fredag 26 maj 2017

Månadens portföljkrattande

Likväl som att en odling med äppelträd eller vad man nu tycker om att odla behöver ansas, besprutas, skördas och tas om hand behöver även en utdelningsportfölj en smula kärlek då och då.Denna månaden har det blivit en del inköp av nya bolag, samt har jag även tagit farväl av några gamla innehav. Låt oss se vad som har hänt:

Köp av 200 st Capacent Holding
Trots att detta konsultbolag numera kämpar i motvind med ett högt antal föräldraledigt har jag fortsatt tro på att de kan vända vindarna till hösten, som brukar vara konsulternas storhetstid. Förvärvet på Island hoppas jag också ska ta fart och börja generera inkomster. Den som lever får se...

Köp av 80 st Senior Housing Properties Trust.
Ytterligare en REIT har fått komma in i Snålgrisarnas stia. Inte mycket att säga om detta företag, började börshandlas 1999, har 434 fastigheter i 42 stater. Fastigheterna varierar mellan "medical office", skilled nursing", "wellness" och "senior living". En lukrativ bransch i USA, verkar det som. Befolkningen blir ju äldre och äldre, och behoveet av denna typ av fastigheter bara ökar och ökar.

Köp av 660 Prospect Capital
Ett investmentbolag som satsar på "middle market", dvs små och medelstora företag. Detta är en vild chansning då yielden är galna 12,2% för närvarande. Min investeringsstrategi är att blanda trygga lågutdelande bolag med de som ligger i spannet 8-12%. Fördelen med detta bolag är att de delar ut månadsvis, och denna investering kommer att stärka kassan med en dryg femhundring varje månad.

Köp av 35 st Southern Co
Ett amerikanskt energibolag kan aldrig vara fel. Detta trygga, småtråkiga bolag delar ut drygt 4% och platsar i de trygga innehaven som yieldar 1-4%. Kommer investera lite mer i detta bolag framöver.

Köp av 500 st SdipTech Pref
Snubblade över denna pref i ett blogginlägg av Magnus Hernhag, och efter en intressant läsning av hans analys slog jag till. Yieldar drygt 7,7% och kursen stod vid inköp till precis vid tröskeln för den lägsta inlösenskursen på 105 kr. Vad som är extra intressant med detta bolag är att det delar ut kvartalsvis under mina svagaste utdelningsmånader; Mars, Juni, Sept och Dec. En tusenlapp extra under dessa månader kommer dessa 500 aktier att generera, vilket är väldigt välkommet.

Ovan inköp har finansierats av en smärre plundring av krigskassan, samt månadens sparslant på 25000 kr och dryga 20000 kr i utdelningar Utöver detta har jag sagt adjö till hela innehavet av banken Wells Fargo, samt även 180 st Nordea-aktier. Dessa båda sälj genererade ca 35000 kr som fick fortsätta jobba på andra ställen. :)


Herr Snålgris har varit ovanligt aktiv både med aktierna och med trädgården. Träd har fällts, uteplatsen har expanderats och en kortare resa till ett nordiskt grannland har bokats. Det märks att det är vår... energin sprudlar.

Handlar du mer under våren?

4 kommentarer:

 1. Shopping spree! Du viktar tungt i USA just nu? Det har ju gått ner lite från toppen i våras, kanske dags att vikta upp igen. OHI t.ex. har ju dykt 10% sen toppen 21 april.

  Kul förresten med ännu en som kör "full disclosure" med sina innehav och belopp!

  /Maxa Allt

  /Maxa Allt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej maxa allt, tack för kommentaren.
   Nja, det råkade bli en hel del USA just nu, har investerat ganska hårt i svenska aktier från början, det blev lite mer USA denna månaden. Har ingen egentlig strategi kring geografisk spridning, mer än att jag vill ha lite av varje.

   Ja för att det ska bli en intressant blogg tycker jag att det är ett måste med transparens kring siffror.

   Radera
 2. Tror Hernhag har en poäng där med SdipTech. Volatis pref har handlats upp ordentligt i samband med noteringen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Krösus!

   Ja jag uppfattade det som om risken i bolaget har minskat rejält sen man gjorde sig av med medicintekniken. Den är väl preffar generellt sett att föredra jämfört med stamaktier om man ser på risken i bolaget. Dock tycker jag denna aktie slickar inlösenkurs lite väl nära, så det blir inga nya inköp på ett tag, kanske om den går ner till typ 95-100. Ibland får man chansa, hela Snålgrisarnas portfölj är mer eller mindre en massa chansingar :)

   Radera