söndag 23 juni 2019

Utdelningar Juni 2019

Då har midsommarfirandet tackat för sig och vi städar upp resterna efter gårdagens festligheter. Det blev en aningen annorlunda Midsommar då vi vanligtvis brukar resa iväg, men Lilla Snålgris hade nån sorts influensa, vilket gjorde att vi fick hålla oss hemma. (O)turligt nog hade våra närmsta grannar också sjuka barn, och vi bestämde oss då för att fira midsommar tillsammans på deras bakgård, ca 600 meter från vårat hus. Vädret var med oss trots en skur på eftermiddagen, och det blev trots allt en ganska hygglig midsommar 2019.

Utdelningsmässigt har det också varit en hygglig månad. Juni är en av de svagaste utdelningsmånaderna, vilket syns på nedan bild.Det är månadsutdelarna, samt kvartalsutdelarna Duke Energy, K2A, Exxon, Sdip tech och till sist Nobina som strösslade några tusenlappar över vår tillvaro. Detta är också pengar, så man ska inte klaga. Det är dock lätt att vänja sig över de fantastiska månader vi har haft under April och Maj med utdelningar över 30" kronor per månad.

Det har även blivit lite nya inköp, småposter har handlats i följande bolag:

300 st Ocean Yield - har tappat i värde senaste månaden, gissningsvis pga oroligheter i Persiska viken då en oljetanker påstår sig har blivit torpederat, och Iran senare påstås har åkt dit med en patrullbåt för att ta bort bevis i form av en odetonerad mina. Kan inte bli konstigare än så... och aktien har tappat mark.

300 st Sagax D - Behöver lite mer stabilitet i portföljen, och denna aktie kommer generera ett stabilt kassaflöde under många år framöver.

100 st Nordea - Med så många köprekommendationer som denna aktien har är det dumt att stå utanför, när den tappar i värde pga andra bankers penningtvättskandaler. Dock köper jag en modest liten post.

25 st Klövern Pref - Vill öka innehavet något i denna stabila preff.

40 st Tieto Oyj - Har länge sneglat på denna stora drake inom IT-branschen. Nu gick de ju tillsammans med Evry och blev ännu större. Ett bra bolag som trots att det handlas på Stockholmsbörsen ska ligga i en KF pga källskatten. Aktien är med i Avanzas Superränta.

Jag har märkt att på mitt KF för utländska aktier är belåningen runt 4%, medan för mitt ISK för svenska aktier var jag i princip obelånad. Hur kan detta komma sig? Gissningsvis för att jag har sett långt fler intressanta köp-prospekt utomlands än i Sverige. Jag kommer dock att avvakta till nästa nedgång, om och när den kommer, och fram till dess köpa tråkiga aktier såsom Telia och fastighetspreffar.

För er som inte känner till det, har Avanza av aningen oklara skäl valt att plocka bort samtliga amerikanska ETFer från sin marknadsplats. En ETF är en börshandlad fond som handlas som en aktie. Den ger utdelning och kan ha lite olika etiketter på sig beroende på vilken inriktning förvaltaren har valt. Detta är tråkigt, då det finns väldigt många intressanta amerikanska ETFer på andra sidan Atlanten. Vill man handla med dessa, verkar det som om Nordea och Nordnet fortfarande har denna handel öppen. Dock är det trist att behöva använda flera olika plattformar. Anledningen till att jag tog upp detta är att webbplatsen Seeking Alpha ofta kommer med köprekommendationer på intressanta utdelningsaktier och ETFer men att man då bör vara medveten om att dessa inte går att handla med på Avanza. Tråkigt men sant.

Handlar du mycket med utländska ETFer? Vilken är din favoritplattform där du gör dessa transaktioner?

23 kommentarer:

 1. Bra utdelningar! Jag håller med gällande utdelningarna, inte alls lika kul nu som det var i april och maj :) För min del är oktober och november nästa gång som utdelningarna taktar på i lite snabbare takt, så något att se framemot efter sommaren :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan dividend story och tack för kommentaren! Ja det är lätt att bli bortskämd av dessa utdelningar sm våren bjuder på. Man får trösta sig med att "många bäckar små" och att det trots allt ökar varje år som går. Detta vi håller på med är inget sprintlopp utan ett maraton.

   Radera
  2. Hej, jag får mitt lån på 20 000 dollar från REMY FINK COMPANY EMIAL: REMY.CREDIT111@GMAIL.COM
   Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? Jag heter Peter från USA: {remy.credit111@gmail. com} E-posta honom nu för ett snabblån E-post: REMY.CREDIT111@GMAIL.COM
   Gud välsigne dig, Herr REMY FINK

   Radera
 2. Jag har två amerikanska ETFer på Avanza och trodde att det inte gick att köpa någonstans längre på grund av någon EU-regel. Blev glatt överraskad att det fortfarande funkar på Nordnet. Kanske blir ett köp imorgon när lönen kommer :)

  Mvh
  I-US

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan Investeringsundersköterskan och tack för din kommentar!

   Som jag förstår det så kan man sälja sina ETF er men inte köpa, ungefär som de gjorde med Limited Partnerships som t.ex. Brookfield Renewable. Ja det är knasigt att det fungerar på Nordea och Nordnet. Det finns många fina ETFer på andra sidan pölen, om man vill diversifiera sig ytterligare.

   Radera
 3. Hejsan Snålgrisen! 8 tkr i utdelning för juni är riktigt bra. Har som du ökat i klövern. K2A är ju riktigt dyr nu och över inlösen, lite trist. Måste kännas härligt att ha Usa innehav nu när kronan bara faller. Vi har nått 1.5 kr per dansk krona nu och både dollarn och euron är ju typ all time high nu...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan där Professorn!
   Ja det är inte vettigt att handla preffar över inlösen, då är det bättre att hitta något annat att handla. Ja, valutaeffekten blir en angenäm bonus om man äger mycket i USD, vi har nog ca 30% av innehaven i USD. DOck, jag handlar fortfarande utländskt trots dålig krona, tittar man på väldigt lång sikt så spelar det mindre roll.

   Radera
 4. Tjena Snålgrisen,
  Vi gav fan i midsommar och åkte till solen i Argeueniguein på Cran Canaria i 3 veckor.

  Ställde frågan till vår kära vän Kronan hur en ekonomisk utdelningsjägare skulle hantera 3 veckor med all inclusive?

  Skämt åsido, du har en herrans massa aktier och ETF’r och jag struntar fullständigt i kursen för vi har inte en aning om dollarn kommer kosta 13 eller 7 kronor beroende på herr T tweets!

  Har du någon bra månads utdelare i USA förutom Realty och EPR som jag är hyfsat tung i? Köpte lite mer EPR i nedgången idag men känner mig ganska full i dessa.

  Malin street capital?

  Tack på förhand och till en härlig blog.

  // Malte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjenare Malte och tack för kommentar!

   Det låter riktigt skönt med semester på Gran Canaria.

   Jag ser inget som motsäger tre veckor med all inclusive, så länge det inte finansieras med lån och att de månatliga överföringarna till pengamaskinen inte påverkas. VI har ca 200000 pesetas i buffert som vi kan lägga på vad vi vill, utan att utdelningsjakten och den plan vi har påverkas. Dock kan jag dock utmana resenärerna att välja bort all inclusive just för att det inte är särskilt prisvärt, vem orkar bälja i sig drinkar från morgon till kväll i 3 veckor? Bättre ta något mellanting där drinkar ingår till maten och middag 5 av 7 dagar, då hotellmaten blir tjatig redan efter en vecka.

   Hmm, vi äger inga ETF er alls, dock var jag sugen på att köpa.

   Angående månadsutdelare finns det några olika, titta närare på Oxford Lane Capital, en CLO som man dock max ska ha 5% av sin portfölj i pga risk. Sen finns ju Northwest healthcare och boston pizza, två kanadensiska REITs.

   Tack själv!

   Radera
  2. Tusen tack Snålgrisen,
   Skulle aldrig åka på semester, köpa en bil ed för lånade pengar. Det enda lånet jag haft och kommer ha är till boende och inte kommer sparandet bli lidande for sure.

   När det gäller all inclusive var det bara en liten fråga till vår gemensamma kompis KTM som är mer ekonomisk än du och jag och hur han skulle reagera på detta men mer som ett skämt.

