torsdag 15 mars 2018

En dag i Herr Snålgris liv

Det är inte utan att man får lite vårkänslor när årsrapporterna duggar lika tätt som regndropparna utanför fönstret, snön smälter bort och det är faktiskt lite varmt ute om man ställer sig på en södersida med lä under de få minuter om dagen som solen möjligtvis tittar fram. Denna årstiden påminner mig mest om Beijing, där det allt som oftast låg en grå kupol av smog över staden, oavsett om det var molnigt eller klarblå himmel.

Klara, färdiga, ät!

Jag har fått några frågor via mail, där den mest intressanta var "hur ser en typisk dag ut för dig?". De få läsarfrågor som faktiskt har letat sig ner till Snålgrisarnas mail har annars varit av formen "får jag lägga till dig på min blogglista" eller "hur ska jag investera" samt "jag heter advokat Tonga Bonga och min nästkusin i Nigeria har nyss avlidit...". Att man vågar fråga mig om investeringstips är en gåta, men det finns tydligen ett antal riktigt modiga individer där ute.

Nåväl, jag ska försöka beskriva en typisk höst/vintervardag hos Snålgrisarna, så häll upp en stor kopp kaffe och häng med:

05:30 Fru Snålgris går upp och gör sig redo för att ta bussen till jobbet (börjar kl 06:45)

06:00 Herr Snålgris väckarklocka ringer, och han väcker Lilla Snålgris och drar upp henne ur sängen och tillsammans vinglar de båda ner för trappan.

06:10 Lilla Snålgris ligger och drar sig lite i vardagsrummets soffa medan Herr Snålgris borstar sina tänder, klär på sig, förbereder frukostmacka och mellanmålsfrukt till sig själv.

06:30 Nu är det dags för Lilla Snålgris att klä på sig, tvätta ansiktet och borsta tänderna. Detta görs oftast i vardagsrumssoffan där vi hjälps åt 50/50.

06:40 Dags att ta på ytterkläderna, Herr Snålgris blir alltid färdig först och Lilla Snålgris tar lite extra tid på sig. Hon är i perioden "kan själv" och då får det ta lite extra tid. Väntetiden brukar ägnas åt att rafsa ihop diverse extrakläder som kan behövas till förskolan, beroende på hur vädret är.

06:50 Vi har anlänt till dagis efter en kort bilfärd och rask promenad, nu blir det incheckning och hejdå-kram.

07:15 Herr Snålgris anländer till sitt jobb där han hämtar en kopp nybryggt kaffe och äter sin frukostmacka, ofta en skiva Valjegrova eller Lingonbröd beroende på vad det var extrapris på ;)

09:30 Nu är det förmiddagsfika och samling i fikarummet där en frukt äts upp tillsammans med lite varmt vatten.

11.30 Nu är det dags för lunch på Herr Snålgris jobb. En matlåda tinas upp i mikrovågsugnen och inmundigas med god aptit. Det är skönt att ha fått i sig riktigt god mat för en bråkdel av vad en flottig lunch hade kostat på stan.

16:00 Nu är det dags att åka hem. Fru Snålgris har redan hämtat Lillgrisen och de är förmodligen hemma där kvällens middag förbereds.

16:20 Herr Snålgris anländer hem. Packar upp en diskad matlåda och byter om lite kläder till något bekvämt. Hjälper till med matlagning, städning i köket samt framdukning.

16:45 Nu äter vi middag. Givetvis lagat helt från grunden med färska råvaror. Då Lillgrisen som sagt är i "jag kan själv"-åldern ska hon såklart försöka äta själv också, vilket går sisådär med en ny tugga var 5:e minut. Mat är inte hennes stora intresse om man säger så. Fru Snålgris äter snabbt och är först färdig. Herr Snålgris sitter kvar och ser till att Lillgrisen får i sig sin portion och tar därefter hand om disk och avtorkning.

