måndag 6 mars 2017

Shoppingdags

Då har vi gått in i Mars, och hittills är jag inte imponerad. Minusgrader och snöfall istället för plusgrader och sol. Då är det skönt att ha en resa till varmare breddgrader inbokad, Snålgrisarna åker till varmare breddgrader nästa vecka så man kan tina upp sig och få nya krafter. Kommer bli en resa förenat med nytta och nöje, då vi även ska undersöka boendekostnader, utbud av bostäder etc. Av anonymitetsskäl vill jag inte avslöja exakt vart vi ska åka, men det växer gott om kokospalmer där och maten är helt outstanding och havsvattnet är blågrönt och ljummet.Har äntligen fått tummen ur och shoppat lite aktier. Inga häpnadsväckande inköp utan det blev:

50 st Care Capital Properties Inc. för 11592 kr
45 st New Mountain Finance Corp. för 6036 kr

Det blev amerikanskt för hela slanten denna månaden. Jag hoppas och tror att Stockholmsbörsen kommer att sjunka lite under Mars-April och sparar lite slantar i madrassen tills dess.

Har även fått lite utdelningar för Mars

Ocean Yield - 684 kr
Boston Pizza Royalties Income Fund - 210 kr

Inga stora pengar om man ser på dessa två utdelningar, men uttrycket många bäckar små gör en hel sjö om man lägger ihop alla utdelningar under hela året. Jag hoppas och tror att vi ska nå upp till 100.000 kr i utdelningar för 2017.

I övrigt kan jag konstatera att LO har kommit med ytterligare ett värdelöst förslag kring hur man ska sysselsätta folk med låg eller ingen utbildning (underförstått mestadels utrikes födda). Genomgående saknades konsekvenser för vad som händer om man nekar eller inte vill. Låt Herr Snålgris komma med några snabba förslag istället:

1) Du får 3 år på dig att lära dig Svenska, har du inte kommit upp i godtagbara nivåer och inte har skäl för detta så omprövas uppehållstillståndet. Utan att kunna språket för man ingen nytta här i landet, speciellt inte i låglöneyrken som i restaurang, vård, hantverk etc som LO anser att dessa människor ska göra nytta i.

2) I Sverige är utbildning gratis. Är du under 50 år gammal ska din utbildning valideras och översättas till svensk motsvarighet och gymnasiekompetens läsas in. Enkla jobb försvann för länge sen i Sverige och är inget vi ska sträva efter att återinförskaffa. Reser man till ett land och vill bosätta sig för har man ett ansvar att kolla upp vad man kan bidra med. Merparten av de som kommer till Sverige gör ju inte den långa resan genom Europa enbart för det vackra vädret och för att åka skidor. Misstänker att gratispengar i brevlådan utan något som helst krav på motprestation, och att du inte ens behöver kunna redogöra för vem du är för att få komma in i landet har något med saken att göra.

3) Är du över 55 och inte har ens grundskoleexamen och inte pratat svenska undrar jag vad du gör i Sverige över huvud taget, annat än som turist?

4) Brott hör inte hemma här och speciellt inte om man blivit belönad med ett Svenskt Uppehållstillstånd. Blir du dömd för ett mindre brott får du en chans till att få stanna i Sverige, är det fråga om ett grövre brott är det obligatorisk utvisning efter avtjänat straff, för då har du visat för det Svenska Samhället att du inte var speciellt intresserad av att stanna här.

En studieresa till Kanada rekommenderas även för Regeringen. Ett land som i mitt tycke har en väldigt väl fungerande invandringspolitik och där städer som Toronto har väldigt mycket utrikes födda, och är väldigt trevlig att befinna sig i. Är inte det minsta orolig för att bli rånad eller att få en sten i huvudet där.

Notera att detta inte är en politisk blogg och Herr Snålgris har som mål att avhålla sig för politiska utlägg, men ibland går det bara inte...

Något speciellt du ser fram emot under Mars?

9 kommentarer:

 1. När ställer du upp för val? Så jag vet när jag kan lägga min röst på dig! Riktigt bra förslag! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha tack för kommentaren. Svaret på din fråga är: aldrig! Herr Snålgris är en pragmatiker, inte en politiker. Har en del kompisar som är insyltade i politik och vi brukar undvika dylika diskussioner för samtalen hamnar på helt olika nivåer, antagligen är jag för politiskt inkorrekt för deras smak.

   Radera
 2. Min förhoppning är att denna typ av diskussioner ska kunna föras inom politiken utan att få rasiststämpel. Hur ska vi kunna få en bra integration om det inte ställs krav på motprestationer? Bra inlägg!

  Hoppas ni får en fantastisk semester tillsammans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo så är det, svensk politik har enligt min mening varit helt genomsyrad av hyckleri under väldigt lång tid. När SD kommer med ett förslag är det "käften rasist", medan när S kommer med samma förslag 1 år senare är det helt plötsligt okej. Tydligen skillnad på kreti och pleti... Tyvärr får man väl säga att hade SDs förslag anammats för 3 år sen hade vi inte befunnit oss i den situation vi är idag. Konsekvensanalys tack! Allt får inte handla om att vara bäst i världen på att dela ut gratispengar, det om något är en käftsmäll till alla oss som stiger upp kl 5 en regnig kall måndagsmorgon för att tjäna sin lön och betala sin skatt.

   Radera
  2. Tror vi fått se ett visst skifte i politiken nu med AKBs utspel om att jobba med SD. Åkesson bidar sin tid och rensar i partiet och ser hur deras frågor oftare är på agendan och eftersom politiken handlar om att vinna medianväljaren tvingas de andra partierna att närma sig SD eftersom de är ett av de största partierna.

   Det är mycket som behövts göras annorlunda i Sverige. Börjar själv tro att vi passerat point of no return.

   Radera
 3. Ser fram emot ljuset som kommer tillbaka i mars. Idag är det bara snöfall utanför fönstret men det är något speciellt med marssolen när den behagar visa sig. Hoppas få höra om era upplevelser på varmare breddgrader och tankarna kring framtidsutsikter där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej SparIvrig, tack för kommentar!

   Japp någon sorts rapport kommer det att bli, lita på det. Vi kommer att bo billigt hos släktingar till Fru Snålgris, och det mesta av reskassan tas av bufferten, vilket kan göra att mars paradoxalt nog slår rekord gällande sparkvot om man ser till löpande kostnader.

   Radera
 4. Nej fy fasen för att åka till palmland! Värme o svett, grus mellan tårna som skaver osv...
  Skojar bara, klart man är avis! Hoppas ni får en kanonresa och du får naturligtvis lämna en liten reserapport efter hemkomst.
  Icke politiskt angagerad men kan bara instämma I dina sympatier. Politiker I detta landet är fega svin som skor sig själva och bryr sig mest om sina egna karriärer.

  // Procentpanik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej NickesNaturfoto!

   Jag kan hålla med om att allt inte är positivt med länder som t.ex. Thailand på sommaren där är det alldeles för hett för att göra något vettigt på dagen, mer än att sitta i skuggan, dricka något kallt och läsa en bok. Men de dagar då det är riktigt fuktigt och varmt är det inomhus och AC som gäller för mig i alla fall. Ett lyxproblem egentligen, men det är inte lätt att hitta ett land som är både billigt, säkert och har bra klimat året runt. Dock upplever vi att om man kommer ut på öarna kring vietnam, filipinerna är luften aningen behagligare än t.ex. i Bangkok men där har vi ju det där med tyfoner, hehe...

   Radera