tisdag 12 januari 2021

Förändringar i portföljen

 Nu är vintern så kommen här i söder. Vi har tiidgare fått några små flingor men de har töat bort lagom till lunchdags. Idag verkar det bli minusgrader under hela dagen, och snöflingorna dalade sakta ner i gatlampans ljus. Ganska mysigt faktiskt, även om det är långt ifrån den "rekordkyla" eller "snökaos" som man sa skulle drabba södra Sverige. Jag vet inte om meteorologerna kan geografi, men nog borde Blekinge, Skåne och Småland  räknas in i denna benämning, eller de kanske menar allt söder om Stockholm? 


Portföljen har glatts åt några dagar med uppgång av värdet, nu är vi tillbaka på samma nivå som i Januari 2019. Tack vare att vi kunde köpa billigt under förra året har dock vårat YOC stärkts och portföljen beräknas nu dela ut ca 200000 kr, mot 170000 kr i januari 2019. Dock är belåningen något högre nu, men den beräknar jag ska sjunka allt i och med värdet stiger ytterligare, vi har fortfarande många eftersläntrare. 

Vi har gjort några små förändringar i innehaven som jag tänkte dela med mig. Först och främst har vi sålt en tredjedel av Brookfield Renewable. Denna aktie har stuckit iväg i värde och blivit våran första "threebagger", dvs en aktie med en utveckling på > 200%. Detta är ingen hälsosam värdering, och där passar jag på att ta hem lite vinst. Direktavkastningen är väldigt låg i och med denna värdering, och jag köper inte mer i aktien. Möjligtvis kommer vi att göra ytterligare sälj framöver.

Sen har vi sålt vårat lilla innehav i IBM. Jag vill verkligen gilla denna aktie, men tittar man närmare finns det inte mycket att gilla. Bolaget har gått precis tvärtemot de allra flesta andra IT-bolag, och för mig är det en otroligt dålig prestation. Jag vill inte äga ett bolag som bara fortsätter att tappa värde, den tiden är förbi och sådana förlorare hör inte hemma i vår portfölj. Det borde inte finnas någon anledning för IBM att inte ryckas med i den IT-hysteri som varit under förra året, men av någon anledning har de lyckats tappa ännu mer i värde. Om något fundamentalt ändras i deras laguppställning eller intjäning kanske jag tar in bolaget igen, men nu fick det stryka på foten.

Nytt innehav är Annaly Capital Management. Detta är likt AGNC en mREIT, dvs de investerar i bostadslån och tjänar pengar bl.a. på räntor från dessa lån. Lånen är uppbackade av de statliga låneinstituten Fannie Mae och Freddie Mac. En tämligen säker investering som kommer att gynnas av stigande räntor framöver. Bolaget delar ut kvartalsvis ca 10% i direktavkastning.

I övrigt har jag gjort små stödinköp i befintliga bolag såsom Altria och AT&T samt min favorit bland BDCs, Ares Capital. Jag är sugen på att öka i Ocean Yield och Oxford Lane, som fortfarande är ordentligt nedtryckta, men vill avvakta nästa kvartalsrapporter för att se åt vilket håll vindarna blåser. Investerarna har flytt dessa bolag i pandemins spår, men jag ser ingen anledning till att de inte kan återhämta sig, om bara riskaptiten hos investerarna kommer tillbaka. 


Har du sålt av någon dödvikt i portföljen, eller satsat på någon nedtryckt stackare till aktie, med hopp om framtida uppgång? 

5 kommentarer:

 1. Har börjat köpa in mig i AT&T samt fortsatt köpa i WP Carey. Brookfield Renewable sålde jag av lite i tidigare, nu behåller jag de jag har, för alltid kanske 😀.
  Alltid kul att läsa dina uppdateringar!

  Vänligen Annelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annelie och tack för din kommentar!

   Ja Brookfield Renewable förstår jag inte värderingen i, men det gör jag inte i Tesla heller. Kanske fel på mig, kanske fel på Mr Market, vem vet haha.

   Bra utdelande bolag du köper för övrigt, 2020 har varit lite tech-bolagens år medans klassiska utdelare som REITs och BDCs samt gamla värdebolag inte alls har hängt med. Men det betyder ju bara att vi kan handla dem ännu billigare och till bättre yield.

   Radera
 2. Hej allihopa. Jag såg kommentarer från människor som redan fick sitt lån från CHRISTY WALTON FINANCE och sedan bestämde jag mig för att ansöka under deras rekommendationer och för bara några timmar sedan bekräftade jag på mitt eget personliga bankkonto ett totalt belopp på $ 30 000 som jag begärde. Det här är verkligen en fantastisk nyhet och jag råder alla som behöver riktigt lån att ansöka via sin e-post (christywalton355@gmail.com) Jag är glad nu när jag har fått det lån jag begärde

  SvaraRadera
 3. BEHÖVER DU ETT DRIVT LÅN EMAILL OSS NU FÖR DIN FASTLÅN
  (remy.credit111@gmail.com) whatsapp: +46769618757
  behöver du ett lån ??, Vad är dina finansiella behov? Vi ger ut lån från minst 1000kr till högst 100.000.000,00kr med behaglig varaktighet som sträcker sig från 1 till 50 år till en mycket reducerad ränta på 2%. Behöver du ett affärslån? Behöver du ett personligt lån? Vill du köpa en bil? Vill du refinansiera? Behöver du ett inteckningslån? Behöver du ett enormt kapital för att starta ditt affärsförslag eller utbyggnad? Har du tappat hoppet och tror att det inte finns någon väg ut och dina ekonomiska bördor fortfarande kvarstår? Tveka inte att kontakta oss för eventuellt affärssamarbete Kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com whatsapp: +46769618757 Vi har ett lån till dig

  SvaraRadera
 4. Jag är glad idag, tack Lapo Micro Finance för att du gav mig ett lån. Jag blev lurad flera gånger när jag försökte få ett lån tills jag stötte på Lapo Micro Finance som gav mig ett lån värt 93 000 € för att ta hand om mitt sjuka barn. Om du behöver en riktig långivare idag kontakta Lapo. Kontakta e-post: lapofunding960@gmail.com

  SvaraRadera