torsdag 28 mars 2019

Utdelningar Mars 2019

Normalt sett brukar jag här skriva någonting om vädret, men efter de senaste turerna kring Swedbank och SEB finns det bara en prognos, och det är massivt lågtryck med inslag av jordbävning, åska och tsunami. När man trodde att allting var lyft till ytan i och med förra veckans intervjuer och avslöjanden får nu lagens lång arm för sig att göra en razzia på Swedbanks kontor i Solna. Detta får såklart aktien att störtdyka till nya lägstanivåer som är en bra bit under vad Herr Snålgris köpte för några år sedan. I skrivande stund ligger vi ca 30% back i aktien, vilket motsvarar ca 34000 kr. I förrgår överförde jag våra 26000 kr i normalt månadssparande och dessa raderades effektivt ut inom loppet av några timmar, lagom till efter jag hade tittat färdigt på senaste UG och druckit upp mitt kaffe. Det går snabbt i hockey, har någon visst sagt.
Vad kommer då Herr Snålgris att göra i denna situation? Absolut ingenting. Inte sälja och inte köpa mer. Det finns såklart en risk att banken kommer att simma med ett värde runt hundralappen under lång tid framöver, men allt hänger nu på vad amerikanarna kommer fram till, och hur allvarligt de ser på det som UG grävde fram. Detta kommer nog att avslöjas allt eftersom under de kommande månaderna. Det finns absolut hopp för banken, men nu gäller det att byta strategi illa kvickt för att rädda det som räddas kan, innan Sverige framstår som en modern bananrepublik där diverse skumraskfigurer enkelt kan tvätta pengar under näsan på sovande revisorer och handlingsförlamade tillsynsmyndigheter (läs: FI).

Allt är dock inte nattsvart på himlen, trots att pengamaskinens värde har sjunkit som en sten de senaste dagarna. Utdelningarna fortsätter att trilla in likt ett skvalande vårregn. Under mars månad har följande bolag valt att öppna sin börs och strössla lite kontanter över Snålgrisarna:


Som ni ser har vi håvat in ca 14000 kr denna månad via aktieutdelningar. Det är dock inte kul att pissa i motvind, vilket vi har gjort de senaste dagarna. Det som trillar in via utdelningar har mångdubbelt försvunnit i dalande aktiekurser. Dock är det viktigt att hava förtröstan, då bankerna fortfarande är pengamaskiner av rang, även om gigantiska böter från ett eller annat håll kan sänka utdelningen något enstaka år. Då och då dyker det upp s.k. "svarta svanar" som kan vara allt ifrån en nyckfull regim som skramlar med vapen, till korruptionsanklagelser likt de som nu uppdagats kring Swedbank.

Hur gör du med dina bankaktier? 

24 kommentarer:

 1. Här var det minus 25% på Swedbank innehavet! Dja vad säger man..? Hoppas det fina vädret fortsätter! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan investeralitemera och tack för kommentar!
   Ja här skiner solen trots allt! För några dagar sen närmade vi oss 2300000-strecket, nu är ni närmre 220000-strecket, trots utdelningar och 26000 kr i månadsinsättningar. Haha, så kan det gå. Det hjälper ju inte att våra största innehav handlas ex utd.

   Radera
 2. Ligger cirka 30 % minus jag med. Imorgon tror jag det blir åka av när utdelningen är avknoppad. Köpte dock lite mer strax innan handelsstoppet. Man lever bara en gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan dentystainvesteraren och tack för kommentar! Ja det är märkligt att hela denna soppan avslöjades så nära stämma och aktieutdelning, känns nästan planerat. Ja för den med starkt hjärta kan det vara rea. Vi är ganska tunga i Swedbank redan och kommer avvakta tills vi ser slutet på detta. Hade det varit någon allmän finanskris hade jag sett annorlunda på rean, men nu är det händelser som man inte kan bortse ifrån...

