söndag 6 mars 2022

Månadsrapport Februari 2022

 Idag har det varit strålande solsken, och vi fortsätter att jobba med vårat garage, som förhoppningsvis snart kan vara färdigt för att målas. Detta projekt har kantats av en hel del mer strul än vad vi är vana vid, först var det ett ytligt berg som var tvunget att knackas bort för att kunna gjuta plattan, sen har det strulat sig med snickarfirman som skulle hjälpa till, de hade vi bokat i för 6 månader sen, men nu ville de helt enkelt inte vara med längre, trots att vi hade en överenskommelse på mail (dock inget ABS-kontrakt). Heder och samvete är tydligen ingenting för folk idag, jag gav dem ändå väldigt mycket spelrum, då jag föreslog att ni kan få komma precis när ni vill och resa takstolarna, lägga spont och takpannor. De svarade bara syrligt "vi har ingen möjlighet att hjälpa dig med detta". 

Sen upphörde all kommunikation och de har inte gått att få tag i på telefon. Jag har sett deras bilar lite här och var, så de har inte gått i konkurs i alla fall. Nåväl, det är ju tur att det finns Facebook och möjlighet att lämna recensioner på internet idag (t.ex. på Google), ni kan lita på att jag har gjort livet lite jobbigare för detta lokala företag genom att skriva från mitt hjärta exakt vad jag tycker om sådant beteende. Det är extra tråkigt att det är ett företag som är omtyckt här på bygden, vilket gör deras agerande ännu mera märkligt.

Hur har det då gått för vår ekonomi denna månad? Den har ju varit ganska omtumlande med nytt krig i Europa, lagom när OS är slut och Covid-19 har dämpat sig. På det stora hela ganska bra:

Inkomster och utgifter

Våra inkomster ser ut som följande:

Nettoinkomster; 36494 kr. (Aningen mindre än vanligt pga varsin sjukvecka för mig och min fru)

Övriga inkomster: 3784 kr (barnbidrag, lite föräldrapenning och två karensersättningar)

Utdelningar: 13945 kr

Solproduktion: 420 kr (Det tar sig)

Utgifter

Vi har haft lite högre utgifter än vanligt, då det har behövts köpas in en del kläder, lite saker till trädgården och annat som vi har avvaktat med. Det enda som hamnade under budget var matkostnaderna.

Mat: 2870 kr

Kläder: 950 kr

Bostad: 6945 kr

Försäkringar: 936 kr

Övrigt: 5086 kr

Transport: 1030 kr

Dessa utgifter kan summeras till 17828 kr, helt okej för en familj med bil, villa och barn.

Pengamaskinen 

Hur har det då gått för pengamaskinen under dessa omtumlande tider? Upp och ner, och det med besked, är nog det rätta svaret.


Vi ligger ändå värdemässigt långt före diverse kända index, för helåret ligger vår portfölj endast -1,5% även m det har gått katastrofalt dåligt för vissa bolag under senaste tiden, t.ex.

  • Resurs Holding
  • Fortum (-38% YTD)
  • AXA
  • SEB

Dessa bolag verkar vara extra känsliga för störningarna i Ukraina, och folk säljer sina aktier och springer motsatta hållet. Själv ligger jag i vassen och lurpassar, och gör mitt bästa för att undvika eventuella fallande knivar. Har dock lyft in ett nytt innehav, det riktigt trevliga bolaget 3M som nu kan köpas med 4% i direktavkastning. VI har även sålt större delen av vårat innehav i Akelius D, och hämtat hem en vinst på ca 25000 kr (tack för tipset Petrusko)

Utdelningsmässigt är både Januari och Februari två tråkiga månader, dock har det ramlat in en del slantar och fyllt på krigskassan.


Man får påminna sig om att detta är pengar det också, även om det blir riktigt trevligt under vårmånaderna, då blir det en riktig utdelnings-tsunami. Merparten av våra innehav har höjt sina utdelningar för detta året, det är i princip bara Resurs Holding som verkar leverera mindre än vad de brukar göra (även om det var väldigt otydligt vad de menade på stämman). Återinvesterade utdelningar är riktigt kraftfullt och vi köper i ur och skur varje månad för att på så sätt komma närmre vårat mål om 25000 kr/månad i utdelningar.

Hur går det för dej under denna skakiga början på 2022? Har du lyckats göra några riktiga superfynd likt under våren 2020?

Slava Ukraini!

2 kommentarer:

  1. Hej, allihop,
    Jag är en privat långivare, jag erbjuder lån till 2% detta är ett legitimt företag med ära och skillnad vi är redo att hjälpa dig i alla ekonomiska problem som du är erbjuder vi alla typer av lån så om du är intresserad av detta låneerbjudande vänligen kontakta oss på vår e-post: (christywalton355@gmail.com) Ange även följande detaljer så att vi kan fortsätta med lånet omedelbart.

    Namn:
    Belopp som behövs:
    Varaktighet:
    Land:
    Syftet med lånet:
    Månadsinkomst:
    Telefonnummer:
    Kontakta oss med ovanstående uppgifter på vår e-post: christywalton355@gmail.com
    Hälsningar till er alla.

    SvaraRadera
  2. hej alla, jag är här för att dela ett litet vittnesbörd. Jag heter Shira elijah, jag är 40 år gammal, jag gifte mig vid 31, har bara ett barn och levde lycklig i alla sina dagar. Efter ett års äktenskap har min man blivit så konstig och jag förstår inte riktigt vad som händer, han har packat hemifrån till en annan kvinna, jag älskar honom så mycket att jag aldrig drömmer om att förlora honom, jag gör mitt bästa för att se till att man kommer tillbaka till mig, men utan hjälp, gråtande och gråtande och ber om hjälp, jag pratade om det med hans familj men fick inget svar. Så min bästa vän Anna Johansson lovade att hjälpa mig. Hon berättade för mig om en man som heter Dr Alaba, berättade att han är en väldigt stor man och en riktig man som man kan lita på och som inte har något att göra med kärleksfrågor som han inte kan lösa och hon berättade för mig hur han har hjälpt otaliga människor att återuppbygga sin relation. Jag var verkligen övertygad, jag kontaktade snabbt hans e-postadress, dralaba3000@gmail.com eller hans WhatsApp / viber med det numret +1(425) 477-2744. Jag förklarar alla mina problem för honom, han sa till mig att jag inte behöver oroa mig för att alla mina problem kommer att lösas omedelbart. Han berättade för mig vad jag skulle göra för att få tillbaka min man, och jag sa det, han sa att efter 3 dagar skulle min man komma tillbaka och börja tigga, och det hände verkligen som han sa, jag blev väldigt förvånad, det är så otroligt. Härligheten av vår relation med Gud är nu mycket nära och vi lever båda lyckliga i alla våra dagar. Om du stöter på ett liknande problem, kontakta honom omedelbart och lös problemet en gång för alla. Jag är också ett levande vittne

    SvaraRadera