fredag 9 mars 2018

Deklaration 2018

Ja då damp Inkomstdeklaration 1 ner i Kivra lagom till att man skulle gå hem från jobbet. Jag brukar få en hel del kvarskatt att betala, och detta året var inget undantag.Herr Snålgris ska betala in inte mindre än 12628 kr. Detta är såklart ingen rolig nyhet, och deklarationsblanketten ger ju inga direkta tydliga besked till varför just jag har fått kvarskatt. Det jag kan gissa mig till är:

Kyrkoskatt: 5084 kr (Huvaligen!!)

Fastighetsavgift: 7629 kr (Maxbelopp)

ISK-skatt: 4460 kr (ISK Schablonintäkt 14868 kr * 0,3)

Det som är intressant i sammanhanget är att jag inte skattejämkar, vilket i teorin borde innebära att jag ska få tillbaka pengar. Men uppenbarligen gäller inte det Herr Snålgris som får betala istället. Jag antar att man kan ringa Skatteverket och be att de i detalj förklarar varför det blir som det blir, men det känns inte som om jag kan göra speciellt mycket åt ovan, mer än att gå ur kyrkan och be arbetsgivaren att dra lite extra skatt varje månad, så att det inte blir en skattechock varje vår. Jag undrar hur de som får 50000 kr i skatteåterbäring varje år egentligen bär sig åt, de måste ju betala alldeles för mycket i skatt istället varje månad?

Jag har kollat upp ISK-kontot, och det verkar inte vara något konstigt där, att betala 4460 kr på 1273000 kr är inte så farligt. Vår kapitalförsäkring hos Avanza för utländska innehav skattas ju under året, så den påverkas inte av deklarationen.

Hur gick det för dig? Fick du återbäring, eller måste du betala?

16 kommentarer:

 1. Jag har aldrig riktigt förstått varför så många ser skattebeskedet som ett slags lotteri, där man antingen "vinner" eller "förlorar" pengar. Hela grejen med att vissa får tillbaka och andra får betala in är ju att alla skall taxeras enligt samma regler. Rent logisk får då de som betalat in för mycket tillbaka sitt överskott och de som betalt in för lite får komplettera.

  Det är ju ganska enkelt att löpande kolla hur man ligger till, i alla fall för samtliga skatteslag du nämner här ovan, och alla kan när som helst göra inbetalningar på sitt skattekonto om det känns bättre att gå plus minus noll i deklarationen.

  Jag skulle snarare bli sur om man INTE gjorde denna avstämning för samtliga varje år, då skulle det verkligen kunna kännas orättvist, typ skyll dig själv om du betalar in för mycket skatt ;-)

  Trevlig fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Vantage! Tack för kommentaren!

   Du har ju helt rätt, ibland hör man folk som fått tillbaka skatt och det låter som om de vunnit på lotto när det i själva verket är staten som har lånat dina pengar under några månader.

   Har läst på lite mer och det verkar som om Försäkrngskassan drar endast 27% skatt, och där fanns det utbetalningar till mig från föräldraförsäkringen på ca 55 000 kr. Ytterligare en källa till restskatt.

   Trevlig fredag!

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) Bindande stavar
   6) Breakup Spells
   7) Förvisa en tidigare älskare.
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Jag har ofta fått betala in några tusen i restskatt men i år så fick jag ett efterlängtat besked om en för mig jättestor återbäring. Förra året så hade jag mycket ojämna inkomster med ovanligt stora intäkter i början av året och ovanligt små intäkter i slutet av året. Det drogs därför för mycket skatt i början av året och nu får jag tillbaka 78 000 kr!

  Fett najs såklart, men det har ju varit mina pengar hela tiden och om jag hade räknat och jämkat så hade jag fått behålla dessa pengar under 2017 i stället.

  Nu har jag det angenäma bekymret att bestämma hur jag ska placera pengarna, för att spendera dem är ju uteslutet såklart!

  MVH /GI

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Griphook Invest!

   Tack för din kommentar! Ja det där är ju en välkommen "överraskning" att få tillbaka 78 000 kr på ett bräde! De där 12000 jag ska betala in löses enkelt med pengar från buffertkassan, men det är alltid lika surt av någon anledning. Men det är rätt enkel matematik i bakgrunden.

   Kanske du ska köpa lite Skanska, Investor och varför inte Main Street Capital eller AT&T för lite extra krydda?

   Radera
  2. Lutar åt att lägga större delen i breda indexnära ETFer och en mindre del i P2P-lån och enskilda aktier. Breda ETFer är tråkigt-smart val tror jag. För aktierna så tror jag att det blir en eller två pålitliga utdelare som för tillfället har ok P/E-tal och direktavkastning. Tittar främst på P&G, PepsiCO och JNJ men pengarna kommer ju som tidigast i början på april och jag kan nog få nya idéer innan dess. Med tanke på svag SEK så borde jag ju köpa svenskt, men just nu så är jag mest sugen på klassiker från USA.

   Radera
 3. Det är väl egentligen så att man ska bli sur om man får tillbaks pengar för då fick staten ett räntefritt lån från dig. Om man ska betala har man fått ett räntefritt lån från staten.

  Sen är det ju självklart roligare att få tillbaks än att betala :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej utdelningstudent och tack för kommentar!

   Ja så är det ju, många tänker inte på att om det finns ett överskott på skattekontot och det har 0% i ränta så lånar du ut pengar gratis till staten.

