måndag 10 februari 2020

Återbetalning av källskatt (Avanza)

Då var vi inne i Vabbuari. Vädret har varit stundtals riktigt trevligt och jag kunde på min lunchpromenad se både knoppar på diverse träd och buskar samt mängder med snödroppar titta upp från sin höstdvala. Jag kan inte minnas när vi hade en lika mild vinter. Kanske slipper vi snö helt och hållet här nere i syd?

Igår fick alla Avanzianer ett meddelande om att återbetalningen av källskatten från 2017 var på ingående. Herr Snålgris förväntar sig 6217 kr och givetvis hela summan återbetald, då vi inte har köpt några danska aktier eller för den delen aktier från ett land som har mer än 15% i utländsk källskatt. Norge krånglade lite med detta för ett tag sedan och höjde sin källskatt, men då kunde man fylla i ett papper och skicka till Avanza, så var den saken biff. Nåväl, Avanza meddelade följande:

"Hej!

Inom kort kommer vi att sätta in 5275 kronor på din försäkring. Beloppet avser återbetalning för 84,3 % av den utländska källskatt som du har betalat vid utdelningar på din försäkring under 2017. Bakgrunden är att Avanza Pension har begärt så kallad avräkning av utländsk källskatt mot avkastningsskatten hos Skatteverket och fått denna beviljad."


Vad nu då, endast 5275 kr? Fortsätter man läsa inser man ganska snabbt att Avanza har misslyckats med att få tillbaka all källskatt från utländska skatteverk, och att man inte orkar göra en indviduell uträkning för varje kund, utan man slår helt enkelt ut "förlusten" på samtliga kunder.

"Handläggningstiden för den processen har dessvärre ökat kraftigt hos några av de utländska myndigheter där Avanza Pension begärt tillbaka skatten och är som i till exempel Danmark upp till 3 år. Den långa handläggningstiden påverkar dessvärre alla som ska få tillbaka skatten, oavsett om du har haft t.ex. danska aktier eller inte. "

Detta betyder att jag som har försökt vara "duktig" och inte krångla till det med t.ex. danska aktier solidariskt får vara med och betala för detta med en hel tusenlapp. Nicht gut!

Avanza har tidigare utmärkt sig med att inte orka krångla med saker som är lite jobbiga, t.ex. att hantera källskatt för s.k. Limited Partnerships som Brookfield Renewable. Man tog helt enkelt bort möjligheten att handla denna aktie, till skillnad från t.ex. Nordea. Och nu gör man det igen genom att låta alla kunder betala för att vissa kunder har köpt aktier från ställen där det verkar krångligare att få tillbaka all källskatt. Som att de tre år som vi kunder redan får vänta inte skulle vara tillräcklig tid? Helt otroligt om du frågar mig.Nåväl, nu är delar av källskatten jag betalade för tre år sedan återbetald. Tydligen blir det inte bättre än så här om man har Avanza som mäklare...

Har du fått tillbaka din källskatt än? Går det fortare med Nordnet?

35 kommentarer:

 1. Konstigt, jag har inte fått någon information från Avanza om att återbetalning är på gång. Är det fler som inte fått något besked ännu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan r563761 och tack för din kommentar!

   Det var märkligt, jag trodde att man skickade ut till alla samtidigt. Du kan kolla på ditt KF hos Avanza under Transaktioner hur mycket källskatt du betalade för 2017. Samma summa * 0,85 borde infinna sig på ditt konto redan nu eller under dagen. Annars är det nog läge att kontakta dem...

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, släppte han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att trolla för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformel, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade trollformuläret, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var klockan 16.00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
   1) Love Spells
   2) Förlorade kärleksformer
   3) Stoppa skilsmässa
   4) Äktenskapstavlar
   5) Graviditetsförtrollning
   6) Breakup Spells
   7) Dödsförtrollning
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
   via {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Jag instämmer verkligen. Tycker de borde kopiera Nordeas modell och ligga ute med pengarna under en period.

  Funderar seriöst på att flytta alla innehav i KF till Nordea bara för att statuera exempel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan Haterbrigaden och tack för din kommentar!

