fredag 13 januari 2017

Varmt välkomna till vår blogg

Hej! Vad roligt att du tittade in! Det är premiär för ytterligare en blogg om sparande, aktier, aktieutdelning, sparsam livsstil och dylikt filosoferande som hör till oss som har bestämt oss för att bryta ekorrhjulet och göra något annorlunda med våra liv. Bloggen handlar om mig, Herr Snålgrisen som är i 35 års åldern och min Fru Snålgrisen som är något yngre samt vår 2-åriga dotter Lilla Snålgrisen. För att veta mer om oss och vår bakgrund rekommenderar jag dig att läsa "Om oss" och om du är nyfiken på vår aktiedepå kan du se det under "Aktiedepå". Det är jag, Herr Snålgrisen som kommer att skriva merparten av inläggen här.

Vill passa på att tacka Herr Chansar mest som uppmuntrade mig till att skaffa en egen blogg efter att ha gjort ett antal inlägg hans bloggflöde. Sagt och gjort, nu är jag här och det ska bli jättespännande att dela med mig av våra frågor, erfarenheter och funderingar med alla andra som är intresserade.

Vi kommer att vara anonyma än så länge med vilka vi är, och kommer endast avslöja information om vår ekonomi, där har vi inga hemligheter. Ingen av oss är väl speciellt kunniga när det gäller aktiehandel, så om du vill ha aktieanalyser finns det andra bloggar att vända sig till. Jag tar inte heller något ansvar om du köper aktier som jag har skrivit mig varm om, och som dagen efter visar sig sjunka som en sten. Detta är en vanlig företeelse när det gäller mina aktieköp, men som sagt inget som jag tar ansvar för, då jag mest investerar efter vad magkänslan säger. Vi har valt strategin "utdelningsinvestering" för det passar vår kunskap och tidshorisont ( >10 år), swingtrading eller värdeinvestering är inget för oss. Dock har vi några små aktieinköp som är rena "chansbolag" med 0% direktavkastning, mest för att utdelningsaktier är ganska tråkiga att äga.

Har du synpunkter på något gällande bloggen, aktieportföljen eller bara vill diskutera liv och leverne så skriv gärna kommentarer! Detta är min första blogg och är dessutom en estetisk analfabet så jag ber om överseende med bloggens utseende och format, antar det blir bättre med tiden. Fattas väl bara när man skapar bloggen och gör sitt första inlägg fredagen den 13.

6 kommentarer:

 1. Hej och välkommen till bloggosfären.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack Krösus Sork (min Bamsefavorit tillsammans med Skalman) Har funnits här ett bra tag och snokat runt på bloggarna, men nu kände jag att det var dags att göra slag i saken och skaffa sig ett eget tillhåll. Om inte annat för att det är kul att dokumentera sin "resa" mot framtida ekonomisk frihet.

   Radera
 2. Kul, ska bli intressant att följa!

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det Frihetsmaskinen! Är ganska ny på detta men det ska nog bli bra.

   Radera
 3. Älskar snåltips så bara KÖÖÖR :)

  SvaraRadera
 4. Älskar snåltips så bara KÖÖÖR :)

  SvaraRadera