   Radera
 4. Återbäringen blev cirka 2600:-, jag har ej betalat kyrkoskatt på ett par år nu och jag låter det även dras 200:- extra varje månad från min lön. Detta av samma anledningar som du skriver om i ditt inlägg.


  Mvh,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Frilansportföljen och tack för kommentar!

   Ja kyrkoskatten är verkligen tuff, hela fem lakan varje år. Vi är dessutom inte speciellt mycket i kyrkan alls, mer än vid dop, bröllop och begravningar. Dock tycker jag att de gör ett viktigt jobb i samhället.

   Radera
 5. Jag ska betala in hela 53 kronor till skattekontot i år. Är ju roligare att få tillbaka men denna lilla summa känns iallafall helt ok om man nu ändå är tvungen att betala något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Hea och tack för din kommentar!

   Ja det var inte så farligt. Ett sätt att undvika stora summor restskatt kan ju vara att sätta undan en reserv för detta varje månad, alternativt kolla skattekontot då och då.

   Mitt fel var väl att då jag har en del avdrag jag kan göra, t.ex. för räntor samt att jag inte skattejämkar antog att detta räckte för att inte gå back. Men tro gör man i kyrkan och detta slog tillbaka. Nästa år ska jag se till att ha mer koll.

   Radera
 6. Jag skriver detta för att jag vill vittna om hur stor du är Dr Isikolo för vad du har gjort för mig. Alla behöver veta! Jag är en mycket nöjd och ett lyckligt var nu. Jag kan inte berätta hur länge det har varit sedan jag köpte stavar online, men ingen av dem hade samma resultat än din. Jason gick definitivt med mig för 1 vecka sedan. Jag var lite rädd och nervös när Dr Isikolo berättade för mig att han skulle kasta stavningen och min man kommer tillbaka till mig om 2 dagar. Det hände verkligen och jag bekräftar de positiva resultaten med glädje att Jason kom hem till mig efter 2 dagar när han kastade stavningen för mig. Jag vet att jag borde ha skickat dig förut, men jag var lite rädd för att han kunde ta reda på den stavning du gjorde så jag tog bort alla dina e-postmeddelanden. Hur som helst kan jag berätta för alla dina framtida kunder som läser detta att de gör rätt val att gå med dig för en stavning. Det var alltid bra att kommunicera med dig och alla tjänster du erbjuder är bara utmärkta. Tack för allt du gjorde för mig .. KONTAKTA Dr Isikolo på isikolosolutionhome@gmail.com. ring eller Whatsapp honom på +2348133261196

  SvaraRadera
 7. TESTIMONI PÅ HUR JAG VAR HÄRLIGT. Jag var gift vid 26 och försökte omedelbart bli gravid. När jag inte kunde tänka mig

  hade blodprov för fertilitet och fick veta att jag hade ett FSH (follikelstimulerande hormon) av 54 och skulle inte kunna

  ha barn. Även om läkarna visste att jag hade diagnostiserats med Hashimoto's thyroidit sedan 20 år, ingen

  störde att kontrollera mina sköldkörtelnivåer. min TSH mättes vid .001. Min Synthroid dosering sänktes. en vän råder mig till

  kontakta en Herbal Doctor Ilekhojie som hjälper till med fertilitet med hennes medicin, jag samlade hennes kontakt och förklara min

  situation för henne hon förberedde mig en örtmedicin som jag tog som beskriver jag av henne. blev gravid väldigt snabbt, jag

  hade en lyckad graviditet. Jag har min baby mars 2015. att bli gravid vid 35 års ålder med mitt andra barn i maj 2017, tack

  mamma, det här är hennes emailkontakt om du behöver hennes hjälp, gethelp05@gmail.com, du kan maila honom om du behöver hjälp

  i ditt förhållande eller något annat fall.
  1) kärleksspell
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässa Spells
  4) Äktenskapsstavar
  botemedel för cancer,
  ASTMA,
  IMPOTENS,

  Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
  genom gethelp05@gmail.com eller ring eller whatsapp honom sin direkta linje +2348147400259

  SvaraRadera
 8. Njut av krediten, det snabba lånet, garanterat på 72 timmar och fortsätt välja ditt nya livsprojekt. Vi erbjuder lån till alla seriösa personer i behov: offentliga och privata företag med en räntesats om 3%. Våra överföringar är försäkrade av banken för transaktionssäkerhet. Tack för att du kontaktade oss för mer information.

  E-post ( georges.matvinc@gmail.com )

  WhastApp: +33 756924191

  SvaraRadera
 9. Det har varit två gånger att jag är i sagan om förhållanden med min man, han lurar på mig med en annan kvinna som vill se till att mitt hus går sönder och att vi till och med håller på att skiljas och han bestämde sig för att lämna mig för den andra kvinnan, Jag berättade för min vän om skilsmässan på torsdagen och hon rekommenderade mig Dr.AJAYI som räddade mitt äktenskap och tog tillbaka min man. Han knälade ner igår och bad om ursäkt för allt. Jag går aldrig i juryn för skilsmässan igen. Jag är glad att min familj är tillbaka och mina barn är glada att. Om du har liknande relationsproblem. Kontakta den stora stavspelaren Dr AJaYI på hans e-post: Drajayi1990@gmail.com eller WhatsApp: +2347084887094. Min familj är tillbaka och jag vill att alla par ska förstå att skilsmässa aldrig är lösningen.

  SvaraRadera