söndag 4 mars 2018

Utdelningar Februari

Det är skönt att denna månaden har passerat. Februari här nere har varit mörkt, slaskigt och allmänt gråtrist. Det är inte utan att man är avis på de som har tagit en sista minuten till Thailand. Kan dock inte förstå hur man bara "kommer på" att åka med familjen till Thailand under två veckor. Borde det inte vara ganska dyrt, ty alla familjer med barn antagligen siktar in sig på att boka en resa under just sportlovet? Jag gissar att dessa personer lever för stunden och inte har några planer på att sluta jobba en dag tidigare än 70 eller vad det nu var Reinfeldt sa...

Nåväl, utdelningarna har trillat in denna månaden också. Tyvärr hade några utländska utdelningar inte justerat sina datum med tanke på att februari är en kort månad, men jag tog med dem också, då de delades ut i USA under den månaden.


Det blev totalt 7087 kr (Corus kom dessvärre med två gånger, nåja), vilket inte är fy skam. Var för sig är det småpotatis, men tillsammans blir det en ansenlig summa. Det där med "många bäckar små" fungerar även på inkomster, och inte bara på småutgifter.

Till sist var det glädjande att höra att Maggan Andersson för en gångs skull sa något vettigt, när hon gjorde sig rejält ovän med MP genom att rekommendera att man inte skänker några pengar till tiggarna. Tack för det! Herr Snålgris har själv skänkt pengar till tiggare, men då rör det sig om gravt handikappade individer med trasor till kläder som ligger utslagna på en trottoar någonstans i Sydostasien eller Kina. Jag hoppas innerligt att det är slut på de svängdörrar i asylsystemet som har funnits under några år nu.

Ibland undrar jag dock hur sjukt naiva svenska folket egentligen är? Både i fallet med "tiggarna" från forna sovjetstater samt de s.k. "ensamkommande" rör det sig ju i de allra flesta fall om ren och skär bluff. Jag har via en bekants bekant haft nöjet att träffa några av dessa "ensamkommanden" och för mig var det helt uppenbart att de var allihopa betydligt äldre än vad de påstod sig vara. Man får inte gråa hår i skägget när man är 22 år, om man säger så. Gissningsvis var hela samlingen runt 30 år. Men svenska myndigheter verkar hur lättlurade som helst. Det enda jag inte kan förstå är hur det hela går till? Behöver man inte legitimera sig, eller räcker det med att påstå en massa saker om sig själv, och sen är det full fart in i välfärdssystemet?

#jagstårinteutmeddennabluff

2 kommentarer:

 1. Riktigt mäktiga utdelningar för februari, grattis! Nu blev jag taggad att öka upp den månaden lite :).

  Med vänlig hälsning Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Frihetsmaskinen!

   Tack för din kommentar! Ja 7000 kr är pengar det också, även om man inte ser röken av dem. Ett sk.k. "tramsmål" är att få 10000 kr i utdelnng varje månad, dessvärre lyckas vi med detta endast i hälften av alla årets månader. Men skam den som ger sig, vi fortsätter att investera.

   Radera