torsdag 6 april 2017

Skatteåterbäringen har landat

Gjorde den trevliga upptäckten att nästan 11000 riksdaler hade landat på vårat lönekonto. Detta är den skatteåterbäring som alla som 1) Har digital brevlåda för myndighetspost och 2) Deklarerade före den 30 mars hade blivit lovade skulle komma till påsken.

"De rika"... man kan bara småflina åt hur man formulerade sig när det begavs.
Nån som vet vilket år denna Bamsetidning är ifrån? Undrar om dylik socialistpropaganda hade
uppskattats i dagens serietidningar till barn?

Vi har inte riktigt bestämt vad dessa pengar ska gå till, antingen ska de göda våran kontantbuffert eller åker de över till Avanza och lite fina aktier inhandlas för att ytterligare förstärka utdelningstsunamin som sköljer över oss nu de kommande tre månaderna. Det tål att tänka på.

De ska inte gå till meningslös shopping i alla fall... även om detta verkar ligga väldigt högt upp på svenskens topplista. Och inte ska Maggan förslösa dem på flumprojekt heller.

Vad ska DU göra för din eventuella skatteåterbäring?

5 kommentarer:

 1. I år behöver jag inte fundera på vad jag ska göra för pengarna eftersom jag ska betala tillbaka.

  Varje år vid denna tiden på året så brukar det vara en artikel i tidningen där de frågar folk vad de ska göra med skatteåterbäring och shopping brukar vara ett betydligt populärare svar än att spara/investera.

  MVH http://money-f-nothing.blogspot.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du kommenterar!

   Jo i umgängeskretsen är det mycket snack om restresor, köpa ny tv, vitvaror etc. Ytterst få säger spara.

   Tråkigt att betala tillbaka, vi fick restskatt på 12000 kr förra året, men i år har det svängt, då Fru Snålgris har haft mycket stabilare inkomst. Dock är det surt att ha lånat ut dessa pengar till Staten helt gratis... :/

   Radera
 2. För första gången i mitt liv fick jag restskatt! Visserligen bara 532:- men ändå. Det ät är ju alltid trevligare att få tillbaka. Hade jag nu fått tillbaka skulle det blivit aktieköp för hela slanten, investeringar är viktigare än slöseri.

  // Procentpanik

  SvaraRadera
 3. Blev dess värre tvungen att betala 100 kr ^^
  Har alltid hamnat i princip +- 0 och förstår inte hur så många kan få tillbaka sådana ofantliga belopp :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kronan!

   En annan anledning till att vi får tillbaka lite cash är att jag inte jämkar på lönen utan full skatt dras. Vi har ju ca 1,9 mille i lån på bostaden och där får man ju lite tillbaka för via ränteavdraget. Innan har jobbet dragit för mycket så jag fått restskatt, men nu året som gått har jag kört utan jämkning. Det bästa är ju om man kan gå +-0

   Radera