tisdag 30 maj 2017

Månadsrapport Maj

Då var det dags igen, Maj månad är strax över och en summering stundar. Denna månad har bjudit på många trevligheter, bl.a. en spa-upplevelse med bad och god mat och riktigt varmt väder. En ny mobiltelefon har inköpts (via jobbet) och den kommer dessvärre att medföra ett löneavdrag nästa månad då företaget inte ersätter hela beloppet. Vill man ha mobiltelefoner som har bra prestanda, bra skärm och en bra kamera, ja då kostar det en del. Snålgris som man är passade man på att köpa då CDON hade 20% rabatt via nån kampanj. Så, hur gick det då?


Inkomster
Vi har haft en bra månad inkomstmässigt då vi båda två har kunnat jobba utan att behöva vabba eller sjukskriva oss själva. Jag hade någon dag där jag var krasslig, men det brukar jag lösa antingen genom att jobba hemma, eller att ta ut en semesterdag. Karensdagen sätter mig back med 2000 kr brutto, vilket man inte skojar bort hur som helst. Fru Snålgris höjde som bekant sin lön via lönesamtal med 1500 kr brutto, vilket kom med på denna månadens lön, och dessutom hade hon jobbat under vad arbetsgivaren kallar "storhelg" vilket i sin tur gav några extra kronor i lön. Jag själv hade lite övertid som gav några tusingar extra, samt min fantastiska löneförhöjning på 900 kr gav några hundralappar extra när Maggan tagit sitt. Jaja, man får väl vara nöjd med det lilla, många bäckar små heter det ju.

Utdelningarna denna månad var riktigt fina och gav drygt 20000 kr som jag redan har satt sprätt på. Här får slantarna ingen vila utan sätts i arbete direkt. Övriga inkomster består av barnbidraget, att vi har sålt några saker på shpock (loppis-app) och en facebook-grupp för köp och sälj samt överskjutande föräldrapenning från förra månaden då jag tog en fredag +lördag + söndag ledig. Jag har börjat plocka ut föräldrapenningen även på helgen då vi annars kommer att förlora dagar som vi inte hinner ta ut tills dess att Lilla Snålgris fyller 3 år. Tar man föräldrapenning på fredag eller måndag får man enligt gällande regelverk även ta ut för lördag och söndag.

Löner: 54 502 kr
Övriga inkomster: 6 240 kr
Utdelningar: 20 278 kr
Totalt: 81 020 kr

Utgifter
Denna månadens utgifter var något högre än vanligt. Det har blivit några fler uteluncher, vår gamla bil har fått sig en omgång på verkstaden. Det är dock inga större utsvävningar att orda om. Spa-besöket kunde man betala genom fyra räntefria avbetalningar utan extra avgifter, vilket gav en bättre spridning av utgiften.

Mat: 4122 kr (4000 kr)
Kläder: 0 kr (500 kr)
Bostad: 3944 kr (4252 kr)
Övrigt: 3814 kr (3703 kr)
Transport: 4717 kr (1459 kr)
Totala utgifter:  16 597 kr

Detta innebär att vi gick över budgeten med 19%. Det blir tyvärr så vissa månader när det kommer stora klumputgifter, som bilservice, resor och liknande. Sparkvoten för månaden hamnade likväl på mer än väl godkända 76 %.

Portföljens utveckling
Börsen har ju tuffat på bra senaste tiden, det är ju inte utan att man tar sig för pannan och undrar hur länge detta race kan fortsätta. Nåväl, det viktigaste är ju att man har en strategi för sina investeringar, och Snålgrisarna investerar periodiskt både i upp- och nedgång. Dock sparar jag undan några tusenlappar varje månad till en "krigskassa" med syfte att göra lite inköp vid eventuella nedgångar. Under maj månad har totala portföljvärdet ökat med 2,24 %vilket är helt okej.

Utdelningar och sparande
Följande utdelningar har trillat in under månaden, det tackar vi för. Pengamaskinen har jobbat för högtryck, men nu är det slut på det roliga. Nästkommande månader blir betydligt magrare.När det gäller sparandet är det inga förändringar där. 26700 kr har förts över automatiskt till Avanza-kontot och är redan investerat i nya friska aktier som redan nästa månad börjar spotta utdelningar.

Var maj en bra månad för dig?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar