tisdag 3 november 2020

Utdelningar oktober 2020 + funderingar kring presidentvalet i USA

Vi har haft en underbar höstdag här nere i södern, och lunchpromenaden gör verkligen gott, när man som jag sitter inspärrat i ett halvunket kontor hela dagen. Arbetsgivaren har fortfarande inte gett med sig när det gäller att arbeta hemma, utan det blir till att tvärtemot FHM-rekommendationerna masa sig till kontoret, trots att man sitter på en dator med VPN och krypterad hårddisk som är godkänd av kundens IT-avdelning för just hemarbete. Min chef har i dagarna tagit kontakt med kunden för att få till stånd en lösning, då fler än jag av konsulterna har börjat irritera sig på att de inte kan jobba hemma en endaste dag. Däremot regnar det titt som tätt in mail från nån hög chef hos kunden som uppmanar alla att hålla ut och följa FHM-rekommendationerna. Man suckar...

Hur har det då gått för pengamaskinen? Jo tack, alldeles utmärkt. Denna månaden fick vi in hela 24304 kr i utdelningar. Om bara alla månader hade varit såhär, då hade jag kunnat sitta hemma hur mycket jag vill. I skrivande stund täcker vi ca 65% av det totala inkomstbehov som vi minst vill ha för att säga upp oss från arbetsgivarna och ägna oss åt livet på riktigt. Nja, riktigt så illa är det inte, och det är en utmaning i sig att ha så pass mycket ledig tid varje dag. Risken är stor att man blir dekadent och fastnar i soffan eller framför datorskärmen och går en tidig död till mötes på grund av ett förhöjt alkohol- och skräpmatsintag. 

Vi människor behöver rutiner, stora som små. Då tror jag att vi mår bäst, när vi har ett någorlunda inrutat dagligt liv. Det behöver inte vara speciellt mycket, kanske träning några dagar i veckan. Varför inte dela ut reklam eller plocka skräp i grannskapet. Man kan tjäna mycket pengar på att rekonda bilar, om man nu besitter dessa kunskaper. De flesta har ett garage man kan hålla till i. Dock blir det svårt att klå den lokala "arabfirman" som tar 99 kr för en biltvätt och 1500 kr för en fullrekond inklusive polering och nån typ av vaxskydd. Jag sysslade mycket med rekond i ungdomens dagar, och det är inte en chans att en seriös verksamhet får det hela att gå runt med dessa priser. Enbart en seriös rekond (invändig och utvändig komplett rengöring) utan någon som helst korrigering av lacken tar ca 5 timmar om det ska göras noggrant. Hur dessa tomtar gör det på nån timme för 99 kr är helt omöjligt om det inte är fråga om slarv. Jag gissar att detta etablissemanget är en fasad för en annan betydligt mer lukrativ verksamhet. Men det är såklart bara en gissning. 

Idag är det presidentval i USA. Det är tragiskt att det endast finns två kandidater, och båda dessa är två vithåriga gamla gubbar. Inget ont om våra pensionärer, men det är inte mycket till val om du frågar mig. Båda har sina respektive för- och nackdelar och när det gäller vår pengamaskin kan det nog gå lite hur som helst, oavsett vem som vinner. Jag kan tänka mig att Trump har en fördel hos Wall Street, då Biden har hotat med att dra tillbaka vissa skattelättnader. Om man nu förmår göra detta, det är en helt annan femma. Obama lovade ju att avveckla militärfängelset på Guantanamo Bay. Det finns idag fortfarande kvar. Stefan Löfven lovade oss EUs lägsta arbetslöshet år 2020. Kämpa på Stefan, du har två månader kvar. Kanske kommer du att lyckas, annars är nog Jultomten ditt sista hopp.

Saken är den att det ligger i politikers natur att lova vitt och brett. Tyvärr finns det folk som uppfattar vallöften som "riktiga" löften och blir sura när de sedan inte infrias. Själv är jag ganska luttrad och bryr mig inte så mycket om vad som lovas till höger och vänster, utan tittar mer på de bredare penseldragen, dvs åt vilket håll man kommer att driva politiken. Går det åt höger eller vänster, grönt eller rött. Vår portfölj kommer antagligen att gynnas på olika sätt beroende på vem som vinner. Blir det en republikansk seger kommer finans och olja att ta sig ett glädjeskutt uppåt, medans en demokratisk seger kommer att favorisera allt som har med förnyelsebar energi att göra. Oavsett utgång kommer börsen antagligen att göra lite bredare uppgångar, just för att osäkerheten kring vem som ska vinna är eliminerad. Börsen ogillar som vi vet osäkerhet.

På vilket sätt har du förberett dig för presidentvalet? Själv tar jag ett glas rött och läser finansnyheter, sen somnar jag gott till en ny arbetsdag och lyssnar på resultatet på morgonradion. Vi får väl hoppas att det inte har blivit ett nytt inbördeskrig...

5 kommentarer:

 1. 24 papp i utdelning varje månad borde räcka för de flesta, checkar man inte ut då gör man det nig aldrig. En rejäl summa! Försökt kolla lite på valet nu ikväll men ger inte mkt än i alla fall, får väl se imorgon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kalkyl och tack för din kommentar!

   Ja det räcker i alla fall om man lever hyfsat sparsamt och inte har för höga boendekostnader. Som småbarnsfamilj lever vi ganska snålt och ekonomiskt effektivt. Det finns hur mycket som helst att spara på att t.ex. köpa begagnade leksaker.

   Valet är fortfarande inte avgjort, det verkar ta några dagar extra att få fram resultat i vissa delstater. Den som lever får se...

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
   1) Love Spells
   2) lösning och botemedel mot all sjukdom
   3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom
   4) Äktenskapstavlar
   5) Graviditetsförtrollning
   6) Breakup Spells
   7) Döden
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
   via {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Hjälp mig att fira Dr Isikolo för hans stora hjälp. Jag är en av dem som sa att jag aldrig kommer att ringa en psykiker eller en trollkarl eller vad som helst för att hjälpa mig med mina problem - minst av alla mina kärleksproblem, men jag nådde den punkten där jag visste att jag behövde lite vägledning, och jag är så glad att jag hittade den här mannen som heter DR ISIKOLO. När jag nästan förlorade David i en av våra dumma slagsmål och ständiga bråk (han gjorde slut med mig) trodde jag att jag hade tappat allt. Jag gråter hela dagen och tror att han aldrig kommer att komma tillbaka till mig igen. Jag läste så många vittnesbörd om Dr Isikolo kärlek stavning, hur han hjälpte till att få tillbaka ex älskare tillbaka. Jag mailade honom snabbt. och få också tillbaka min man med sin kärlek. Och när jag var som mest desperat utnyttjade han inte mig för att han är ärlig. Du utförde en mycket bra service för en person i verkligt behov. Jag vet inte hur du gjorde det, eller hur denna kärleksförtrollning fungerar, men allt jag vet är att DET FUNGERAR och min man återvände till mig på 48 timmar som han lovade mig !! Davis, min man och jag är lyckligt tillbaka tillsammans, och jag kommer alltid att vara tacksam mot Dr Isikolo. mejla honom för alla typer av hjälp som är mycket skicklig och pålitlig för hjälp: isikolosolutionhome@gmail.com eller så kan du också WhatsApp/SIGNAL honom på +2348133261196.

  SvaraRadera
 3. MÖJLIGHETEN ATT FÅ DIN EX-PARTNER TILLBAKA GARANTERAS MED DR ISIKOLO. KONTAKTA HONOM NU
  Jag visste aldrig att det fanns en stor möjlighet för mig att ha min man tillbaka till mig förrän jag träffade DR ISIKOLO. Det var riktigt tufft för mig när min pojkvän lämnade mig för en annan kvinna. Jag var förkrossad och kunde inte ta mig tillbaka. Hans vänner och familj gjorde allt de kunde för att återförena oss men det visade sig misslyckat. Jag var ensam i några månader och kunde inte se mig själv älska en annan. Så jag var tvungen att söka hjälp från DR ISIKOLO som gav mig privilegiet att se till att mina hjärteönskningar blev uppfyllda. Han återförenade oss och kärleken och lyckan återställdes. Hans ord är hans bundna och han misslyckas aldrig när han lovar någon 48 timmar att få resultatet vilket förvånade mig när mitt eget resultat manifesterades. Bry dig inte om att söka hjälp någon annanstans. Kontakta honom nu. Hans e-post: isikolosolutionhome@gmail.com eller sms:a honom via WhatsApp: +2348133261196. Läs mer om honom via hans hemsida (https://isikolotemple.com)

  SvaraRadera