   Ja det är märkligt att tre bolag som Nordea, Avanza och Nordnet har så vitt skilda hanteringar för detta. Att ligga ute med pengar som man kanske inte får tillbaka i fullo kostar ju en slant för Nordea, kanske Avanza inte vill använda sin vinst för detta? Jag har inte hört något endast officiellt uttalande kring utländsk källskatt från dem. Har frågat supporten nån gång för länge sen men fick bara ett (om än trevligt) standardsvar. Om inte Nordeas gränssnitt hade varit så sunkigt hade jag nog gjort samma sak. Sen är det väl lite knepigt att ta ut pengar från Nordea utan ett betalkonto? Deras belåningsmodell är inte heller lika generös som Avanzas så vitt jag kan se.

   Radera
 3. Jag flyttade mi KF till Nordea förra året. Funkar hur bra som helst 100% återbetalning ca 6 veckor efter utbetald utdelning.
  Nordea blir bättre å bättre. Kommer flytta mitt ISK dit med när dom kommit lite längre me upplevelserna på sina sidor. Är lite krångligt och segt nu men blir som sagt bara bättre och bättre

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mats och tack för kommentar. Jag har ett testkonto hos Nordea som jag tittar till med jämna mellanrum. Vete fanken om jag kan säga att det har blivit bättre. Man har t.ex. fortfarande inte lyckats med att summera transaktionerna. Den mobila webbsidan är så gott som värdelös tycker jag, både för att ge en översikt och för att bedriva aktiehandel. De enda bra sakerna med Nordeas lösning är den snabba återbetalningen av källskatt samt billigt courtage. Jag förstår ärligt talat inte vad deras produktägare sysslar med. Har de gått i ide? Man hade med relativt enkla medel kunnat göra plattformen ljusår bättre än vad den är idag.

   Radera
 4. Jag kör också KF på Nordea, jag har lärt mig att hantera deras plattform (håller med om att den är dålig) och har inga problem med mina köp.
  Källskatt tillbaka på 6 veckor överväger allt.
  Har jag tex 80 st Abbvie har jag 1st på Avanza så får jag infon om bolaget där.
  Ang ISK är courtagen bra mycket lägre på Nordea vid större köp (läs över 570 kr)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stefan och tack för kommentar!

   Ja deras plattform fungerar men lämnar alltid en besk eftersmak. Speciellt för mig som är webbutvecklare i grunden, gråter varje gång jag använder den. Fördelarna är billigt courtage samt snabb retur av källskatt.

   Radera
 5. Hej Snålgrisen.

  Surt att inte få tillbaka alla pengar från källskatten. Som det är idag verkar ingen bank fungera perfekt när det gäller aktiehandel och allt som hör därtill. Man kan ju hoppas att de olika bankerna jobbar på sina brister. Har man svenska aktier tycker jag Avanza fungerar bra. Men i ditt fall kanske jag skulle överväga Nordea för utländska aktier. 1000 kr är ju ändå en del pengar att förlora. Lägg även till att courtage är dyrare hos Avanza. Hoppas det fungerar bättre nu framöver.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan Slimis och tack för kommentar! Nej det är märkligt att ingen lyckats pricka in "alla rätt" med tnake på vilka pengar det finns att tjäna, då sparande är mer poppis än någonsin. Men visst, konkurrens är utmanande och knaprar på marginalerna. För svenska aktier fungerar avanza ypperligt och de har gjort mycket bra på sistone med metadata för utländska aktier t.ex. Ja, man borde använt Nordea för utländska innehav, men jag gillar verkligen att ha allting samlat i en och samma plattform...

   Radera
 6. Fy sjutton vilken dålig nyhet. Trodde Petruskos drev mot detta ordnat upp saken hos Avanza men ack icke alltså gör mig förbannad att läsa ditt inlägg. Kommunistavanza... Vilket sätt att resonera men visst med tanke på Gui fadäserna så verkar mycket vara komplicerat och svårt för Avanza just nu...... Se upp med tron om 15%. Vissa Kanadabolag åker på 25%, enligt avanza ska Kanada kosta 25% källskatt men ändå dras 15% på vissa. Rörigt och inkonsekvent.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjenare kalkyl och tack för kommentaren!

   Ja, det är tråkigt att man väljer att smeta ut detta på alla kunder i sann socialistanda. Intressant att vissa kanadensiska innehav drar 25%, det har jag inte löst någonstans? Har du möjlighet att blogga om detta? Gäller det bara mot EU eller även mot USA och andra delar? Källskatt känns som en gammal dinosaurie som gjorde bäst i att bara dö ut. Det verkar inte heller gå att automatisera det hela med tanke på att det tar tre år att räkna hem slantarna. Kudos till Nordea som offrar lite kapital för att kunderna ska slippa lida för detta krångel.

   Radera
 7. Ca 85% tillbaka precis som förra året alltså. Vi väntar ju på de sista 15% från Avanza från förra året också...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan Smålänningen och tack för kommentar!

   Helt rätt, det är 15% som inte har återkommit än, det hade faktiskt fallit i glömska hos oss. Kanske dags att påminna Avanza om detta. Jag tror vi kan titta i månen efter dessa pengar.

   Radera
 8. Precis som Utdelningssmålänningen väntar även jag på de sista 15 procenten av källskatten som drogs 2016. Det ska bli intressant att se om Nordnet betalar tillbaka hela den dragna källskatten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan Investeringsundersköterskan och tack för din kommentar!

   Den som väntar på något gott... får vänta lite till.

   Det jag inte gillar med Avanza är att de är så förbaskat hemliga kring sin hantering av vissa saker, t.ex. källakatt och superräntan och vilka aktier som ingår eller inte ingår där. De bloggar om allt möjligt, men hur svårt hade det varit att skriva ett blogginlägg kring just detta istället för ett kortfattat meddelande, så att det råder full transparens i hur de hanterar saker och ting. De kommer nog att lida mer och mer av att "Jamen Nordea kan det ju...", då de trots allt tjänar en hel del pengar på att folk handlar med utländska aktier. Allt som krävs för mig är att Nordea släpper en bättre plattform...

   Radera
  2. De är hemliga med PB statusen också, inga exakta gränser som de kunnat anförtro mig. Dvs ett börsras bör ej ändra statusen men det är Avanza som bestämmer i just ditt fall. Har inte fått svart på vitt vad som gäller.

   Radera
 9. Hej! Vad har din portfölj för direktavkastning i nuläget? Med tanke på att så många stora bolag har gjort en del häftiga utdelningssänkningar. Har den påverkats mycket eller har du lyckats diversifiera runt detta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan Nyfiken och tack för kommentar!

   Jag brukar göra ett sammanfattande inlägg kring hur årets utdelningar har påverkats av höjningar/sänkningar. Förra året var det nästan dött lopp mellan höjningar och sänkningar. Detta året finns det risk för att vi hamnar på något lägre DA totalt sett. Har nog inte försökt diversifiera något än så länge, mer än att plockat ner risken något i de utländska innehaven, samt försökt investera mer i bolag med högre belåningsgrad då jag har en 5-10% i hävstång via superlånet hos Avanza.

   Radera
  2. Glömde skriva, det sammanfattande inlägget kommer i slutet av Februari, början av Mars.

   Radera
  3. Tack för dina svar.

   Blev nyfiken på RDS som du har köpt, såg att du valt den som är noterad i Nederländerna framför den i USA. Båda är PLC. Betalar du källskatt på denna och var det för att få en större euroexponering som du valde den nederländska aktien?

   PS. A eller B, vilken har du?

   Radera
  4. Nederländerna ska vara London med närmare granskning.

   Radera
  5. Hej Nyfiken!

   Skillnaden mellan RDS.A och B är att A-aktien omfattas av NEderländsk lagstiftning och B av brittisk. Dessutom var RDS A med isin GB00B03MLX29 den enda som ingick i Avanzas superlån, en viktig faktor för oss med belåning av portfölj. Vi får se vad som händer framöver med källskatt etc med denna aktie.