   För vår del med 3 barn med diagnoser såsom ADD, ADHD och autismspektrum störning blir detta alternativ väldigt bra då det är väldigt lika och förutsägande varje dag. Tror du förstår vad jag menar och pga av mediciner de tar är aptiten inte alltid på topp och väldigt oregelbunden. Då är det skönt att det alltid finns mat, läsk, slush mm att tillgå oavsett tidpunkt. Gå på restaurang tillsammans är helt otänkbart, totalt kaos innan förrätten kommit in.

   Tack för förslagen, ska kolla närmare på dom.

   Sköt om dig och familjen, ha det fint.

   // Malte

   Radera
 5. Hej snålgrisen, menar du att man inte kommer kunna handa aktier som Realty income längre hos avanza? Hur ska man då gå tillväga framöver?

  Mvh
  Mike

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan Mike90 och tack för din kommentar!

   Nej så menar jag inte. Realty Income är en REIT (https://sv.wikipedia.org/wiki/Real_estate_investment_trust), inte en ETF. Vad jag vet går det utmärkt att handla REITs på Avanza än så länge, även om det florerade några rykten för nån vecka sen...

   Vill du handla utländska börshandlade fonder (ERF:er) får du vända dig till Nordea eller Nordnet...

   Radera
 6. Hej Snålgrisen,
  Menar du ticker OXLC på Oxford Lane Capital?
  De verkar ha en DA på 16% eller är jag helt ute och cyklar?

  Tack.

  // Malte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Malte!
   Ja det stämmer. Denna DA är utan tvekan hållbar och ingen glädjekalkyl eller resultatet av en fallande aktiekurs. Dock ska man vara beredd på att de använder hävstänger vid investeringarna, och detta gör att aktiekursen kan svänga lite mer än väntat. Men som sagt, man för göra sin egen analys och jag skulle inte rekommendera mer än 5% av den totala portföljen i CLO-instrument.

   Radera
  2. Hur kan de ha en så hög direktavkastning? Finns det en stor risk att utdelningen sänks?

   Att aktiekursen är mer volatil gör väl inte så mycket så länge man inte säljer?

   Radera
 7. Behöver du brådskande lån ?
  Du har svårt att lösa dina olika problem; att starta ditt eget företag Privata och offentliga företag; bönder och andra. Inga bekymmer, bygg ditt liv genom våra olika låneerbjudanden på 72 timmar, snabb kredit och garanterat upp till 10.000.000. Våra villkor är mycket enkla för alla seriösa och ärliga människor som kan återbetala det med en ränta på 3%. Våra överföringar är försäkrade av banken för transaktionssäkerhet. Kontakta oss för mer information.

  E-post: georges.matvinc@gmail.com

  WhastApp: +33 756924191

  SvaraRadera
 8. Den som läser detta vittnesmål idag borde fira med mig och min familj eftersom det hela började som ett skämt för vissa människor och andra sa att det var omöjligt. Jag heter Göran Jörgen och är från stockholm, men jag flyttar till Chicago USA med min fru. Jag är lyckligt gift med två barn och en vacker fru. Något hemskt hände med min familj, jag tappade jobbet och min fru lämnade mitt hus eftersom jag inte kunde ta hand om mig själv och familjen. henne och mina barn vid den tidpunkten. Jag lyckades i nio år, ingen fru stödde mig för att ta hand om barnen. Jag försöker skicka ett testmeddelande till min fru men hon hindrar mig från att prata med henne. Jag försöker prata med hennes vän och hennes familj men jag vet fortfarande att någon kan hjälpa mig och jag har skickat begäran senare till så många företag, men ändå ring inte mig, förrän en trogen dag kommer att jag aldrig kommer att glömma i mitt liv . När jag träffade en gammal vän till mig som jag förklarade alla mina svårigheter och han berättade för mig om en bra man som hjälpte honom att få ett bra jobb på Coca cola-företaget och han berättade för mig att det var en caster-charm, men jag är en person som aldrig tror på trollformler, men jag bestämde mig för att prova och Drosagiede instruerade mig och visade mig vad jag skulle göra i dessa tre dagar av lunchen. Jag följer alla anvisningar och gör vad han bad mig göra bra. Drosagiede se till att allt gick bra och min fru skulle se mig igen efter det underbara arbetet Drosagiede. Min fru ringer till mig med ett okänt nummer och ber om ursäkt och hon sa till mig att hon verkligen saknar mig och våra barn och min fru kommer hem. Och efter två dagar ett företag som jag har skickat mitt tackbrev kallat, nu är jag den föredömliga företagschefen här i USA. Jag rekommenderar att om du har några problem skickar du ett meddelande till detta e-postmeddelande: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp +2349014523836 och du kommer att få det bästa resultatet. Ta saker för givet och det kommer att tas bort från dig. Jag önskar dig det bästa.

