon kunde få ett eget barn som i vända återställd fred i hemmet. hon tappar hans kontakt och jag kopierade det, till att börja med var jag skeptisk när det gäller att kontakta men jag behöver verkligen en varaktig lösning på mitt problem så jag skickar ett meddelande till honom om han förklarade min situation. Han sa att jag skulle vara säker på att min man kommer tillbaka till mig om jag skulle göra som han instruerade, jag gjorde allt han berättade för mig att göra och på den fjärde dagen fick jag en ursäktande text från honom som säger att han inte vet vad som kom över honom, den kvällen kom han hem igen och bad för alla hans felaktigheter och sedan dess har vår kärlek och äktenskap varit starkare. Jag vill tacka den stora stavspelaren Dr Ajayai för hans bra jobb och för att göra sig glad igen i livet. Om du upplever samma äktenskapliga problem eller om du har andra problem som trycker på dig, kontakta Dr Ajayi idag via e-post: Drajayi1990@gmail.com eller Whatsapp-nummer: +2347084887094. Han kan utföra alla slags förtrollningar du kan tänka på, jag är ett levande vittnesbörd.

  SvaraRadera
 8. Jag är Antonio Laura från Stockholm, jag tror att vittnesbörd är ett verkligt liv som bevisar mäktiga goda verk i verkligheten som gör människor lyckliga och finner fred i äktenskapsförhållanden som jag har hittat samma i mitt äktenskap, idag är jag väldigt glad att dela mitt vittnesmål här ute för att alla ska kunna läsa och också lära sig att dra nytta av det. Jag läste ett vittnesbörd från blogginlägg från olika människor över hela världen och pratade bra om mannen Dr.Oduduwa Love-spell caster, jag tappade hoppet på spellcasters på grund av mina tidigare erfarenheter, jag kontaktade kommunikation från andra stav-casters. Jag älskade stava charm tidigare för att föra tillbaka min ex man hem men fungerade inte bra, förrän för några dagar sedan gav jag Dr.Oduduwa det sista försöket att föra tillbaka min kärleksman tillbaka till mig, jag meddelar Dr.Oduduwa på hans personliga e-post för att lösa min äktenskapskris.
  Jag älskar min man så mycket, jag vill ha honom tillbaka till mig och våra två barn. Jag vill att mina barn ska växa upp med sin pappa och vara lyckliga som en familj.
  Jag skickar e-postmeddelande till Oduduwa-adress, några ögonblick senare fick jag svar från dr.oduduwa, jag var så glad eftersom e-postmeddelandet var giltigt.
   Jag förklarade alla mina relationsproblem till Dr.Oduduwa, jag ber om hans hjälp för att föra tillbaka min kärleksman man hem och återvända kärlek och förtroende.
  Dr.Oduduwa gav mig sitt arbete 100% löfte mig med försäkringsgaranti resultat efter att ha lanserat magiska kärleksförtryck för att få tillbaka min kärleksman Antionio hem, sa han att mitt fall är lätt för honom att lösa. han förklarade alla Love-spell-processerna och rutinerna för mig och han berättade om materialen att köpa för att stämma lunchen inkantationsbön,
  Jag följde noggrant alla instruktioner. Så tidigt på morgonen, det är nästa dag efter Oduduwa lunch Kärleks-magi-förtrollning för min räkning, min ex man taht har inte ringt mig på över två månader, ringde mig nästa dag, på morgonen ringer min mobiltelefon med ett okänt nummer, så jag tog upp samtalet och se, åh jag var så förvånad i mer än 2 månader nu har jag inte fått textmeddelanden, inga samtal och inget mail skickat till mig. Wow jag är väldigt glad idag, plötsligt precis som Oduduwa lovade mig. Jag är överväldigad av glädje och glädje i mitt hjärta som delar detta vittnesmål här i dag, min kärleksman Antonio på väg tillbaka hem för att träffa mig dagen efter,
  Jag använder detta medium för att säga ett stort tack till den stora mannen Dr.Oduduwa som utan detta inte skulle ha varit möjligt.
  Alla som läser denna artikel här ute genom äktenskapskris, och för dem som delar hemliga tårar av hjärtsvängningar, idag är alla dina problem över, bara ett enkelt e-postmeddelande till den stora Dr.Oduduwa Love Spell Temple i dag (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)
  Mina böner är att vi alla förtjänar att vara lyckliga i vår kärleksförhållande och äktenskap, oavsett vad som händer i våra äktenskap, vi bör alltid försöka göra rätt sak och uppskatta det vi har. kämpa för att ditt äktenskap ska fungera med alla nödvändiga medel och tillgänglig hjälp finns här för dig nu.
  Jag har denna kraftfulla avsikt att dela detta fantastiska vittnesmål här ute kommer det att motivera att hjälpa så många unga eller gamla par att lösa sina äktenskapsproblem.
  När två människor verkligen bryr sig om varandra, kommer de alltid att leta efter ett sätt att få det att fungera, oavsett hur hårt och svårt sättet att lösa problemet är att söka lycka är den verkliga kärnan i existensen.
  Jag vet att Dr.Oduduwa kan vara till god hjälp för dig idag, kontakta hans personliga adress via: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera
 9. Jag läste några vittnesbörd om en kärleksstava av Dr Isikolo om hur han har hjälpt många människor att få tillbaka sina exälskare inom 48 timmar. Med vänlig hälsning tänkte jag bara om det var verkligt och om den här mannen verkligen kunde hjälpa till att få tillbaka min älskare som jag älskar så mycket. Jag bestämde mig för att kontakta honom eftersom jag älskar min pojkvän väldigt mycket och vi har varit isär i ett par månader, jag saknade verkligen så mycket, jag har försökt alla andra sätt att få honom tillbaka men kunde inte. Jag kontaktade Dr Isikolo och han berättade för mig att mitt ex kommer tillbaka till mig under de kommande 48 timmarna, Dr Isikolo släppte honom för att veta hur mycket jag älskade och ville ha honom. Och öppnade ögonen för att föreställa sig hur mycket vi har delat tillsammans. Mitt ex är nu tillbaka till mig igen. Som jag skriver detta vittnesbörd just nu är jag den lyckligaste tjejen på jorden och jag och min pojkvän lever ett lyckligt liv och vår kärlek är nu starkare än hur det var till och med före vår bryt upp. Allt tack till Dr Isikolot för det överdrivna arbete som han har gjort för mig genom att hjälpa mig att komma tillbaka med min ex pojkvän. Jag skulle vilja släppa Dr Isikolo postadress och hoppas att du ser detta vittnesbörd och kontakta honom om du har en älskare som du verkligen vill ha så illa tillbaka, Hans mail: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också Whatsapp honom på +2348133261196.

