fredag 2 juni 2017

Statistik åhej

Herr Snålgris har alltid varit intresserad av statistik, att kunna följa upp vad man har gjort och kunna dra slutsatser och ändra sina val och sin strategi utefter vad statistiken säger. Kursen Matematisk Statistik 5p som lästes på mitt alma mater någonstans i Svea Rike för ganska många år sedan var även den väldigt trevlig om jag minns rätt. Bättre än att bygga vektorer med tejp och pennor i alla fall, vilket var de redskap vi fick ha med oss på tentan när vi läste Linjär Algebra.Denna blogg gjorde sitt första intrång på Internet 2017-01-31 och under den tiden har jag inte över huvud taget tänkt på att titta lite på den finfina statistik som Blogger har samlat in åt mig. Jag skriver främst för att jag tycker det är roligt (har några noveller i bagaget men de ska vi tala tyst om hehe) och för att få någon sorts dagbok över vägen till ekonomisk frihet. Även för att det är kul att vara med i en gemenskap där man både kan ge och få. Dock får man antagligen ta statistiken med en nypa salt då många inlägg kan läsas genom att man går in på startsidan utan att behöva klicka sig in på ett specifikt inlägg.

För de som är intresserade kommer jag nu att presentera den statistik som Blogger har ackumulerat till dags datum:

Antal sidvyer
Idag: 287 st
Igår: 650 st
Senaste månaden: 7101 st
Totalt: 34621 st

Ja vad ska man dra för slutsats utav detta? Även om det inte är så många som kommenterar så kommer det faktiskt besökare, vissa är väl bottar medans andra är riktiga människor. Keep e'm coming...

Länkande källor
1) www.kronantillmiljonen.se
2) krosussork.blogspot.se
3) ekonomiskfrihet.blogspot.se

Här får jag lyfta på hatten och tacka bloggrannarna Kronan, Den Ettrige Sorken och Herr CM för vänligheten att länka till Snålgrisarnas lilla blogg. Det är alltid trevligt med fler besökare.

Mest intressanta inlägg
1) Månadens portföljkrattande (265 sidvisningar)
2) Månadsrapport Maj (155 st)
3) Byta bank: Del 1 (115 st)

Det är trevligt att så många tycker om när Herr Snålgris gör affärer, och det är lite otippat att ett gammalt inlägg om att byta bank hamnade så högt upp på listan. Eller så otippat är det kanske inte, många bloggar skriver ju om detta utmärkta sätt att spara tusenlappar, och då kanske någon har tyckt det är intressant att läsa om hur en riktigt Snålgris går till väga... :) Svårt att dra någon slutsats om vad läsarna gillar att läsa, det är blandad kompott här verkligen.

Vad finns då att hitta i bottenskrapet? Här kan vi dessvärre hitta sidan om våra Mål för 2017 som bara 26 personer har tyckt varit intressanta att läsa om via klick på länk. Likaså skrev jag ett inlägg som döptes till "Snömos" som handlade om ett antal anekdoter från när Herr Snålgris hade varit nerbäddad i sängen några dagar och tittat på film, Lyxfällan och hört om alldeles för mycket politik. Uppenbarligen var detta ingen höjdare då endast 13 personer har klickat sig in på det, men det kommer inte att hindra undertecknad från att även i fortsättningen sprida lite ris och ros om surt och sött i vardagen. Det blir så tråkigt att bara göra månadsrapporter och köp/säljinlägg.

Nu när Herr Snålgris har insupit all denna statistik, kommer då någonting att ändras? Förmodligen inte, alla verkar vara intresserade av lite av varje, spartips, aktiehandel, flummigt filosoferande och så vidare, och det är precis vad denna bloggen ursprungligen var tänkt att innehålla. Så vi kör helt enkelt på med oförminskad styrka.

Tusen tack till alla läsare som tittar in hit! Skriv gärna en rad om vad ni önskar läsa mer/mindre om som en kommentar eller via epost. Önskar er alla en trevlig helg!


12 kommentarer:

 1. Tack för en bra blogg! Lite tänk kring småbarns livet hade varit kul att läsa om! Hur prioriterar ni mat/blöjor/aktiviteter m.m. Samt hur ser era planer ut att lära lilla snålgrisen pengars värde? Något som tyvärr jag & min man misslyckats med att lära våra 8 & 9 åriga barn😔 Har du tips till oss hur vi får dem att få ett ekonomiskt tänk?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jessica!
   Kul att du kikar in och kommenterar! Ja, detta med småbarn och pengar är ett intressant ämne. JAg har i diverse inlägg skrivit lite om hur vi ser på detta med mat och leksaker/prylar, något givetvis Lilla Snålgrisen omfattas av. Vi köper t.ex. nästan aldrig överprissatta plastleksaker utan det som vi har i det ganska välfyllda lekrummet är gåvor, loppisfynd eller sånt som köpts på blocket eller via köp/sälj facebookgrupper. Finns mycket fyndande att göra där. Leksaker i allmänhet tycker vi är av dålig kvalitet (plast) och sjukt dyrt.

   Hmm, att läsa sig om pengars värde görs nog bäst genom att
   1) Ge en stadig veckopeng och inte detaljstyra vad den gå till

   2) Inte skjuta till extra pengar när veckopengen är bortslösad på något strunt. Våga ta eventuella konflikter, även om det blir mycket surande i början. Ge istället tips och tankar kring hur de ska kunna tjäna några extra kronor. Se upp med att gå i fällan att de ska ha betalt för vad de än gör där hemma, att hjälpa till med disk och att städa är självklarheter som inte ska belönas extra. Kanske blir ett större inlägg om mina tankar kring detta.

   Radera
  2. Tack för ditt svar! Får hoppas det kan bli små ekonomer av dom!

   Radera
 2. Roligt att ha dig med på resan. Kommer kolla över dina inlägg framöver. Tack för en fin blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Ja det är kul att du tittar in och kommenterar, följer din blogg också!

   Radera
 3. Det var så lite :) Läser din blogg oftast dagligen så den är helt klart värd att stå med på min lista.

  Ha det riktigt bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kronan! Det är roligt att höra! Ska fortsätta skriva läsvärda inlägg!

   Radera
 4. Jo det händer flera gånger i veckan att jag tittar till din blogg. Men skit i statistiken, du ska vara den du är, det är det som gör dig unik och ibland riktigt läsvärd!
  Keep up the good work!

  // Procentpanik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Procentpanik!
   Alltid lika trevligt när du tittar in och kommenterar! Jag håller med dig, statistiken är bara siffror och inget jag bryr mig om när jag skriver. Kommer jag på något jag vill skriva om, så får det bli så... :)

   Radera
 5. Mycket trevlig blogg som jag följer noga, självklart finns det en länk från min blogg till din dessutom :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Framtida Rikedom!
   Vad kul att du följer bloggen. Tack för att du länkar och trevligt att du tittar in!

   Radera
 6. Tack vare Direct Access Online Services för att hjälpa mig med ett lån på 200 000 euro för att starta mitt företag inom 24 timmar om du är intresserad av att få ett lån med snabb kontakt kontakta Direct Access Online Services på: {Jackcooperservices@gmail.com}

  Urgent lån erbjudande.

  SvaraRadera