måndag 30 september 2019

Utdelningar september 2019

Månadens sista dag. Vi har under de senaste dagarna haft riktigt trevligt väder här nere i de södra delarna av Svea Rike. Ikväll var det runt 15 grader och en riktigt härlig sol som än har lite värme att bjuda på. Det som är mest påtagligt är mörkret, som infaller redan runt 19-tiden. Än så länge har jag inte känt av någon höstdepression, men den kommer kanske han i hand med den riktiga kylan.

September är för oss en sisådär bra utdelningsmånad, som fortfarande inte orkar upp till femsiffrigt. Vi fick följande utdelningar:


Ca 8600 kr är ju pengar det också, men de två nästkommande månaderna blir det fyrdubbelt upp, då flera av våra kvartalsutdelare öppnar pengakranarna och låter det regna. Det är väl detta som gjorde att jag fastnade för just utdelningsinvestering, att det är reda pengar som vi får tillbaka varje månad. Nu låter vi ju dessa bli återinvesterade, för att dra nytta av ränta-på-räntaeffekten, men vi hade lika gärna kunnat överföra dem till ett VISA-kort och använt pengarna för att (över)leva. Tanken är att vi om ca 8-10 år i framtiden får tillräckligt mycket utdelningar för att kunna göra just detta. Vi får väl bara be en bön för att politikerna inte hittar på några fler sätt att skjuta dessa framtidsplaner i sank, det verkar inte finnas någon gräns för hur höga skatter det går att plocka ut. Just oss som tänker leva på kapital är ju högvilt främst hos Vänsterpartiet och vår ack så sympatiske finansminister. Om SVT får för sig att göra en remake på "Häxan Surtant", som har visats på Barnkanalen, har vi en utmärkt  huvudrollsinnehavare i Maggan Andersson.

Det har väl inte undgått någon att det skjuts en hel del i vårat land. Polisen kliar sig i huvudet medan de gängkriminella kör en ny variant på "ensam hemma" eller "när katten är borta". Senast i raden av fadäser är när en polispatrull i Märsta lyckas med konststycket att gripa två kriminella, men i samma veva tvingas lämna bort dem då ett gäng med "arga unga män" skrämmer Kling och Klang till den grad att de tvingas ge upp sina nyfångade brottslingar av oklar anledning. Detta var uppenbarligen inte samma figurer som var i tjänst i Vasastan när en handikappad kille blev nermejad av ett 25-tal skott utan att ha gjort någon förnär eller ens försökt hota polisen på något sätt. Dessa konstaplar gav ordet verkanseld en helt ny innebörd. Ett under att inte fler oskyldiga blev skadade, med tanke på att bara 3 av dessa skott träffade sitt mål. Polisen ska ha våldsmonopol i detta land, men de har ett ytterst märkligt sätt att använda det på. Tyvärr tror jag att vare sig polisen i allmänhet eller politikerna i synnerhet har någon aning om vad de har emot sig, i de olika stadsdelar där hederligt folk har flytt och kriminella gäng huserar till synes helt ostoppbara.


Det är kaos lite här och var..

Jag känner flera bekanta och jobbkamrater som har bott i centrala Malmö, men som nu har flyttat till stadens utkanter, just pga en ökad känsla av otrygghet, parallella samhällsstrukturer och en allmän känsla av att samhället inte längre ser ut och fungerar på det sätt vi är vana vid. En av de som flyttade hade barn i förskoleåldern (5 år), och de hittade ingen förskola inom vettigt avstånd där det gick något barn som hade svenska som modersmål. Deras barn trivdes helt enkelt inte för hen kunde inte kommunicera med något annat barn, eller knappt med de som jobbade där heller. Ett typiskt exempel på s.k. "white flight" som tyvärr blir vanligare och vanligare, i takt med att även våra myndigheter släpper greppet om dessa områden och låter friskolor mer eller mindre stifta sina egna regler, allt finansierat med skattepengar.

Jag kan förstå de skattebetalare i Stockholm som bor i välskötta kommuner som vägrar låta en större och större del av deras inbetalda skatt gå till dåligt skötta kommuner som t.ex. Malmö och Filipstad. Varför ska de som sköter sig bli straffade, och de som missköter sig bli gynnade? Det verkar inte finnas någon ände på hur många skattemiljarder som ska strösslas över diverse problemskolor och problemområden. Har man inte förstått att det inte räcker? Det spelar ingen roll om det trycks upp broschyrer om att det är förbjudet att råna någon på all världens språk, det är en liten klick individer som är drivande i de allra flesta s.k. problemområden i Sverige. Plockas dessa människor bort och ur Sverige, kommer samhället att börja frodas igen, det är jag helt övertygad om. Tyvärr sviker samhället på denna punkt, då man tillåter dessa härjningar.