  SvaraRadera
 10. Min ex och jag slogs upp för 1 år och 2 månader sedan och jag var sex månader gravid. Vi båda älskar varandra och det var en chock för mig och det bröt verkligen mitt hjärta. Jag försökte ringa honom och båda hans linjer kopplades bort. Jag försökte nå honom på sociala nätverk men han raderade mig från dem. Jag försökte nå hans föräldrar och de sa till mig att deras son sa att han inte älskar mig och inte vill se mig och att de inte vet vad som är fel. Jag grät och grät varje dag för jag älskade honom väldigt mycket. Tills jag födde och barnet var ett år gammalt kunde jag inte få min kärlek tillbaka. Återigen var jag förvirrad. Jag vet inte vad jag ska göra och jag tappade också jobbet och jag har inga pengar att ta hand om barnet. Jag var olycklig i livet så jag grät till min syster och berättade för henne mitt problem och sa att hon visste om en kraftfull stavhjul som hjälpte henne när hon inte kunde bli gravid. Jag kontaktade honom via e-post och han sa att han skulle hjälpa mig och berättade för mig att en kvinna kastade en besvärjelse på min man och sa att han skulle hjälpa mig att bryta stava så min man kommer tillbaka till mig och blir min för alltid. Det var en stor överraskning för mig att allt det han sa kom till. Min man kom tillbaka till mig omedelbart och sa att jag skulle förlåta honom. Jag skickar ett mycket stort tack till den här kraftfulla och riktiga stavskäraren. Jag ber för honom att leva länge och göra mer av hans underbara arbete. Om du har någon form av problem som stör dig i livet måste du kontakta den här kraftfulla stavskäraren! Han kan hjälpa dig. Han kommer inte att göra dig besviken, jag ger dig 100% garanti för att han hjälper dig. Här är hans kontakt: Skicka e-post till honom på: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också Whatsapp honom på +2348133261196.