   Radera
 10. Hej vänner, jag talar uppriktigt ... det kräver hårt arbete, engagemang och engagemang för att göra ett framgångsrikt äktenskapsförhållande varaktigt under en livstid, här är mina sanna levande vittnesbörd om gudomliga bevis till god magisk kärlek spell lösning jag fick från Dr.oduduwa (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) kärleksläkardoktorn, som hjälpte mig att återställa mitt äktenskap från separationen för några dagar sedan. Mitt namn är Jehona Bekteshi från Stockholm. Efter så mycket kärlek i relation med min make i mer än fyra års äktenskap slutade han mig och han tappade mitt hjärta. Jag gjorde allt för att få honom tillbaka, jag har kontaktkommunikation med några andra spellcaster online men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, jag frågade honom med allt jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog för mig att jag föredrar att kontakta en riktig stavmästare som kunde hjälpa mig att kasta en magisk kärlekskarm för att föra min man hem, men jag är den typ som aldrig tänkt på magisk charm kunde Hjälp, jag hade inget annat val än att prova, jag skickar ett meddelande till Dr.oduduwa e-postadress jag kopierade från en vänner bloggsida postade stavkrasch och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar som min ex make man kommer att återvända till mig innan tre dagar är förbi, Dr.Oduduwa hjälpa mig kastade förtrollningen magiska kärlek spell med användning av foton bild och namn jag skickade till honom och förvånansvärt under den andra dagen, det var runt 04:00. Min ex man ringde mig på mobiltelefon för att be om ursäkt för mig, jag blev så förvånad, jag svarade samtal och allt han sa var att han var så ledsen för allt gjort fel för att skada mig att han var mycket ångerfull och omvände sig, nu vill han ha mig att återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom vilket var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon vet att jag har ett förhållande problem, jag skulle vara till hjälp för personen genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med en snabb, snabb lösning för att få tillbaka min kärleksman hem, allt mitt problem är över.
  Alla som går igenom relationskris eller svårigheter måste skicka meddelande till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat kärlekskrisen som följer; ...
  Kärlek magiska trollformler ring för att hitta sann kärlek
  magisk kärlek återvända stava böner för att föra tillbaka ex kärlekspartner
  Skilsmässor (talisman ring för kärlek dominans och kärlek kraft)
  Anslutning till nya find love trollformler
  Örter och rötter botar mot cancer / HIV-stavning.
  Uppdelningsförhållanden Staver
  Att föra tillbaka en tidigare älskande pojkvän med ljusstake bön
  Du vill bli befordrad på kontoret / Lottery spell magisk ring
  Du måste tillfredsställa din fru på sexbädden (älskar superkraft)
  Dr.Oduduwa kärlek stavning incantation bön är praktisk och du kan förstå varje steg för att få kärlek spell fungera. det finns inga avgifter i samband med böner om du har problem för en hållbar lösning, skicka ett meddelande till honom via; dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera
 11. Hej vänner, det här är mitt vittnesbörd. vi är gifta i 5 år och tillsammans i 9 år. vi var separerade i 4 månader. Han vill ut och är inte villig att rädda vårt äktenskap. Vi har varit ett fantastiskt par (åtminstone trodde jag detta) och argumenterar sällan. Månader innan han lämnade hemmet var han så inaktiv och sov mycket. Jag insåg att han hade en känslomässig affär med någon och han bekräftade att han var lockad av henne. Sedan sa han att han inte är kär i mig längre och inte kan leva med mig. Jag tigger, grät och så vidare i månader. Jag behövde hjälp så mycket och jag vill att min man ska återvända till mig. Jag surfade på internet när jag såg ett vittnesbörd om damen om hur Dr Ajayi, den stora stava caster som hjälpte till att bota fibroid och hon kunde få ett eget barn som i vända återställd fred i hemmet. hon tappar hans kontakt och jag kopierade det, till att börja med var jag skeptisk när det gäller att kontakta men jag behöver verkligen en varaktig lösning på mitt problem så jag skickar ett meddelande till honom om han förklarade min situation. Han sa att jag skulle vara säker på att min man kommer tillbaka till mig om jag skulle göra som han instruerade, jag gjorde allt han berättade för mig att göra och på den fjärde dagen fick jag en ursäktande text från honom som säger att han inte vet vad som kom över honom, den kvällen kom han hem igen och bad för alla hans felaktigheter och sedan dess har vår kärlek och äktenskap varit starkare. Jag vill tacka den stora stavspelaren Dr Ajayai för hans bra jobb och för att göra sig glad igen i livet. Om du upplever samma äktenskapliga problem eller om du har andra problem som trycker på dig, kontakta Dr Ajayi idag via e-post: Drajayi1990@gmail.com eller Whatsapp-nummer: +2347084887094. Han kan utföra alla slags förtrollningar du kan tänka på, jag är ett levande vittnesbörd.