Ja, det där var en liten utsvävning som inte handlade så mycket om ekonomi mer än att det gäller att hushålla med våra gemensamma resurser och lägga pengarna där de gör mest nytta. Det är ju många som tycker att vissa kommuner borde anmälas till "Lyxfällan", och jag kan inte annat än att hålla med. Ett billigare alternativ kan ju vara att ringa till Stefan Löfven och fråga var det där "kompetensregnet" som utan tvivel skulle komma runt 2015-2016 tog vägen? Karln ska nog hålla sig till svetseriet istället för att leka politiker eller vädergubbe...

Hur har din september varit? Har du gjort några intressanta spaningar? 

13 kommentarer:

 1. Hej Bästa Snålgris.
  Som förtroendevald revisor i en kommun nära dig.... men även som en självtänkande människa måste jag meddela att att jag inte håller med dig!!
  Alltså att din utsvävning inte har med ekonomi att göra, just det du tar upp i din lilla utsvävning är till visshet gränsande sannolikhet orsaken till att de kommuner som varit duktiga och deltagit i tävlingen om vem som tar emot flest analfabetiska raketforskare och hjärnkirurger har problem... förlåt utmaningar att få budgeten att gå ihop. Att nu skylla på att de varit naiva, visar ju mest bara på att de har bristande tankeförmåga när det gäller att förutse konsekvenser av att öppna hjärtan och stäng av hjärnan politik. Din utsvävning är av absolut ekonomisk sort....

  Fyrsiffrig utdelning tycker jag låter som ett alldeles strålande resultat, grattis till det!! I september lyckas jag knappt få tresiffrigt, men det är ju bättre än ingenting. Så månaden har varit bra.

  Ha en härlig oktober, nu.
  Hälsar Fattigbonddräng

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjenare Fattigbonddräng och tack för din kommentar!

   Vad jag ville få fram är att man oavsett vad det handlar om måste kunna göra saker som konsekvensanalys, budget samt prognos. Detta verkar flera kommuner runt om i landet totalt har missat. Jag pendlade långa sträckor runt 2015-2016 och lyssnade mycket på radio, och de kommunalråd som uttryckte minsta lilla uns till kritik kring regeringens planer fick känna på partipiskan. Att förlita sig på livslångt underhåll från staten eller att tro på vad Pappa Löfven står och säger är ju mer dumt än naivt. Man har som kommun och politiker främst ett ansvar mot sina kommuninvånare. Klarar mana v det uppdraget kan man sen skissa på olika planer för att öka kommunens invånare, men då ska man stå redo för detta också, med skola vård och omsorg som hänger med.


   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Underbart inlägg Snålgrisen! Det är verkligen för sorgligt hur denna obehagliga soppa fortsätter att få koka utan att någon av de "skarpa, dugliga och fantastiska politikerna" äntligen stegar in på jobbet deras och slår näven i bordet och skriker:

  Nu fan räcker det. Nu tar vi itu med dessa förbannade drägg som förstör vårt land och så ser vi till att få iväg dem med nästa avgående banan- eller dadelbåt. Passar inte logementet så finns en billigare lösning och då kryssar du denna ruta istället och väntar därute.

  Att det idag finns många exempel på både dagis, skolor och fritids där svenska inte används än mindre förstås är helt horribelt. Jag vet inte hur jag ska uttrycka mig över den förtvivlan jag innerst inne känner - ledsen, arg, förtvivlad eller bara helt tom?

  Tur att utdelningarna rullar in och håller humöret uppe!

  (kunde ju som vanligt in acceptera stavfel så...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan Kalkyl och tack för din kommentar.

   Moderaterna presenterade igår en rad nya förslag för hur de ska få bukt med bidragsberoende och så vidare. Tyvärr blir dessa förslag totalt tandlösa, då det är i princip omöjligt att få en människa att göra som du vill. Säg att du har etableringsbidrag som betalar din lägenhet och ger dig mat och allt av livets nödtorft. Säg 12000 kr per person. Det dyker upp ett jobb 10 mil bort som passar dej perfekt. Du vill inte flytta. Socialtjänsten kan inte göra ett skvatt så länge det finns barn med i bilden (vilket det oftast gör). Hota om att halvera bidraget? Går inte. Hota om uppsägning av lägenheten. Går inte. Om inte folk vill pendla, så går det i princip inte att tvinga dem på något sätt. Detta har moderaterna mig veterligen ingen lösning på. Integrationssamordnaren i Filipstad var ganska tydlig med detta när SVT-reportern frågade varför just vissa typer av människor i deras kommun hade extra svårt med detta att pendla. Det blev en axelryckning och "vad kan vi göra?". Där hade man kapitulerat fullständigt.

   Nej, det är inte så mycket du och jag kan göra åt försämrad integration och ett samhällskontrakt som sakta men säkert demonteras. Vissa bloggare har ju redan lämnat landet, men där är vi Snålgrisar inte riktigt ännu. I vår lilla kommun på landsbygden är det relativt lugnt.

   Radera
 4. Nej tyvärr kan vanligt hyggligt folk varken få uttrycka sig, rösta för eller emot eller nåt annat heller. Vi har sakta men säkert tystats ner och intagit en passiv hållning i snart allt. Inte sjutton byggdes landet med denna anda.

  Att pendling ratas av vissa grupper visste jag inte men blir inte heller förvånad, snart har alla bara rättigheter, förlåt, vissa grupper har bara rättigheter medans urgruppen mest ska gilla läget och betala för en massa de aldrig ens efterfrågat.

  Sen 20 år har ju nationalist stämplats som något fult och hemskt. Trodde det var något bra att kämpa för sitt land och faktiskt vara stolt över. Tydligen igen bara ok och beundransvärt för vissa grupper.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker inte det något fel eller negativt med att kalla sig för vare sig rojalist eller nationalist. Tvärtom visar det på att man tror på sitt land och är stolt över det. Tyvärr är det väl så att svenskar över lag är lite "ängsliga" över att skryta om sig själv, då man inte vill råka kränka något annat land som kanske inte har lyckats lika bra med vad det nu kan vara. Över lag är vi svenskar dåliga på att ta plats. Vi är nog mest kända för den "tysta diplomatin". Sen att vi inte har utkämpat några kring på ett antal hundra år gör nog sitt också.

   Vi svenskar var ju också starkt präglade av dygdetik och annat som innebär "gör din plikt och kräv din rätt". Numera verkar vi väldigt bra på att ta hand om folk, men helt urusla på att kräva motprestationer. Vi har gott om morötter men piskorna saknas.

   Radera

 5. Detta meddelande är avsett för anställda, handlare, jordbrukare och företagare som behöver ekonomiskt stöd för att lyckas. Få våra olika lånerbjudanden, kredit med mycket enkla villkor med en ränta på 3% per år. Våra överföringar är försäkrade av banken för transaktionernas säkerhet och du har möjlighet att få tillgång till din kredit med 72 timmars garanti. Så vänligen kontakta oss för mer information, tack.

  E-post: georges.matvinc@gmail.com

  SvaraRadera
 6. Jag heter Anna Erickson från Stockholm - Sverige, jag är högskolelärare av yrke. Detta är en mycket glad dag i mitt liv att dela med dig här ute hur jag fick min sanna kärlekspartner tillbaka. Dr.Oduduwa hjälpte mig med magiska kärleksförtryck att få tillbaka min ex pojkvän efter 2 års separation han är hemma till mig. Jag rekommenderar att alla kan få samma hjälp av honom kontakta honom via: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
  Jag rekommenderar uppriktigt Dr.Oduduwa att kontakta denna spiritualist - Stava för att få tillbaka ditt ex
  återställa ryggförlust kärleksförhållande
  förena bruten
  magisk kärleksförtroll för att få tillbaka
  sluta skilsmässa
  Älskar stava för att undvika att fuska par
  Älskar stava för att stoppa uppdelningen

  (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)

  SvaraRadera
 7. Hej, säsongs hälsningar till alla mina vänner jag är här för att berätta lite om hur jag fick min hsnabd tillbaka med hjälp av en stor man som heter baba Amiso. Jag heter Alice Lucas, form, Alingsås, Sverige. Efter 12 års äktenskap har min man och jag varit i en gräl eller den andra tills han äntligen lämnade mig och flyttade till Kalifornien för att vara med en annan kvinna. Jag kände att mitt liv var över och mina barn trodde att de aldrig skulle se sin far igen. Jag försökte vara stark bara för barnen men jag kunde inte kontrollera smärtan som plågar mitt hjärta, mitt hjärta fylldes av sorg och smärta eftersom jag verkligen var kär i min man. Varje dag och natt tänker jag på honom och önskar alltid att han skulle komma tillbaka till mig, jag var verkligen upprörd och jag behövde hjälp, så jag sökte efter hjälp online och jag stötte på en webbplats som föreslog att Dr.Amiso kan hjälpa till att få tillbaka artiklar snabbt. Så jag kände att jag skulle prova honom. Jag kontaktade honom och han berättade för mig vad jag skulle göra och jag gjorde det då han gjorde en Love spell för mig. 48 timmar senare ringde min man verkligen till mig och sa till mig att han saknar mig och barnen så mycket, så fantastiskt !! Så det var så han kom tillbaka samma dag, med massor av kärlek och glädje, och han bad om ursäkt för sitt misstag och för den smärta han orsakade mig och barnen. Sedan den dagen var vårt äktenskap nu starkare än tidigare, allt tack vare Dr.Amiso. han är så kraftfull och jag bestämde mig för att dela min berättelse på internet att Dr.Amiso verklig och kraftfull stångskärare att jag alltid kommer att be för att leva länge för att hjälpa sina barn i en tid av problem, om du är här och du behöver din Ex tillbaka eller din man flyttade till en annan kvinna, vill känna igen i världen eller cancerfrågan, vill gifta sig med älskaren efter ditt val eller skilsmässor, hälso- eller äktenskapsproblem, jobbfrämjande och framgång, vad som helst, gör inte ge upp, inte mer gråta, kontakta denna kraftfulla stavning nu. Här är hans personliga e-postadress på: herbalisthome01@gmail.com

  SvaraRadera
 8. Jag är här för att hjälpa dig lösa dina andliga och fysiska problem med hjälp av de förfäder krafter som jag verkligen ärvt från min farfar. Jag kan hjälpa dig att återförenas med ditt ex, återställa dina äktenskapsproblem, bota för HIV {AIDS} och alla typer av sjukdomar, jag kan också hjälpa dig att återfå din förlorade älskare och också kassera följande stavningar som skilsmässa, äktenskapspell, bindande staveform, sluta med fusk, skyddsform, hämnd och dödsstava. Du kan kontakta min e-post idag via: okosunhomeofsolution@gmail.com eller whatsapp +2348159058141

  SvaraRadera
 9. Jag är Laura Dalek från (ALABAMA), När jag så småningom hittade vittnesmål om den här stavspelaren Dr Ilekhojie, hur han hjälpte många människor att få sina älskare och trasiga hem tillbaka, kontaktade jag honom också för att jag var absolut desperat efter att få min älskare tillbaka. Livet utan min älskare var en riktig röra för mig och mina barn. Jag ville ha en dramatisk förändring och jag trodde att kärleksstava kunde vara lösningen. Efter att ha diskuterat resolutionen med Dr Ilekhojie gav han mig hopp om att han kommer att återställa min relation. Jag kände mig säker på att han faktiskt skulle få min älskare att återvända hem och det gjorde han! Det är fantastiskt vad den här stora stavmästaren har gjort för mig, hans hjälp är ovärderlig! Jag vet inte vad jag skulle ha gjort utan Dr Ilekhojie. Han gör sitt jobb så bra att han är organiserad och mycket funktionell. så glad att min älskare återvänder hem. Om du behöver hjälp, kontakta honom just nu genom dessa detaljer nedan: E-post: gethelp05@gmail.com WhatsApp +2348147400259

  SvaraRadera
 10. Hej alla jag är glad att sprida mitt vittnesbörd om en stark stavspelare som heter Dr Ilekhojie. Jag är Caroline och jag bor i USA, min man och jag hade lite slagsmål på grund av att han ville skilja mig, jag var så rädd för att förlora honom eftersom jag älskar honom väldigt mycket så jag söker på nätet efter hjälp och jag såg mycket människors vittnesmål om hur Dr Ilekhojie hjälper dem och kom med positiva resultat som skilsmässor, cancer, lotterier, fertilitet och andra. Så jag mailade honom och berättade för honom mitt problem och han berättade för mig vad jag skulle göra och jag gjorde det som han instruerade, 28 timmar sa han till mig att han är klar med trollformeln och min man kommer inte längre att skilja mig och när min man kom tillbaka från arbete han sa till mig att han inte kommer att skilja mig mer han sa att han inte visste vad som kom över honom att han är ledsen att jag var så glad och jag tackar Dr Ilekhojie för hans hjälp Om du behöver Dr Ilekhojie hjälp maila honom på gethelp05@gmail.com eller WhatsApp eller ring honom nu: +2348147400259

  SvaraRadera