  SvaraRadera
 11. Det är fantastiskt och fantastiskt att DR ISIKOLO tog tillbaka min man till mig. Jag heter Maria Leonardo. Att få min man tillbaka är vad jag minst förväntade mig och aldrig kunde föreställa mig. Jag och min man har varit gift i fem år och vi har levt lyckligt men plötsligt ändrade han sig helt och vände mig från mig men jag visste aldrig vad som hände, och jag försökte fråga honom men han vägrade att berätta för mig vad problemet är, och när tiden gick han sökte en skilsmässa. Jag var så orolig och förvirrad. Under min sökning efter en utväg berättade en vän till mig som hade liknande problem om en stor stavagare som heter DR ISIKOLO som hjälpte henne med sin situation. Jag brukar aldrig tro på trollspel i hela mitt liv för jag trodde aldrig att det skulle fungera men jag försökte ge den här mannen en chans och till min största överraskning fick DR ISIKOLO mig ett positivt resultat och han kunde få min man tillbaka till mig. Efter att stavspelaren gjorde sitt arbete upptäckte jag strax efter 48 timmar att min man blev så kär i mig till skillnad från tidigare. Det här trollspel är inte hjärntvätt men han öppnade ögonen för att se hur mycket jag älskar och behövde honom. Nu är jag en glad kvinna igen och jag vet inte hur jag ska tacka DR ISIKOLO så jag använder denna möjlighet för att berätta för alla som har liknande problem att besöka honom på isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också Whatsapp honom på +2348133261196

  SvaraRadera
 12. Hej allihopa. Jag såg kommentarer från människor som redan fick sitt lån från CHRISTY WALTON FINANCE och sedan bestämde jag mig för att ansöka under deras rekommendationer och för bara några timmar sedan bekräftade jag på mitt eget personliga bankkonto ett totalt belopp på $ 30 000 som jag begärde. Det här är verkligen en fantastisk nyhet och jag råder alla som behöver riktigt lån att ansöka via sin e-post (christywalton355@gmail.com) Jag är glad nu när jag har fått det lån jag begärde#

  SvaraRadera
 13. Jag känner mig så glad idag eftersom jag är en del av dem som gläds över allt på grund av den hjälp DR ISIKOLO har gett mig för att jag fick tillbaka min man. Jag har varit gift i 6 år och det har varit så fruktansvärt eftersom min man var otrogen mot mig och sökte skilsmässa. Men när jag stötte på glädjefyllda vittnesbörd om DR ISIKOLO på internet postat av flera personer. Så jag bestämde mig för att kontakta honom och jag förklarade min situation för honom och sedan söka hans hjälp men till min största förvåning sa han till mig att han kommer att hjälpa mig med mitt ärende för det finns inga problem utan en lösning. han berättade vad jag skulle göra och jag arbetade för mig och min man återvände till mig efter 2 dagar som han lovade och kärleken och lyckan återställdes. Jag kommer att fortsätta att vittna på internet eftersom DR ISIKOLO verkligen är en hjälpare som Gud har skickat för att hjälpa oss alla. Varför inte kontakta DR ISIKOLO nu om du står inför några utmaningar i ditt relationsliv. Du kan kontakta hans e -postadress: isikolosolutionhome@gmail.com eller hans WhatsApp på: +2348133261196.