  SvaraRadera


 12. Jag har mycket glädje och spänning i mig, jag är torpey clare, varit lycklig med mitt äktenskap, inte förrän min make började lyssna på skvaller om att jag inte var trogen mot våra äktenskapliga löften, jag försökte få honom att förstå att de var skvaller och lögner, men han förlorade kärleken, förtroendet och förtroendet för oss. Så vi blev nagande par och ansökte sedan om skilsmässa, senare blev vi separerade. år efter vår skilsmässa försökte jag leva ett normalt liv utan honom men jag kunde inte, så jag började en strävan efter att få tillbaka min ex man, då jag hänvisades till, BaBa ogbogo en stor och mycket andlig man som kastade en älskar stava på mig och fick min EX att återvända till mig. Jag är överväldigad, så jag släpper hans kontakt här för dem som har problem med äktenskap och äktenskap, så att han kan hjälpa till med bra verk. E-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com. Eller hans whatsapp-nummer ... +2349020168697. Ta kontakt med honom, se hur stor och kraftfull han är. Hjälper också i dessa frågor ...

  (1) Sluta skilsmässa.
  (2) End Barrenness.
  (3) Lycka till stava.
  (4) Äktenskapspell.
  (5) Bli av med andliga problem.

  SvaraRadera
 13. En speciell god morgon till världen, jag vill bara dela mitt vittnesbörd om hur översteprästen Mompha har hjälpt mig att få tillbaka min man efter att ha blivit charmad av sin ex-flickvän. Jag heter Bonny Florenca. Jag är från Stockholm och min man kommer från Tyskland. Jag vill bara säga ett stort tack till översteprästen mompha för att du satte ett leende i ansiktet förra månaden, jag ska dela detta vittnesbörd innan nu men jag har varit så upptagen, men det är aldrig för sent att berätta för världen hur glad jag är nu. Jag är väldigt rik på ekonomi, efter några månader att gifta sig, handlade min man så konstigt som jag aldrig har upplevt från honom ens innan vi gifte mig, jag visste aldrig att han var under en kärlekscharm som har gjort honom inte bryr mig inte längre, en mycket trogen dag gick jag till jobbet och vid min ankomst kunde jag inte hitta min man hemma, ja, jag lärde att han har gått till jobbet, men dagen blev mörk fortfarande har han inte kom hem, jag blev orolig, jag sökte efter honom men han var inte någonstans att hitta, jag gick till polisen gav dem en rapport om att min man saknas, jag blev ombedd att åka hem varför de undersöker honom , omedelbart kom jag hem, min man ringde mig, jag var som älskling var är du, omedelbart sa han klippa papperskorgen, jag blev verkligen chockad över den saken, han har aldrig använt sådana ord på mig förut. och allt jag kunde här kunde han säga att det var över mellan dig och jag, den här dagen var den sorgligaste dagen i mitt liv, jag kunde inte sova längre går inte ens till jobbet. Jag var så förvirrad över processen jag letade efter om hur jag får tillbaka min man och jag såg ett vittnesbörd om översteprästen mompha, så jag bestämde mig för att prova honom, genast kontaktade jag honom, han berättade för mig anledningen till att jag har kontaktat honom som jag letar efter hur man får tillbaka min man, och han berättade också att min man är under en kärlekscharm som hans ex flickvän har charmat honom. efter arbetet med den stora översteprästen mompha, är min man tillbaka till mig för översteprästen mompha har hjälpt jag bryter charmen han var på, jag är som den lyckligaste kvinnan på jorden nu. snälla !!!!! om du behöver hans hjälp kontakta honom för jag är säker på att han också kan hjälpa till att lösa dina problem för han löste min% 100. Vänligen kontakta honom på whatsApp eller e-post.
  E-post: chiefpriestmompha@gmail.com.
  WhatsApp: + 62-852-7546-3810
  Webbplats: Www.Spellcaster.blogg.se