17:45 Nu är det fri lek. Lillgrisen sitter och tittar på tv eller leker medan Fru Snålgris sitter i soffan och pillar på sin iphåne. Själv kollar jag på börsen, tar hand om hushållsbestyr som att byta lampor, fixa någonting med bilen, städa lite eller ta hand om pappersarbetet.

18:30 Bolibompa är slut! Nu är det dags att Lillgrisen att antingen bada eller göra något annat kul och självklart ska mamma och pappa vara med.

19:00 Vällingdags och Tv4-nyheterna. Dock håller Lillgrisen sån låda att det är stört omöjligt att höra någonting alls. 

19:30 Nu är det dags för pyjamasbyte och tandborstning för Lillgrisen. Detta tar ofta pappa hand om, och för det mesta går det bra utan något större krångel.

20:00 Nu går Lillgrisen och pappa upp för att sova. Det ska läsas minst två sagor och sen varierar tiden tills hon somnar. Ofta brukar det bli runt 21-tiden. Det är inte helt ovanligt att Herr eller Fru Snålgris också somnar runt denna tiden.

21:00 Nu är det barnfritt i huset. Dock brukar det dra så pass i ögonlocken att vi i princip bara orkar sitta och prata en liten stund eller kolla nyheterna/mobiltelefonerna samt plocka i ordning kläder och matlådor till morgondagen. Vi försöker också plocka undan de flesta leksaker som Lillgrisen har släpat ut från sitt lekrum. Detta förutsatt att vi båda fortfarande är vakna förstås. Fru Snålgris somnar nästan alltid först. Herr Snålgris brukar försöka stanna uppe en halvtimme extra för att skriva lite blogg, ta hand om aktieportföljen eller kolla lite tv om inte tröttheten är allt för påtaglig. 

22.00 Godnatt!

7 kommentarer:

 1. Haha, jag skriver under på de här rutinerna. Finns dock två smågrisar här vilket gör att det är 90% kaos och 10% fri lek mellan 17:20 - 20:00

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Huddingeinvesteraren och tack för din kommentar!

   Ja det är nog där vi har hamnat i debattern kring ett eller två barn där hemma. Frun vill men jag är väl mer tveksam vad två barn kan ge som inte det första har givit. Att fritiden som man idag känner till den kommer att försvinna helt, det är ganska uppenbart :) Och apropå fri lek är det i princip när jag är helt själv hemma (händer typ aldrig) eller på sen kväll/natt (hur pigg är man då?) som man kan hitta på vad man känner för utan att bli störd på något sätt.

   Radera
  2. Två barn är jobbigt, tycker nästan omställningen blev större med två än när första kom pga att man förlorar det numerära överläget så att säga. Men självklart jättekul, tror det bästa man kan ge sitt barn är ett syskon.

   Sparar till båda mina barn i aktier i en gemensam KF även om fonder egentligen hade varit smidigare kanske. Hoppas på att kunna få dem aktieintresserade på sikt!

   Radera
  3. Finns ingen direkt omedelbar vinst med ett andra barn (utöver självklarheter som kärleken man känner och att bebisar kan vara gulliga) men fler vinster finns att vänta längre fram i livet. Jag är väldigt glad att ha två barn eftersom jag har olika relationer med dem och det ger så mycket på två helt olika sätt. Dessutom kan jag delegera ut hushållssysslor till två istället för bara en :)

   Radera
 2. Jag har förresten testat att själv starta upp en liten blogg, inspirerad av din och andras grymma bloggar! Kika gärna förbi nån gång!

  https://huddingeinvesteraren.blogspot.se/

  Mvh
  Huddingeinvesteraren

  SvaraRadera
 3. Njut av krediten, det snabba lånet, garanterat på 72 timmar och fortsätt välja ditt nya livsprojekt. Vi erbjuder lån till alla seriösa personer i behov: offentliga och privata företag med en räntesats om 3%. Våra överföringar är försäkrade av banken för transaktionssäkerhet. Tack för att du kontaktade oss för mer information.

  E-post ( georges.matvinc@gmail.com )

  WhastApp: +33 756924191

  SvaraRadera