   Radera
 3. Jag sitter rätt tungt i bank jag med och kommer att sitta kvar. Hade planer idag på att köpa lite till men handelsstoppet slog till och sen bestämde jag mig för att strunta i att öka. Får se om det trots allt bör köpas in en post under morgondagen som väl innebär att den faller ca 15 kr/st (x dag).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kalkyl och tack för kommentar!
   Ja här är vi också ganska tunga på finans-sidan. Betvivlar inte deras förmåga att tjäna pengar men de måste f-n se till att hålla sig borta från dessa typer av affärer. Men det är väl svensk naivitet i ett nötskal när inte ens FI eller revisorer upptäcker något skumt.

   Radera
 4. Hej Snålgrisen!
  Sitter också med en del Swedbank. ca 30% back också.
  Jag köpte några aktier nu och kommer köpa med framöver.
  Detta är verkligen inte bra för banken, men jag tror de styr upp skutan. Kickar dem som felat och blir starkare i framtiden.

  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan Pappa betalar? och tack för kommentaren!

   Ja det ska till mycket för att de ska konka, dock är jag rädd att det kan ta väldigt lång tid innan kursen närmar sig 200-strecket igen. Titta bara på Danske Bank...
   Vad detta innebär för nästa års utdelningar vågar jag inte tänka på.

   Radera
  2. Det kan nog ta tid, men jag har tiden på min sida :)

   Utdelningen beror säkert mycket på vilket bötesbelopp det blir frågan om. Jag tror helt klart att det blir en väldigt stor sänkning av utdelningen.

   Radera
 5. Det gäller att ha tålamod när det kommer motgångar. Jag tänker bara på min egen H&M investering. Även om bolag kommer tillbaka tids nog kan det ta sin tid. Därför är det så viktigt med tålamod och att ha is i magen när man har pengar på börsen. Förr eller senare kommer någon kris och då gäller det att inte sälja i panik. Helst ska man vara kall och köpa när det känns som tyngst. Jag tror Swedbank klarar sig skapligt på sikt. Blir troligtvis lite böter, en del kunder som byter bank och förtroendet lär vara borta för ett tag framöver. Men likt de andra storbankerna kommer de troligtvis tjäna ganska bra med pengar även i framtiden.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 6. Hej vänner, jag är Antonio Laura från Heidelberg, jag är en sjuksköterska som arbetar på Capio Saint Görans sjukhus-Sverige. För några dagar sedan läste jag online-postad kommentar på en relationsrådgivningsblogg. en kvinna från München-Italiensk baserad journalist avslöjar hur hon permanent Cured Weak Erection & Quick Ejaculation inom tre veckor efter att hans fru lämnade honom på grund av sjukdomen medan hon fortfarande läste sin historia sa hon ... mannen som hjälpte henne att uppnå allt detta heter Överstepräst Oduduwa tar tillbaka sin exkvinna efter separation. Jag har tur att kopiera Dr.Oduduwa personlig kontaktadress för att kommunicera med honom personligt för hjälp (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
  Jag kommunicerar med samma präst Oduduwa på grund av mina utmaningar i äktenskapslivet behöver hjälp mirakulöst.
  För sju månader sedan såg min man Anderson rakt mot mitt ansikte och sa att det var mellan oss att vi var färdiga med vårt äktenskap, han tog bort min son Felix och reser vårt land för att bo i Spanien, sedan dess har jag försökt att ringa och skicka meddelanden till honom via telefoner, sociala medier och e-post men helt blockerade min linje från att nå honom, jag var så frustrerad och behövde hjälp att åtminstone prata med vår son Felix, jag läste att be om ursäkt även när vi båda vet att han har felit mig, han tog min son bort från mig i över 7 månader inga ord inget brev. denna situation dödade mig varje dag jag var deprimerad och jag behövde desperat akut hjälp och lösning för att lösa detta problem så jag kontaktar e-postadressen till Dr.Oduduwa som jag tror att han bara kan hoppas
  för att hjälpa mig att ta tillbaka min make hemma med min son tillbaka. DrOduduwa försäkra mig om att han kan hjälpa mig med att ta honom hem, jag lyda och följa hans instruktioner steg för steg, 2 dagar Efter att Droduduwa hade lunchat en Magic Love-stavning på min vägnar i sitt tempel ringde min man Anslund mig på mobiltelefon för att be om ursäkt, han var ledsen för allt han gjorde för att skada mina känslor och han återvänder hem till mig med son Felix, jag är så glad idag att jag har återställt min familj och min man och jag älskar varandra mer än någonsin tidigare nu. Tack vare Dr.Oduduwa kärleksspell för att få tillbaka min mans hem. Jag och min kärlekspartner är alltid tacksamma för Oduduwa-biståndet.
  Jag lovar att dela mitt goda vittnesbörd om att berätta om världen om Droduduwa förmåga att återställa äktenskapet tillbaka till livet, jag insåg att det skulle vara bra att dela ut här som jag vet att det kommer att inspirera andra också som jag finner i mig nyligen, Jag är medveten om att det fungerar för mig, min man återvänder hemma inom sju dagar älskar stavningsproceduren.
  Oduduwa har en lösning för att lösa följande kärleksproblem
  * Love Spells Win-Back Ex älskare
  * Framgång och främjande magisk stavning
  * Lycklig charm - BUSINESS STAR
  * avdelningar - SKYDD HÖG
  * förbannelseupplösning, andlig rensning från ond ande.
  * Traditionella rötter och örter för att bota sjukdom, Cure to Cancer Disease, Cure HIV
  * Fruktbarhet magi - FRUITS OF WOMEN har barn.
  * Dekretiserande magi, SPEL LOTTERI & VINSPEL SPEL
  här kan du skicka meddelande till Oduduwa för att hjälpa dig direkt lösning inom 42 timmar
  Oduduwa personlig e-postadress (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  SvaraRadera
 7. Jag bevittnade omedelbart resultat inom tre dagar efter att ha kontaktat kommunikationen med Dr.Oduduwas Love-spell caster för att få tillbaka min ex pojkvän efter 3 månader vi har bott iväg, jag är glad att rapportera att min man och jag är tillbaka på spår kom tillbaka till mig med mer kärlek och förtroende.
  Min djupa tacksamhet går till Dr.Oduduwa lunchade en magisk kärleksspell på min vägnar i hans tempel. Det var efter tre dagar min ex ringde mig på telefonsamtal för att be om ursäkt och be om förlåtelse, jag fick ett telefonsamtal från Anderson min man idag, han kommer hem, jag är väldigt glad eftersom det här är det bästa som någonsin hänt mig det här år. Jag rekommenderar starkt samma DrOduduwa till alla som läser detta sanna livsförklaring, om du söker återförening med familj, kärleksspell för att få tillbaka ex-älskare, kärleksspell för att bygga förtroende och matighet i ett förhållande och också sex äktenskapsrådgivande böner för att återställa brutna hem.
  Oduduwa kontakt: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera
 8. Hej !
  Letar du efter ett lån för att starta om din verksamhet eller för ett projekt, eller att köpa en lägenhet, men banken ställer villkor som du inte kan respektera? Inga fler bekymmer, jag är en person och jag beviljar lån upp till 100.000.000 KR till alla personer som kan respektera mina villkor och att återbetala mig. Räntan är 3% per år. Eller behöver du pengar av andra skäl? Vänligen kontakta mig bara via e-post eller whatsapp för mer information.

  E-post: simondurochefort@gmail.com
  Whatsapp: +33 7 56 94 93 46

  SvaraRadera
 9. Äntligen har min lycka återställts av en man som heter Dr Akobe ,, Jag är Shole Kakhaz, jag vill att alla på den här webbplatsen / forumet för att gå med mig tacka det här DR Akobe för vad han just gjorde för mig och min familj, jag hade varit gift till min man i 5 år bodde vi lyckligt tillsammans i år och inte förrän han reste till Italien för en affärsresa där han träffade den här prostituerade som heksade honom att hata mig och barnen och älska henne bara så när min man kom tillbaka från resan sa han att han inte vill se mig och mina barn igen så han körde oss ur huset och han skulle nu till Italien för att se den andra kvinnan. så jag och mina barn var nu så frustrerade och jag bodde bara med min mamma och jag var inte behandlande bra för att min mamma blev gift med en annan man när min pappa död så mannen som hon blev gift med behandlade inte jag och min barn bra så jag var så förvirrad och jag letade efter ett sätt att få min man tillbaka till mig och mina barn så en dag som jag surfar på min dator såg jag ett vittnesbörd om detta MAN DR Dr.Akobe (akobemagicspell @ gmail. com) delas på internet av en dam och det imponerar på mig också så jag tycker också om att prova först var en rädd när jag tänker på vad jag och mina barn passerar så jag kontaktar honom och han berättade för mig att stanna lugn i bara två dagar att min man ska återställas till mig och till min bästa överraskning fick jag ett samtal från min man på den andra dagen frågar efter barnen och jag ringde Dr Akobe och han sa att dina problem har löst mitt barn så det här var hur jag får min familj tillbaka efter en lång stress att bromsa upp av en ond dam så med all denna hjälp från D R Akobe av (akobemagicspell@gmail.com) Jag vill att du alla på detta forum ska gå med mig för att säga ett stort tack till DR.Akobe och jag kommer också att rådgöra för någon i sådana eller liknande problem eller någon form av problem bör också kontakta honom för hjälp via hans personliga email (akobemagicspell@gmail.com) eller hans whatsapp nummer +19725819702
  Det här är en del av lösningen som han kan
  1. Stava för förtroende (människor kommer att lita på och tro dig alltid)
  2. Återställ hälsa för de sjuka
  2. Ta tillbaka ex kärlek
  3. Stoppa någon från att störa din relation.
  4. Ge medicin för stark och långvarig erektion
  5. Snabbt äktenskapsförslag
  6. Rengör all luck och återställ din lycka till
  7. Du vill bli älskad av alla i din familj.
  8. Behöver ett bra betalande jobb inom ditt område av specialisering.
  9. Rengör dig själv från varje ond spell
  10. du vill ha snabba pengar, rikedom, rikedom och berömmelse.
  kontakta honom nu via (akobemagicspell@gmail.com) eller hans whatsapp nummer +19725819702
  snälla kan du kopiera och skicka detta fantastiska vittnesbörd på andra forum / sajt så folk kommer att veta att det finns en bra lösning för alla slags familjeuppsägelse eller skilsmässa.

  SvaraRadera
 10. Njut av krediten, det snabba lånet, garanterat på 72 timmar och fortsätt välja ditt nya livsprojekt. Vi erbjuder lån till alla seriösa personer i behov: offentliga och privata företag med en räntesats om 3%. Våra överföringar är försäkrade av banken för transaktionssäkerhet. Tack för att du kontaktade oss för mer information.

  E-post ( georges.matvinc@gmail.com )

  WhastApp: +33 756924191

  SvaraRadera
 11. Vänligen läs och kontakta även Dr Isikolo om du behöver en kraftfull kärleksförtrollning för att fixa ditt trasiga förhållande.
  Jag fick en skilsmässa från min man när jag var sex månader gravid med mitt andra barn. Vi hade kranglat och grälat oavbrutet sedan dagen som vårt första barn blev undfanget, ingen kärlek eller förtroende från honom längre så han skilde sig från mig. Och alla dessa whiles, jag har försökt alla olika sätt att få honom tillbaka, jag har också provat några olika trollspelare här i mitt hemland, men ingen av dem kunde föra Andro tillbaka till mig. Det var bara Dr Isikolo som garanterade mig ett brådskande 48 timmars stavspel, och han försäkrar mig att min man kommer att vara med igen. Jag skriver för att ge mitt tack och djupa tacksamhet till dig för att ha hållit dina löften och för att använda din begåvade och stora krafter för att föra honom hem. Jag var glad att veta att du är specialiserad på att återförena älskare. Tack, herr, för att du hjälpte mig genom de värsta tiderna i mitt liv, för att du var en så stor stava caster, och för att ha gett mig en kärlek som har gett mig så mycket glädje i mitt äktenskap. Min man är tillbaka och lovar att aldrig lämna mig igen. Om du tvivlar på hans förmåga, lita på mig. Du borde ta en chans. Det lönar sig på sätt som du aldrig ens kunde föreställa dig. Om du är högre just nu och du behöver en kraftfull och brådskande kärleksformulär för att få tillbaka ditt ex vänligen kontakta Dr. Isikolo just nu är han det enda svaret för att återställa ditt trasiga förhållande eller äktenskap. isikolosolutionhome@gmail.com eller Whatsapp honom på +2348133261196. Tack.

  SvaraRadera
 12. MED DR ISIKOLO ÄR DIN RELATIONSHIPPROBLEM ALLA ÖVER. KONTAKTA Honom NU.
  Jag vaknar varje dag med ett leende i ansiktet och sjunger beröm till denna kraftfulla stavspelare som heter DR ISIKOLO som har gjort mig en stor tjänst genom att rädda min relation från att bryta upp. Jag brukade tänka att jag har ett perfekt förhållande tills min älskare började komma sent sent och varje dag ger han mig olika ursäkter då jag bestämde mig för att hålla ett öga på honom, då upptäcker jag att han hade en affär med en annan tjej. Jag var hjärtbruten eftersom jag litade på honom så mycket och att veta att han har en hemlig relation, gör mig mycket ont .. Men jag tackar alla som placerade kontaktinformationen från DR ISIKOLO på Internet eftersom jag genom det har kunnat kontakta DR ISIKOLO och idag har min relation återställts med kärlek och mer romantik än någonsin tidigare. Om du är i någon form av förhållanden eller äktenskap stress, jag kommer att göra dig en tjänst genom att släppa kontaktinformationen till DR ISIKOLO som är via e-post: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också Whatsapp honom på +2348133261196.

  SvaraRadera
 13. Ända sedan min make skilde mig de senaste tre åren har jag inte varit mig själv. Jag granskade ett inlägg om hur jag kunde få tillbaka min man då, jag såg ett vittnesbörd delat av LucasFrancisca. från BRASILIEN om en stavstång med namnet Dr. sunny. Jag kontaktade LucasFrancisca. för att bekräfta hur Dr. sunny hjälpte henne och hon klargjorde allt för mig om hur han hjälpte henne och det gav mig modet att komma i kontakt med Dr. sunny för hjälp. Dr. sunny försäkrade mig att mina sorgs dagar kommer att vara över inom 48 timmar efter att han är klar med sitt arbete. Jag följde hans instruktioner som han gav mig eftersom jag hade tro, tro, hopp och förtroende för honom. Sannerligen säger jag till dig idag att jag och min man är tillbaka tillsammans och jag kan stolt säga och vittna om världen om vad Dr. sunny gjorde för mig. Kontakta honom idag via e-post: (solutioncentre911@gmail.com) ELLER ring honom eller whatsapp honom +2348123606590 om du söker hans hjälp

  SvaraRadera

 14. Detta meddelande är avsett för anställda, handlare, jordbrukare och företagare som behöver ekonomiskt stöd för att lyckas. Få våra olika lånerbjudanden, kredit med mycket enkla villkor med en ränta på 3% per år. Våra överföringar är försäkrade av banken för transaktionernas säkerhet och du har möjlighet att få tillgång till din kredit med 72 timmars garanti. Så vänligen kontakta oss för mer information, tack.

  E-post: georges.matvinc@gmail.com

  SvaraRadera
 15. Hej herr fru
  När man står inför ett problem är det alltid en lösning.
  Jag är en specifik långivare, specifik och seriös.
  Jag erbjuder finansiella lån på 5 000 till 8 000 000 euro till alla seriösa människor som verkligen behöver det, med en ränta på 3% per år. Jag är tillgänglig för att tillfredsställa mina klienter inom två dagar efter mottagandet av begäran.
  Om du är intresserad, tveka inte att kontakta mig på min e-post: Mrfrankpoterloanoffer@gmail.com