  SvaraRadera
 14. Jag är mycket förvånad över den mirakulösa upplevelsen och underverk av Dr Igbinovia som har spridit sig på internet och över hela världen, hur han underbart hjälpte människor över hela världen att återställa sina förlorade älskare. Jag kontaktade honom efter att ha gått igenom så många vittnesmål från olika människor hur han hjälpte till att få tillbaka ex-älskaren, jag berättade för honom om min man som övergav mig för ungefär 8 månader sedan och lämnade hemmet med allt jag hade, jag blev förbryllad när han bara sa till mig att le och vila för att försäkra mig om att han kommer att hantera allt på bara 48 timmar. Efter den andra dagen ringde min man till mig, jag blev bara så chockad, jag svarade på samtalet och trodde inte mina öron, han bad mig verkligen att förlåta honom och lovade i telefon, han kom hem och fick mig också en mycket trevlig gåva bara för att han skulle bevisa sin kärlek till mig, jag var så glad att jag var tvungen att ringa Dr Igbinovia och tackade honom, han sa bara att jag skulle berätta de goda nyheterna över hela världen, ja, om du behöver ett effektivt och riktigt pariserhjul för alla problem i ditt liv kan du kontakta Dr Igbinovia på hans e-post: doctorigbinovia93@gmail.com eller ring / WhatsApp / Viber honom +2349071864129. Ge inte upp den personen du älskar Oavsett vad ......

  SvaraRadera
 15. Hej, jag är Nira Efter att ha varit i ett förhållande med Anderson i flera år slog han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom , Jag bad honom med allt, jag gav löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade trollformeln, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var klockan 16.00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett relationsproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. e-post: babawalewiseman01@gmail.com du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
  1) Love Spells
  2) Förlorade kärleksformer
  3) Skilsmässor
  4) Äktenskapstavlar
  5) Bindande stavning.
  6) Breakup Spells
  7) Förvisa en tidigare älskare
  8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
  9) vill tillfredsställa din älskare
  10) bot för någon av de sjukdomar som du lider av
  Kontakta den här fantastiska mannen om du har några problem med en hållbar lösning
  via babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp +2348136951551 Viber +2348136951551

  SvaraRadera
 16. Hej allihopa. Jag såg kommentarer från människor som redan fick sitt lån från CHRISTY WALTON FINANCE och sedan bestämde jag mig för att ansöka under deras rekommendationer och för bara några timmar sedan bekräftade jag på mitt eget personliga bankkonto ett totalt belopp på $ 30 000 som jag begärde. Det här är verkligen en fantastisk nyhet och jag råder alla som behöver riktigt lån att ansöka via sin e-post (christywalton355@gmail.com) Jag är glad nu när jag har fått det lån jag begärde

  SvaraRadera
 17. Hello viewers all over the world, There is good news for you all today get your Blank ATM card that works in all ATM machines all over the world. We have specially programmed ATM cards that can be used to hack ATM machines, the ATM cards can be used to withdraw at the ATM or swipe, at stores and POS. We give out this cards to all interested clients worldwide, We give out THE Blank ATM Card. Do you want to live a good life thought its illegal, its the easiest way to be a millionaire. it also has a technique that makes it impossible for the CCTV to detect you and you can only withdraw a total amount of $5,000 Dollars in a day on ATM Machine also avaialbel at cash delivery. We give up to $10,000.00 to $1,000,000.00 Dollars With our network hacking services. We can Recover all your lost money to Bitcoin and other Crypto currency, mortgage/realestate scams and fake ICOs within 48 hours or less. (Thomas Freddie Hackers) working together as a team to track down & to recover funds back from the most difficult internet SCAMMERS. NOTE!! We've received countless heartbreaking reports of notorious scammers and we’ve successful recovery them back via contact thomasunlimitedhackers@gmail.com

