fredag 31 mars 2017

Inköp under Mars

Vintern gjorde comeback igår med vita flingor som dalade ner utanför fönstret medan Herr Snålgris jobbade hemma, på grund av en sjusärdeles obehaglig hosta som gissningsvis har uppkommit av alla kontraster mellan varm och kall luft som har upplevts senaste dagarna. Det fanns även lite tid över till att läsa på allt som har missats under senaste veckorna, och även göra en del inköp för de slantar som har samlats på våra olika konton. Följande aktier har köpts in under Mars månad för den sammanlagda summan av 33 199 kr:

75 st Nordea Bank för 102,7 kr styck
Detta inköpet gjordes från varmare breddgrader under dippen precis innan Nordea delade ut. Jag tror fortsatt på denna bank och köpte på mig lite fler aktier som kommer att ge fina utdelningar nästa år.

20 st Volati pref för 562 kr styck
Hade sedan innan en mindre post i Volati och kände att det kunde vara dags att öka upp denna något. Denna preff delar ut fyra gånger om året och kommer att hjälpa upp den passiva inkomsten under de svaga utdelningsmånaderna feb, aug och nov. 

130 st Ocean Yield för 66 kr styck
Detta är ett företag med riktigt hög direktavkastning, i skrivande stund 9,47 %. De profilerar sig också som ett högutdelarbolag och visar direktavkastningen som en "ticker" på sin webbsida. Man får ju som vanligt vara medveten om att företag med yield på denna nivå är förknippat med risker, men Snålgrisens portfölj är tänkt att innehålla både low- och high yieldaktier till skillnad från andra strategier som att välja t.ex. främst utdelningsaristokrater. Syftet med denna strategi är att få lite mer drag i utdelningarna

50 st Care Capital Properties Inc för 230,5 kr styck
Även denna aktie är en högutdelare, även om det är retligt att det dras bort 15% extra källskatt vid köpet, så utdelningsprognosen blir ju lite förskjuten med ca 2 år. Detta företaget kommer jag att behålla så länge det inte uppstår några speciella underligheter i det politiska landskapet och/eller med företaget som sådant.

45 st New Mountain Finance Corp för 134 kr styck.
Denna amerikanska bank, eller låneinstitut specialiserar sig på att låna ut pengar till s.k. "middle market companies", dvs. medelstora företag, som enligt Wikipedia sysselsätter 30 miljoner amerikanare. En stor del av ekonomin i USA med andra ord, vilket också gör att faller ekonomin kommer denna typ av banker att följa med ner. Hög risk men hög direktavkastning. Som vanligt med denna typ av bolag bör man vara uppmärksam och följa marknaden och boksluten, det är inte en aktie man ska köpa och glömma.

Det finns pengar sparade i "krigskassan" och jag kommer fortsättningsvis  att sprida inköpen mer än att som innan handla bara kring månadsskiftet då det trillar in ganska stora utdelningar nu de kommande månaderna, och så får man ju något att se fram emot i mitten av månaden också. Just då brukar jag känna av lite extra "shoppinglust".

2 kommentarer:

 1. Intressanta köp! Skönt att öka utdelningarna lite :) det är riktigt kul att se dom trilla in på kontot.

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo men visst är det. Dock får man passa sig för att bara köpa högyieldande aktier, då de ökar risken ganska rejält i portföljen. Det är lätt att bli girig och helt skippa tråkiga aktier som "bara" ger 3-4% i direktavkastning.

   Radera