torsdag 28 september 2017

Utdelningar September

Det har varit snålt med utdelningar under September månad. Men så är det, vissa månader ger riktigt bra medan andra går det lite sämre för. Just September och December är två av Snålgrisarnas allra sämsta utdelningsmånader, då det främst är månads- och kvartalsutdelare som delar med sig av sitt överflöd. VI har satt upp som ett s.k. "tramsmål" att få minst 5000 kr i utdelning varje månad, och på grund av några ommöbleringar i portföljen ligger just dessa två månader under strecket. Det blir till att fundera på vad vi ska göra för investeringar i framtiden för att råda bot på detta. Nåja, all inkomst är bra inkomst, och vi fick under månaden riksdaler från följande innehav:


Hela 3878 kr ramlade in i kassakistan, och har redan omsatts till nya inköp, bland annat köptes det Axfood igår när de gick ner ett antal procent på en sälj-rekommendation från SEB. Denna månaden har vi även lyckats hålla utgifterna på rimlig nivå och enligt budget, så det finns all möjlighet att sparkvoten kan bli något alldeles extra. Men det sparar vi till månads-sammanställningen som kommer om några dagar.

Vilken är DIN sämsta utdelningsmånad?

3 kommentarer:

 1. September och December kan jag lösas genom att plocka in någon kvartalsutdelare från Usa... Exempelvis Johnson & Johnson:)

  Mina absolut sämsta månader är Januari och Februari...Hujedamej

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan Pengaregn!

   Ja vi har tittat på några andra kvartalsutdelare, och J&J är ju trygga och stabila. Något låg direktavkastning + kvartalsutdelare gör att man får trycka in ganska mycket cash i dem för att det ska hända något. Men några hundralappars yield borde vi kunna fixa, och många bäckar små...

   Radera
 2. September blir min sämsta månad för året. Beror dock mycket på att den beräknade utdelningen halverades på grund utav försäljningar jag tvingades till för att betala inglasning av balkongen hemma (vilket är en investering i sig), så det är inget jag direkt hänger läpp över.

  mvh
  /Kowalski

  SvaraRadera