  Do contact us on ((Binary Recovery. University Grades.Wiping Criminal Records, FB & IG Hack, Telegram, Loads & Phone Hacking)) border us with your jobs & allow us give you positive result with our hacking skills. We are certified and your privacy is 100% safe with us. Worry no more about your financial problems, If you are in need of any other cyber hack services, we are here for you anytime, any day so contact us via our Email Address: thomasunlimitedhackers@gmail.com

  Regards
  THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS
  Email thomasunlimitedhackers@gmail.com
  Call/Text: +1 (985)465-8370
  Motto: We offer the fastest and reliable services

  SvaraRadera
 18. Jag trodde aldrig på trollformler eller magiker förrän jag träffade den här speciella trollformeln som heter DR ISIKOLO. Mannen som jag ville gifta mig lämnade mig tre månader till vårt bröllop och mitt liv var upp och ner. Han var med mig i 4 år och jag älskar honom så mycket. han lämnade mig för en annan kvinna utan skäl. när jag ringde honom tog han aldrig mina samtal och han ville inte se mig runt honom. så när jag berättade för mannen vad som hände. han hjälpte mig att göra några avläsningar, och efter avläsningarna fick han mig att inse att den andra kvinnan har gjort några besvärjelser över min man och det är anledningen till att han lämnade mig ... han sa att han skulle hjälpa mig att besvärja att föra honom tillbaka. Först var jag skeptisk men jag försökte bara och på två dagar ringde min man till mig själv och kom till mig och bad om ursäkt. Jag kan inte tro att han någonsin kan komma tillbaka till mig igen men nu är jag glad att han är tillbaka och vi är gifta nu och vi lever som en lycklig familj. Skickar detta till forumet om någon behöver hjälp av den här mannen. Du kan kontakta honom via denna WhatsApp: +1(725)240-4536 eller mejla isikolosolutionhome@gmail.com

  SvaraRadera
 19. Det här är webbplatsen jag läste om DR ISIKOLO och kontaktade honom för att hjälpa mig att få min ex -pojkvän tillbaka att gifta sig med mig under den här månaden och jag har kommit tillbaka hit för att skriva ett inlägg om honom. jag heter Kristina Anton. DR ISIKOLO hjälper dig att lösa ditt problem oavsett vad du går igenom. Inlägg om en stavningshanterare är väldigt konstigt för mig eftersom jag aldrig trodde att jag skulle kunna säga att jag fick hjälp av en stavningshanterare för att få tillbaka min ex -pojkvän till mig efter 3 års kontakt. Jag läste om hans voodoo -stavning från andra webbplatser och kontaktade honom för att hjälpa mig och på mindre än 48 timmar ringde min ex -pojkvän till mig och jag var glad att han vill komma tillbaka till mig. Vi träffades på fredagen och han föreslog mig. Det var den vackraste ringen. Snälla alla här ute, kontakta läkare för att lösa ditt problem åt dig och göra dig nöjd med ditt förhållande som skadar dig. Kärlek är den bästa känslan som någonsin upplevts. Maila honom på: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också Whatsapp honom på +2348133261196.

  SvaraRadera
 20. Jag vill säga tack till Dr Ilekhojie för det goda han har gjort för mig men jag är inte säker på om detta är det bästa forumet för att visa min glädje och lycka för det han har gjort för mig men jag kan inte dölja min lycka och min glädje så jag måste dela den med världen.
  Mitt äktenskap kraschade för ungefär två år sedan och jag försökte allt jag kunde för att återställa det men utan resultat. Jag såg olika inlägg och vittnesmål om de bra saker som Dr Ilekhojie har gjort så jag bestämde mig för att prova. Även om han alltid är en upptagen man, när han svarade på mitt mejl, gav han mig 48 timmar för att mitt äktenskap skulle återställas och precis som han sa att mitt äktenskap återupprättades, sedan dess är jag lycklig och jag lever lyckligt i mitt äktenskap. . Jag är så tacksam mot Dr Ilekhojie. Jag är glad att hela min familj är komplett denna jul. Om du behöver hjälp, skicka ett meddelande till honom på +2348147400259 eller skicka ett e-postmeddelande till honom: gethelp05@gmail.com

  SvaraRadera