söndag 23 april 2017

Utdelningar April 2016

Då börjar det närma sig månadsskifte, och för att undvika att blogginläggen blir gigantiskt stora, tänkte jag dela upp det hela lite, och eftersom alla utdelningar som är väntade för April 2017 har kommit in på kontot kan det vara lägligt att börja i den änden.

Snålgrisarna har för April månad slagit nytt utdelningsrekord. Hela 22 768 kr har trillat in. Jag brukar ju ofta jämföra utdelningsinvestering med att ha en odling med äppelträd, och denna månaden har onekligen en hel del äppel skördats. Och vad har då Snålgrisarna gjort med denna smått fantastiska summa pengar? Köpt en resa, en ny gräsklippare, eller en första inbetalning på en pool? Inget av detta, pengarna har till 100% investerats i nya äppelträd som kan fortsätta producera nya fina äpplen. Detta är ränta-på-ränta i praktiken. Det är säkert svårt för vissa att låta bli att shoppa prylar om det landar denna typen av summor på kontot, men eftersom vi är väldigt disciplinerade i vårat sätt att leva och spara är detta inget problem.

Utdelningar för April 2017


I övrigt rullar livet på. En affärsresa till huvudstaden är på gång och det har blivit en hel del pyssel i trädgården. Några aktieinköp har gjorts och en service till bilen har bokats. Något annat speciellt har faktiskt inte inträffat. Jag har utlovat ett blogginlägg om våran Kina-resa, men väntar fortfarande på att få en del dokument översatta från mandarin till engelska, utan dessa är det svårt att sammanställa vad vi hittade kring att förtidspensionera sig i Mittens Rike. Den som väntar på något gott...

Kan också konstatera att +9 grader och snöfall inte är en metrologisk omöjlighet, det räcker att titta ut genom fönstret, brrrr...

Hur var April för dig gällande utdelningar? Blev det all time high?

8 kommentarer:

 1. Riktigt imponerande, helt sjuksumma på ne månad! Grattis! :)

  Jag har inte summerat månaden än, gör det nog i veckan, men skulle tippa på att det hamnar på drygt 7000kr i april.

  Vad ligger ni på årsbasis?

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Frihetsmaskinen, tack för kommentar!

   Ja det börjar arta sig gällande utdelningar. 7000 kr för dig är ju inte fy skam det heller. Det är 7000 kr mindre än om du hade låtit pengarna ligga kvar i madrassen. Många bäckar små ger ganska stora summor, det inser jag efter att titta på listan i Avanza. Ingen enskild utdelning är över 5000 kr, men det är ganska många runt 2000 och några runt 500.

   På årsbasis har vi satt upp som mål för 2017 att håva in >=90000 kr och jag tippar redan nu på att vi kommmer att slå detta och spränga 100000-kronorsvallen. Det får vi se på nyårsafton :=)

   Radera
 2. Sjukt bra, även jag hade all time high i april. Men med drygt 3500 kr ligger jag långt efter. På årsbasis hoppas jag på runt 30000 kr och det skulle vara en dubblering mot förra året. Mvh Dividend500

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och kul att du skriver en kommentar!

   Man måste börja någonstans och 3500 kr är inte fy skam det heller. Vi hade runt 16000 kr i utdelning förra året då vi kom in i matchen relativt sent, och hade fortfarande mycket i fonder. Så det kommer att bli en rejäl förbättring även för oss. Allting är ju relativt. Enda skillnaden jag upplever när det kommer 20000 kr i månadsutdelning är att jag kan handla ännu fler aktier... känns inget speciellt i övrigt faktiskt. Kanske för att digitala pengar är så pass abstrakta. Det är därför jag behöver mina tickers för att se vad dessa pengar faktiskt förändrar i vårat liv och väg mot frihet.

   Radera
 3. Yep, det blev ATH för mig också :)
  Förresten vill jag passa på att gratulera dig till andraplats:
  http://www.kronantillmiljonen.se/manadsrapporter/1824/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt med lite nya slantar, sånt piggar upp när det snöar utanför fönstret. Ahaa, kul med en andraplats, det värmde verkligen! Får passa på att tacka för att du genererar trafik till min blogg, får se till att hålla ångan uppe med intressanta blogginlägg ;)

   Radera
 4. God dag, jag är en registrerad privatpengare. Vi ger ut lån för att hjälpa människor, företag som behöver uppdatera sin finansiella status över hela världen, med mycket minsta årliga räntesatser så låga som 2% inom ett år till 30 års återbetalningsperioden till någon del av världen. Vi ger ut lån inom intervallet 5 000 euro till 100 000 000 euro. Våra lån är väl försäkrade, för maximal säkerhet är vår prioritet. Intresserad person bör kontakta oss via e-post: (24hourstloancompany1@gmail.com eller info@24hourloan.online)

  SvaraRadera
 5. IDAG FÅR JAG MITT ÖNSKADE JULLÅNEBELOPP 520 000,00 SEK FRÅN ETT PÅLITLIGT OCH PÅLITLIGT LÅNEFÖRETAG. OM DU BEHÖVER ETT LÅN NU E-POST KONTAKT remy.credit111@gmail.com De erbjuder alla typer av lån Hej, jag är här för att vittna om hur jag fick mitt lån från BENJAMIN LOAN FINANCE(remy.credit111@gmail.com) Jag donerar Vet inte om du är i behov av ett akut lån för att betala räkningar, starta företag eller bygga ett hus, de erbjuder alla typer av lån. Så kontakta gärna REMY CREDIT. Han har all information om hur du skaffar pengar snabbt och smärtfritt utan kostnad/stress via e-post: remy.credit111@gmail.com Betrakta alla dina ekonomiska problem tacklade och lösta ASAP. Dela detta för att hjälpa en själ just nu TACK.

  SvaraRadera