  SvaraRadera
 14. Det är så ofta; du är kär i någon och vill att de ska lägga märke till dig ... eller så går du igenom ett svårt "uppbrott" och vill att han eller hon ska komma tillbaka ... eller så är du ensam och letar efter någon speciell eller läkare sa att du kan inte bli gravid och du vill bli gravid eller letar du efter tvillingar. Allt beror på vad du vill. Om du är ensam och vill hitta ny kärlek finns det en trollformel för dig. bara kontakta Dr Jasper i Gmail, hon är bäst: doctorjaspermagic@gmail.com, eller kontakta henne på WhatsApp: +2349150316084

  SvaraRadera
 15. hej alla i den här bloggen, jag vill tacka Dr jasper doctorjaspermagic@gmail.com den fantastiska trollformleren som hjälpte mig att få tillbaka mitt ex efter att jag blivit lurad av fyra trollformler som påstår sig vara äkta och äkta, jag kontaktade denna fantastiska trollformel på När jag tappade hoppet om att jag inte kunde få tillbaka min man gjorde jag precis som den här mannen bad mig göra och till min stora förvåning händer allt på det sätt som den här fantastiska trollkarlen sa till mig att det kommer att hända. min man som inte har ringt mig den senaste månaden ringde mig precis efter att Dr Jasper Malo förtrollade honom, och jag är verkligen förvånad över att det fortfarande finns bra trollformler som Dr Jasper Malo som är så kraftfulla. Jag är verkligen glad idag över att se min man tillbaka till mig och till och med älskar mig mer än någonsin innan jag träffade honom. Jag kommer inte att förlåta mig själv om jag lämnar den här bloggen utan att tappa e-postadressen till denna fantastiska trollkarl för er som kan behöva hans hjälp att kontakta honom. så här är e-postadressen för denna fantastiska besvärjelse: doctorjaspermagic@gmail.com kontakta henne nu och alla dina problem kommer att vara borta för alltid

  SvaraRadera
 16. Min man lämnade mig och min son och återvände aldrig förrän DR ISIKOLO ingrep. Min berättelse skiljer sig inte från andra som har tagit sig tid att dela information om honom till världen. Jag hade äktenskapsproblem med min man som fick honom att lämna mig och reste till en annan stad. Vid något tillfälle var jag deprimerad och fick hjälp från ingenstans tills jag kom i kontakt med Dr Isikolo som hjälpte mig. Han återställde kärleken och kontakten mellan mig och min partner och jag fick tillbaka honom efter 2 dagar som han lovade. Precis som alla andra som pratar om honom är jag här för att berätta gott om honom och tacka honom för att han återigen skänkte glädje i mitt liv. Han kommer inte att misslyckas om du ger honom ett försök att hjälpa dig också. Sms:a honom bara via WhatsApp: +2348133261196 eller maila honom via: isikolosolutionhome@gmail.com

  SvaraRadera
 17. Hej alla, jag heter Klaudia Kusa. Under ganska lång tid bodde min man i en annan lägenhet på grund av arbetspress och vi var väldigt lyckliga tillsammans trots att han höll sig ifrån oss i några månader. Föga visste jag att en kollega från jobbet redan hade en affär med honom som fick min man att lämna in en skilsmässa mot mig från ingenstans. Jag visste att något var fel eftersom vi aldrig behövde bråka eller bråka så mycket för att få honom att lämna. Jag var traumatiserad och jag söker hjälp för att ta itu med situationen som ledde mig till DR ISIKOLO från beröm som folk gav honom på nätet. Vi diskuterade länge och han berättade allt jag behövde veta om vad som hände och processen för att åtgärda problemen. Han uppfyllde sina löften och fick min man tillbaka till mig och skilsmässaprocessen avbröts. Nu är min man tillbaka hem till oss och vi är lyckliga tillsammans. Det är verkligen fantastiskt hur människor verkligen kan hjälpa andra människor när de är i nöd. Han kan hjälpa dig också. Sms:a honom bara via WhatsApp +2348133261196 eller maila honom via: isikolosolutionhome@gmail.com

  SvaraRadera