  SvaraRadera
 16. Jag älskar att dela mitt vittnesbörd om allt detta stava läkare. Jag är 34 år och gifte mig vid 25 års ålder, jag har ett barn och jag bodde lyckligt med min familj. i 9 månader har jag sett att min mans beteende blev så konstigt och jag förstår inte riktigt vad som hände, han packade ut från huset till en annan kvinna som jag älskar honom så mycket att jag aldrig drömmer om att förlora honom, jag försöker min bästa möjliga för att se till att min man kommer tillbaka till mig men helt till ingen nytta, jag gråter och gråter och söker hjälp, jag diskuterade det med min bästa vän MARGERET och hon lovar att hjälpa mig. Hon berättade för mig om en man som heter DR AJAYI. Hon berättade för mig att han är en mycket mäktig man och kan lita på och det finns inget som rör kärleksproblem som han inte kan lösa och hon berättade för mig hur han har hjälpt otaliga människor att återställa sin relation. Jag blev verkligen övertygad och bestämde mig för att försöka så jag kontaktade hans e-postadress på drajayi1990@gmail.com
  Jag förklarar allt mitt problem till honom, han sa till mig att jag inte borde oroa mig för att alla mina problem kommer att lösas omedelbart. Han berättade vad jag skulle göra för att få min man tillbaka och det gjorde jag. Han sa efter tre dagar att min man kommer tillbaka till mig och börjar tigga, och det händer verkligen som han sa, jag var mycket förvånande, det här är så fantastiskt. Jag är mycket glad över att min relation nu är väldigt snäv och vi båda lever lyckligt igen. Om du har liknande problem, kontakta honom nu
  (DRAJAYI1990@GMAIL.COM) ELLER Whatsapp på +2347084887094 och få ditt problem löst en gång för alla. Jag är ett levande vittnesbörd om det.

  SvaraRadera
 17. Jag heter Anna Erickson från Stockholm - Sverige, jag är högskolelärare av yrke. Detta är en mycket glad dag i mitt liv att dela med dig här ute hur jag fick min sanna kärlekspartner tillbaka. Dr.Oduduwa hjälpte mig med magiska kärleksförtryck att få tillbaka min ex pojkvän efter 2 års separation han är hemma till mig. Jag rekommenderar att alla kan få samma hjälp av honom kontakta honom via: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
  Jag rekommenderar uppriktigt Dr.Oduduwa att kontakta denna spiritualist - Stava för att få tillbaka ditt ex
  återställa ryggförlust kärleksförhållande
  förena bruten
  magisk kärleksförtroll för att få tillbaka
  sluta skilsmässa
  Älskar stava för att undvika att fuska par
  Älskar stava för att stoppa uppdelningen

  (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)

  SvaraRadera
 18. Jag kan inte tacka Dr EKPEN TEMPEL tillräckligt för att hjälpa mig återställa glädje och sinnesfrid i mitt äktenskap efter många frågor som nästan leder till skilsmässa, tack gud för att jag menade Dr EKPEN TEMPEL vid rätt tidpunkt. Idag kan jag säga till dig att Dr EKPEN TEMPLE är lösningen på det problemet i ditt äktenskap / förhållande, med Dr EKPEN TEMPLE kärleksförtryck kommer du säkert att le mer i din relation. Kontakta honom på (ekpentemple@gmail.com)

  SvaraRadera
 19. MIN MAN BORTA OCH DR SUNNY TAR HONOM TILLBAKA TILL MIG OCH JAG ÄR DELAGAD OCH MÅSTE SPRIDA DE GODA NYHETERNA

  Jag heter Lotto. Jag var traumatiserad och trasig när min man lämnade mig och jag kunde inte återhämta mig på flera månader. Jag gjorde allt jag kunde för att få tillbaka honom men utan resultat. Jag åkte till en annan stad i hopp om att börja om. Jag kom i kontakt med en annan man som jag försökte vara med, men det gick inte för jag kunde inte älska honom. Jag visste att jag fortfarande älskade och ville ha tillbaka min man. Så jag började leta efter hjälp och det var då jag hittade DR SUNNY ur olika perspektiv och läste om honom. Vi började prata och jag fick honom att förstå allt jag behövde veta, jag litade på honom och följde procedurerna. Han arbetade för mig och återställde kärleken och kopplingen mellan mig och min man och direkt efter 48 timmar som han lovade tittade min man upp mig och vi pratade och han kom ner för att se mig var jag var och vi fixade saker och det hände lyckligt tillsammans igen. DR SUNNY är pålitlig och kan hjälpa dig också om du vänder dig till honom för något. Bara WhatsApp honom +2348082943805 eller kontakta honom via e-post: drsunnydsolution1@gmail.com

  SvaraRadera