  SvaraRadera
 9. Pozdrav, Ljubazno kontaktirajte phillip_woolridge@yahoo.com ako trebate bilo koju vrstu zajma s kamatnom stopom od samo 3%

  SvaraRadera

 10. Detta meddelande är avsett för anställda, handlare, jordbrukare och företagare som behöver ekonomiskt stöd för att lyckas. Få våra olika lånerbjudanden, kredit med mycket enkla villkor med en ränta på 3% per år. Våra överföringar är försäkrade av banken för transaktionernas säkerhet och du har möjlighet att få tillgång till din kredit med 72 timmars garanti. Så vänligen kontakta oss för mer information, tack.

  E-post: georges.matvinc@gmail.com

  SvaraRadera
 11. Hej herr fru
  När man står inför ett problem är det alltid en lösning.
  Jag är en specifik långivare, specifik och seriös.
  Jag erbjuder finansiella lån på 5 000 till 8 000 000 euro till alla seriösa människor som verkligen behöver det, med en ränta på 3% per år. Jag är tillgänglig för att tillfredsställa mina klienter inom två dagar efter mottagandet av begäran.
  Om du är intresserad, tveka inte att kontakta mig på min e-post: Mrfrankpoterloanoffer@gmail.com

  SvaraRadera
 12. LAN
  Hej, jag får mitt lån på 20 000 dollar från REMY FINK COMPANY EMIAL: REMY.CREDIT111@GMAIL.COM
  Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? Jag heter Peter från USA: {remy.credit111@gmail. com} E-posta honom nu för ett snabblån E-post: REMY.CREDIT111@GMAIL.COM
  Gud välsigne dig, Herr REMY FINK

  LAN
  Hej, jag får mitt lån på 20 000 dollar från REMY FINK COMPANY EMIAL: REMY.CREDIT111@GMAIL.COM
  Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? Jag heter Peter från USA: {remy.credit111@gmail. c

  SvaraRadera
 13. Hej, jag heter Charlotte Müller, jag är en privat långivare. Behöver du ett snabbt, lång- eller korttidslån med en relativt låg ränta så låg som 3%? Påverkar ekonomins svårigheter dig i år? eller har du nekats ett lån av din bank eller annan finansiell institution? Vi erbjuder säkra lån och om du är i behov av ett snabblån, maila mig via (moonlightloanfirm@gmail.com)

  * Söker du pengar för att betala av skulder?
  * Söker du finansiering för att starta ditt eget företag?
  * Söker du lån för att genomföra stora projekt?
  * Behöver du ett lån på mindre än 24 timmar?
  * Är du i behov av ett snabblån för olika ändamål?

  Om ditt svar är ja kan jag hjälpa dig.

  * Jag kan erbjuda dig ett lån på upp till €5 000 000 Euro.
  * Du kan välja mellan 1 till 30 år att återbetala.
  * Du kan välja mellan månatlig och årlig återbetalningsplan.
  * Flexibla lånevillkor.

  Om du är intresserad kom tillbaka med mig via denna e-postadress: | moonlightloanfirm@gmail.com |

  Du har 100 % garanti för att du kommer att få ditt lån i slutet av denna lånetransaktion.

  Vi brinner för att få ekonomisk inkludering att räknas.
  Våra lån och investeringsprodukter är utformade för att erbjuda dig bekvämlighet och värde.

  Med Moonlight Loan Firm kan du säga adjö till alla dina finansiella kriser och svårigheter eftersom vi är certifierade, pålitliga, pålitliga, effektiva, snabba och dynamiska.

  Varma hälsningar
  Fru Charlotte Müller

  SvaraRadera
 14. Goddag jag är så glad för att jag fick mitt lån från detta bra företag LAPO efter flera bluff från olika fuskare, du kan även kontakta dem om du behöver ett snabblån, kontakta dem nu via detta mail : lapofunding960@gmail.com
  Whatsapp +447300508785

  SvaraRadera